update redenen maandag gewoontes afspraak ziekenhuis

10 Redenen waarom ik van mezelf houd

Categorieen:Persoonlijk

4 reacties

In mijn blog over de social media detox, schreef ik hoe vervelend ik de tweets van sommige mensen vind op Twitter. Maar het heeft ook zijn leuke kanten. Vandaag wil ik het eens hebben over iets moois wat ik voorbij heb zien komen. Manju Reijmer (Bekijk de toffe serie, die hij heeft gemaakt!) en ik volgen elkaar nu al een tijdje op Twitter en hij had een mooie hashtag bedacht: #10redenenwaaromikvanmezelfhoud. Ik vond zijn antwoorden zo mooi dat ik heb besloten om hier een blog aan te wijden. Dus hierbij 10 redenen waarom ik van mezelf houd.

Toen ik hierover met mijn vriend sprak, zei hij dat ik moest oppassen dat ik niet arrogant over moest komen. Ik vind dat je best trots op jezelf mag zijn. Er is wel verschil tussen zelfliefde en arrogantie. Zelfliefde draait om het ouden van jezelf en niet dat jij vind dat je de beste bent, wat bij arrogantie wel zo is.

Ik vind dat je best trots op jezelf mag zijn.

10 Redenen waarom ik van mezelf houd

1. Ik heb een lange weg afgelegd om te komen waar ik nu ben.

Er is de afgelopen jaren veel gebeurd, zoals je laatst hebt kunnen lezen. En dit jaar was voor mij persoonlijk niet een heel goed jaar vanwege mijn revalidatie en niet weten, wat ik nou wil. Want dit laatste was voor mij altijd wel duidelijk. Nu weet ik wat ik wil. Maar wat precies is nog de vraag.

2. Ik durf steeds meer voor mijn eigen mening uit te komen.

Ik durfde nooit voor mijn mening uit te komen en probeerde steeds de discussies te vermijden. Soms kon ik het dan niet laten waardoor ik me enorm rot voelde. Inmiddels heb ik geleerd om voor mijn mening uit te komen, waardoor ik me nu beter voel.

3. Ik hecht nu geen waarde meer aan mijn hbo diploma of heb het gevoel dat ik me moet bewijzen.

Toen ik voor het eerst aangaf op school dat het niet goed ging op stage, wilde ik niet geloven dat het halen van mijn HBO diploma voor mij misschien niet mogelijk was, maar inmiddels weet ik dat er nog zoveel meer manieren zijn om jezelf te ontwikkelen. Ook heb ik niet meer het gevel dat ik moet bewijzen dat ik het ook wel kan. Misschien komt dat wel omdat ik ben gestopt met mijn opleiding.

4. Ik heb het contact verbroken met mensen die mij een negatief gevoel gaven.

Dit jaar heb ik met meerdere mensen het contact verbroken omdat ik me er niet prettig bij voelde.  Ik omring me liever met mensen die mij energie geven door hun aanwezigheid in mijn leven.

5. Ik ben goed zoals ik ben, ook met cerebrale parese en alles wat daarbij komt kijken.

Acceptatie blijft een lastig onderwerp. Want wanneer heb je je beperking geaccepteerd? Er zullen namelijk altijd wel tegenslagen zijn. Maar wat ik nog belangrijker vind is dat ik er nu wel goed mee om kan gaan. Met zowel de fysieke als de cognitieve beperkingen die de CP met zich meebrengt. En natuurlijk heb ik wel eens een rotdag, maar dat hoort erbij. Iedereen heeft namelijk wel eens tegenslag of een rotdag. Ook als je geen beperking hebt.

6. Ik vind mezelf best een goede moeder.

Nee, ik ben niet perfect, maar ik vind wel dat ik een goede moeder ben. Ik zorg ervoor dat mijn zoon niks te kort komt en breng hem mijn waarden en normen bij. Het gaat niet elke dag even goed.  Cerebrale parese en autisme bij elkaar is niet altijd even makkelijk. Maar ik geniet van alle momenten die wel goed gaan.

7. Ik ben trots op mijn blog

Ik heb dit al vaker gezegd, maar  ik ben echt trots op hetgeen wat ik heb bereikt met mijn blog. Het levert me nog niks op. En ik werd af en toe heel onzeker omdat ik mezelf vergeleek met andere bloggers, maar ik ben nu meer mijn eigen ding aan het doen en daardoor niet echt meer onzeker over mijn blog. Ik ben er trots op dat ik toch best veel lezers heb voor mijn doen en dat er mensen zijn die mijn blogs graag lezen. Dat vind ik zo bijzonder. Ook heb ik ontdekt dat mijn talent schrijven is. Hierin kan ik mezelf het beste uitdrukken.

8. Ik geniet meer van de dingen die ik heb.

Sinds ik ben gestopt met mijn studie, heb ik veel meer rust. Nu kan ik meer genieten van mijn gezin. Toen ik nog studeerde en drie dagen in de week stage liep, was ik altijd druk met van alles. Rust had ik niet. Nu kan ik pas genieten.

9. Ik beschik over een enorm rechtvaardigheidsgevoel.

Ik kan niet zo goed tegen onrecht en ik heb het beste met iedereen voor. Dit is een van de redenen waar ik me ook voor probeer in te zetten met mijn blog. Soms trek ik het me wel te veel aan. Daar wil ik nog beter mee om leren gaan. Maar nu ik beter mijn mening kan uiten, lukt dat me steeds beter.

10. Ik ben heel erg nieuwsgierig.

Ik hou van leren en mezelf te ontwikkelen. Geen HBO diploma op zak betekent niet, dat ik uitgeleerd ben. Sterker nog ik ben nieuwsgierig naar allerlei dingen en ik realiseer me dat je van elk moment en situatie wel iets kan leren. Sinds dat ik ben gestopt, heb ik allerlei andere dingen bijgeleerd, zoals het onderhouden van mijn website.

Op welke eigenschap van jezelf ben jij het meeste trots op?

4 gedachten over “10 Redenen waarom ik van mezelf houd”

 1. Wa een supermooie post! Ik ben het helemaal met je eens dat zelfliefde nog niet betekent dat je arrogant bent. Zelfliefde gaat er juist om dat je van jezelf houdt ondanks je tekortkomingen. Dit zie ik ook in jouw lijst met redenen. Ik herken er veel in, zoals het feit dat ik nu niet meer zoveel waarde hecht aan een hogere opleiding dan vroeger. Ik voldoe niet aan de maatstaven die mensen zonder beperking vaak hebben maar ik ben toch tevreden. Ik ga ook zo’n post als deze maken.

  Beantwoorden
 2. Leuk dat je op zo een ‘niet arrogante’ maar open en eerlijke manier over jezelf kan spreken. Negatieve zaken over jezelf naar voor brengen is makkelijker dan positieve. Wat betreft je opleiding, ikzelf stopte (te)vroeg met school maar verdien/sta ondertussen meer/verder dan sommige vrienden die langere/hogere studies deden. Het leven komt zoals je het ervan maakt, een stuk papier veranderd daar niks aan. Tenzij je bij de NASA wil gaan werken natuurlijk…

  Beantwoorden
  • Dankjewel voor je compliment. Ik ben er nu ook achter dat ik mezelf nog op zoveel andere manieren kan ontwikkelen. Jouw verhaal lijkt op die van mijn vriend. Die heeft door hard werken kunnen doorgroeien binnen het bedrijf waar hij werkt. Hardstikke goed van je!

   Beantwoorden

Plaats een reactie