Overzicht periode

Plannen Update 3! Nog meer overzicht

Categorieen:Persoonlijk

18 reacties

Plannen is zo belangrijk voor mij geworden, dat ik regelmatig kijk of de manier van plannen nog wel werkt voor mij. Ik heb in mijn eerste blog over plannen uitgelegd hoe ik werkte met verschillende dingen. Al snel kwam ik erachter dat dit voor mij totaal niet werkte. Met hulp van de ergotherapie tijdens mijn revalidatie heb dit teruggebracht naar minder dingen. En nu heb ik zelfs mijn blogplanning in Google Calendar gezet en ben ik een paar dingen anders gaan doen. Zo heb ik nog meer overzicht.

Hoe gaat het plannen nu?

Toen ik een tijdje geleden bij de revalidatiearts was, kwam ik tot de conclusie dat mijn agenda nog te vol was. Logisch, want ik maakte op een gegeven moment best lange To do lijsten in Google Keep. Er moest 25% van af. Dat is lastig omdat ik iemand ben die zo veel wil en wil doen. Daarna begon het wat te versloffen en het werd letterlijk een chaos in mijn hoofd. Dus ik besloot weer bovenop mijn planning te gaan zitten. En echt elke dag even de volgende dag te plannen. Dit gaat eigenlijk best goed.

Mijn agenda in Google Calendar.

Meer overzicht

Ik heb 3 dingen veranderd:

To do lijstjes

Mijn to do lijstjes maak ik niet meer in Google Keep. Ik blijf Keep wel gebruiken voor andere lijstjes. Ik zet mijn to do’s nu als aparte herinneringen (Engels: reminders) in mijn agenda. Dit zijn er altijd maximaal vijf, zodat mijn “todolijst” niet te lang wordt en ik het overzicht hierover heb.

Blogplanning in Google Calendar

Zoals ik aan het begin al schreef: ik heb mijn blogplanning nu ook in Google Calendar gezet. Ik heb hiervoor een aparte agenda gemaakt en deze een groene kleur gegeven. Dit vind ik namelijk een handig ivm de kleuren die ik hiervoor gebruik. Ik heb nu herhaalde afspraken staan met de naam “blog plaatsen” op de dagen dat mijn blogs online komen. Deze geef ik een rode kleur omdat deze blogs (of dingen als #WiseWordsOnWednesday nog niet bestaan, of ik er nog mee bezig ben. De blogs die zijn ingepland maak ik oranje en de gepubliceerde blogs geef ik de standaardkleur groen. Daarnaast heb ik mijn blog ideeën lijstje en de blog to do’s wel in Google Keep. Dit laatste doe ik omdat je de opties Herinneringen en Doelen niet aan aan aparte agenda kunt toewijzen. Anders wordt dit wel verwarrend als ik dit niet scheid.

Ik vind mijn blogplanner in Google Calendar erg handig, ik kan nu ook veel makkelijker mijn blogplanning omgooien,ik kan notities toevoegen aan mijn afspraken en al mijn afspraken en to do’s staan in een overzicht. Hiernaast gebruik ik nog de Editorial Calendar in WordPress, maar dat gebruik ik meer om de geplande blogs en concepten te beheren.

Mijn blogplanner in Google Calendar.
Mijn blogplanner in Google Calendar.

Doelen

Ik gebruikte de optie Doelen al om mijn dagelijkse planning te maken, maar nu gebruik ik het ook om aan te geven wanneer ik wil werken aan mijn blog, zodat ik ook kan bijhouden dat ik die week 3 blogposts schrijf. Dit is namelijk nog steeds mijn streven en sinds ik er weer meer mee bezig ben, gaat dat beter.

Google Calendar

Sinds begin oktober heeft Google Calendar een nieuw uiterlijk! Ik ben er best wel blij mee. Het komt nu meer overeen met de app. Daarnaast kun je nog meer informatie zien als je op een bepaalde afspraak klikt. Je agenda is op meerdere manieren te bekijken. Zo kun je elke agenda apart bekijken in de dagweergave. En zo zijn er nog een aantal dingen. Wil je de nieuwe weergave gebruiken, dan moet je deze zelf activeren.

Het nieuwe uiterlijk van Google Calendar.
Het nieuwe uiterlijk van Google Calendar.

Waar wil ik nog aan werken?

Ondertussen zijn er nog een aantal dingen waar ik qua planning aan wil werken:

 • Zo wil ik me nog beter aan mijn planning houden (ik kom bv niet aan lezen toe).
 • Ik wil al mijn mails beter organiseren en sneller beantwoorden.
 • Ik wil minder tijd kwijt zijn aan onbelangrijke dingen, zoals op sociale media rondhangen en Youtubefilmpjes kijken.

Hoe zorg jij ervoor dat je de dingen die je wil of moet doen, gedaan krijgt?

Bron uitgelichte afbeelding (bovenaan): Pixabay

18 gedachten over “Plannen Update 3! Nog meer overzicht”

 1. Zelf gebruik ik een agenda offline en maak ik eigenlijk altijd gebruik van to do lists op papier. Binnen kort wil ik beginnen met een Bulletjournal maar ik weet niet of ik daar genoeg tijd voor heb.

  Beantwoorden
  • Anders begin je gewoon heel simpel met een bullet journal en maak je wat je op dat moment nodig hebt. Die handlettering erin is heel mooi, maar het hoeft niet perse. Een bullet journal biedt mij te weinig structuur, aangezien je die zelf aan moet brengen. ☺️

   Beantwoorden
 2. Ik werk met een papieren planner, maar nog niet zo goed als ik graag zou willen. Ik schrijf er idd nog te veel in op, terwijl ik me eigenlijk gewoon elke dag of 2 of maximaal 3 punten zou moeten focussen. Nu werkt het vaak wat deprimerend, komen er weer andere dingen doorheen, schuif ik de niet-urgente maar wel heel belangrijke dingen door, enzovoorts…

  Beantwoorden
 3. Ik gebruik mijn Outlook agenda zowel zakelijk als privé en maak gebruik van kleuren om aan te duiden wat voor soort afspraak/taak het is. Dit werkt tot nu toe eigenlijk prima. Heb voor het nieuwe jaar ook een ‘offline’ planner gekocht, de Essentialiving planner. Ben benieuwd. 🙂

  Beantwoorden
 4. Ik ben zoooo slecht in plannen.. zo kom ik er geregeld achter dat het de dag ervoor wel eens te veel geweest kon zijn. Last van de spieren in Mn nek schouders en kaken… en hoofdpijn. Gaat wel al beter maar mag ook eens zo’n planningen maken. Goed idee!!

  Beantwoorden
 5. Ik ben echt een ramp in plannen er organiseren. Ik probeer er steeds aan te werken en het wordt ook wel beter… Maar helaas nog niet op het niveau wat ik zou willen 🙁

  Beantwoorden
 6. Ikzelf had vroeger ook veel moeite met plannen. Vaak vergat ik wel iets om te doen.
  Uiteindelijk gebruik ik al een een jaar of 10 actief Google Calendar, en dat bevalt mij prima. Het mooie is dat dit met mijn telefoon en smartwatch synchroniseert 🙂

  Beantwoorden
  • Ja ik vind Google Calendar ook heel fijn! Ik gebruik het ook voor alles. Zowel op mijn telefoon als op m’n laptop. Mijn Fitbit tracker geeft wel meldingen uit de agenda, dus dat is wel handig.

   Beantwoorden

Plaats een reactie