Twee personen houden sterretjes vast in hun hand in het donkere schemerlicht om 2023 af te sluiten

2023: Het jaar dat ik mijn blog verwaarloosde

Categorieen:Persoonlijk

6 reacties

2023 was een jaar zoals elk jaar, een jaar met ups en downs. Toch was het eigenlijk wel een prima jaar. Met leuke en minder leuke dingen. Ik vind het altijd wel wat moeilijk om een jaaroverzicht te schrijven Dus dat doe ik dan maar niet, toch zijn er een aantal dingen die ik wel graag wil vertellen:

In 2023 naar Londen

Zoals ik al eerder schreef ging ik naar Londen, niet om vakantie te houden, maar vanwege familie omstandigheden, waardoor dat ook niet gepast was. Ondanks de omstandigheden vond ik het heel fijn om tijd met mijn familie door te brengen.

Een moderne versie van de rode dubbeldekker in Londen.

Eindelijk weer een keer naar Suriname

In september ging ik samen met mijn zoon 11 dagen naar Suriname. Mijn broertje ging namelijk trouwen, daarvoor had mijn zoon verlof gekregen van school. Het was heel leuk en ook hier was het heel fijn om bij familie te zijn, die anders niet zou zien. We zijn vrij kort geweest en hebben dus veel gedaan in een korte tijd: familie bezocht, bruiloft bijgewoond en ook nog wat van de omgeving gezien.

Van links naar rechts: mijn zoon (die wordt bedekt door een lachend gezicht met hartjes-emoji, mijn schoonzus Naraisha, mijn broer Peter en ik.

De vliegreis met KLM ging trouwens heel goed. Op Schiphol hadden we assistentie, ik zat in een rolstoel en mijn zoon had een sunflower keycord. Dat was allemaal erg fijn. Alleen op Zanderij ontbrak de assistentie ook herkenden ze de sunflower keycord niet, dat was heel vervelend, maar met telefonische hulp van familie en de hulp van mijn zoon, is het wel goed gekomen.

De voortuin

Terwijl mijn zoon en ik in Suriname waren heeft mijn vriend met hulp van zijn familie de voortuin betegeld. Dat was een geweldige verrassing bij thuiskomst! Onze voortuin was altijd een rommel vol onkruid, waar wij eigenlijk niks mee konden, bovendien stond mijn fiets altijd op de stoep, wat ook niet ideaal was. Nu hebben we een betegelde tuin, met een paar bloembakken, wat voor ons te onderhouden is en genoeg plek voor mijn driewielfiets.

Onze betegelde voortuin met bruin-grijze tegels. nog zonder bloembakken.
Onze nieuwe voortuin, nog zonder bloembakken en driewielfiets.

40 jaar

3 november werd ik 40 jaar, best een mijlpaal. Een paar weken later vierde ik mijn verjaardag, we zijn uiteten geweest met familie en het was een hele fijne dag. Ik ben schandalig flink verwend!

De verwaarlozing van mijn blog in 2023

In 2023 heb mijn blog enorm verwaarloosd, er zijn weinig blogs gepubliceerd. Ik was vooral met werk bezig en andere dingen. En soms had ik wel zin om te schrijven, maar kwam het er niet van. Ook heb ik het gevoel dat ik alles wel een beetje heb verteld ofzo en dat ik niet zoveel zinnigs te zeggen heb (waarschijnlijk onterecht). Mijn blog heet natuurlijk Rules by Rosita met als subtitel “op zoek naar de regels van het leven” omdat ik heel erg opzoek was naar mezelf. Maar inmiddels heb mezelf wel weer gevonden, ik heb een geweldige baan, waarbij ik ook WordPress websites bouw en de leukste dingen doe. Toch wil ik deze website niet aan de kant schuiven, want met deze website is het tenslotte allemaal begonnen…

Op naar 2024

Het gaat heel goed met mij de laatste tijd. Nu zo aan het einde is de kerst door corona in het water gevallen en al het vuurwerk trek ik slecht. Maar verder gaat het heel goed, ik ben gaan sporten, op het werk gaat het goed en ik leer zoveel dingen. Ik hoop dat ik vaker weer inspiratie vind om blogs te schrijven en dingen te delen. Zeker ook omdat ik minder actief ben op sociale media.

Ik wens iedereen een fijne jaarwisseling toe en een mooi 2024!

Foto door Ian Schneider op Unsplash

6 gedachten over “2023: Het jaar dat ik mijn blog verwaarloosde”

 1. Gelukwensen aan je broer en zijn echtgenote !
  Voel je niet ongemakkelijk over het feit dat je wat minder tijd had voor je blog. Er ligt een nieuw jaar voor je klaar, vol nieuwe kansen op alle vlakken !
  Fijne oudejaarsavond gewenst en mijn allerbeste wensen voor 2024 …

  Beantwoorden
 2. Toch fijn om weer wat van je te lezen! Ik zag je in mijn mail voorbijkomen en was meteen benieuwd hoe het met je is. Op social media miste ik je ook al,maar dat kan heel goed aan mij liggen. Het is nogal versnipperd de laatste tijd en ik weet niet meer wat ik wel of niet wil bijhouden.
  Al het goede voor 2024!

  Beantwoorden
  • Wat lief om te horen! Ik ben minder op sociale media en sinds ik Twitter heb verwijderd is het inderdaad nogal versnipperd. Ik zit nu vooral op LinkedIn, Instagram, Mastodon en soms op Facebook.

   Jij ook de beste wensen voor het nieuwe jaar!!❤️

   Beantwoorden

Plaats een reactie