structuur accepteren sterke bloginspiratie kleine dingen

1,5 jaar aan het bloggen! De bloginspiratie – Tag

Categorieen:Over mij

Geen reacties

Vandaag een reden voor een klein feestje! Eigenlijk 3 redenen, want vandaag is het 8 maart 2018 dat betekent dat Rulesbyrosita.nl 1,5 jaar bestaat. Daarnaast is het vandaag internationale vrouwendag. En vandaag, later op de dag wordt dan eindelijk mijn nieuwe driewielfiets geleverd! Dus 3 redenen voor een feestje. En omdat ik toch even stil wil staan bij het anderhalfjarig bestaan van mijn blog en een beetje gebrek aan inspiratie voor deze blogpost, heb ik de bloginspiratie Tag gevonden (heel logisch Roos) bij Creabealounge. En Patricia heeft deze vragenlijst bedacht. Hiermee hoop ik je een blik achter de schermen te geven.

1. Heb je volop inspiratie of loop je vaak tegen het zogenaamde writer’s- of bloggers block aan?

Ik heb meestal wel inspiratie om over te schrijven. Vaak zelfs te veel, waardoor ik het soms zelfs lastig vind om tot schrijven te komen. Ook heb ik regelmatig dat ik in mijn hoofd heel erg bezig ben met een bepaald onderwerp. Als ik dan daar over schrijf, dan heb ik zo een blogpost klaar. Maar soms lukt het ook gewoon niet en dan zijn vragenlijstjes zoals deze handig.

2. Als de woorden even niet uit je vingers komen; hoe voel jij je dan?

Ik voel er eigenlijk niet zoveel bij, vaak ga ik dan wat anders doen en dan komt de inspiratie weer terug. Als het langere tijd aanhoudt, dan vind ik het wel vervelend worden.

3. Hoe blijf je gefocust tijdens het uitwerken van een bericht?

Als ik merk dat het nodig is, zet ik de WiFi van mijn laptop uit, leg ik mijn telefoon weg, ook uit, zet muziek aan en stel een timer in voor een bepaalde tijd waarop het bericht af moet zijn. Daarna typ ik mijn blog in Word en deze kopieer ik dan naar mijn blog.

Mijn laptop op de eettafel

4. Welke brainstorm-techniek zorgt gegarandeerd voor blogsinspiratie?

Ik moet eerlijk zeggen dat ik nooit echt brainstormsessies houd. Wel neem ik vaak even de tijd om ideeën op te schrijven. Dit doe ik in Google Keep. Daar heb ik een lijstje met allemaal blogideeën. Vlak voor ik aan een blogpost begin, maak ik een mindmap met onderwerpen die ik in dat bericht aanbod moeten komen.

5. Helpt muziek je ook als je bloginspiratie zoekt?

Niet per sé tijdens het zoeken naar inspiratie. En eigenlijk zoek ik ook niet gauw naar bloginspiratie. Inspiratie zoek je naar mijn mening niet, maar kom je tegen.

6. Waar ontstaan de beste ideeën?

De beste ideeën, kunnen overal wel ontstaan. Meestal ontstaan ze onverwacht en op een moment dat het niet uitkomt. Vaak noteer ik het idee op mijn lijstje. Als ik het echt kwijt wil in een blog, dan begin ik alvast te typen op mijn telefoon in de WordPress-app om het vervolgens af te maken op mijn laptop. Dat laatste schrijft toch veel fijner!

7. In welke inspirerende omgeving werk je graag?

In principe, kan ik overal wel schrijven als ik m’n laptop maar bij me heb. Maar het liefste schrijf ik gewoon in alle rust thuis aan de eettafel met uitzicht op de keuken. En zet een lekkere kop koffie en ik zet muziek op. Dan komt het meestal wel goed met de bloginspiratie.

Telefoon op statief

8. Heb jij ook een ware ‘blogbijbel’ op je bureau staan voor als je het even niet weet?

Nee, dat niet, maar ik heb wel het boek How Blogs Work van  Stephanie Duval gelezen. Daar heb ik heel veel van geleerd en was inspirerend om te lezen. En verder staan er nog een aantal boeken over bloggen op mijn nog te lezen lijst. Namelijk: Bloggen als een pro van Elja Daae en Blogboek van Kelly Deriemaeker. Mijn nog te lezen lijst is behoorlijk, maar deze staan daar zeker op!

9. Welke bloggers inspireren jou?

Er zijn verschillende bloggers die mij inspireren. Daar schreef ik een hele tijd geleden deze blog over.

10. Hoe zit het met andere bijzondere inspiratiebronnen?

Verder haal ik veel inspiratie uit mijn dagelijks leven, de actuaiteit, social media, boeken bij familie en vrienden. Eigenlijk kan ik uit heel veel dingen inspiratie halen.

Dit was de tag weer! Ik zou graag aan MC Kleuver en aan Ilona vragen of zij deze tag ook willen invullen.

Waar haal jij je inspiratie vandaan? Waar focus jij je het meest op wanneer je een artikel schrijft?

Plaats een reactie