Een moderne versie van de rode dubbeldekker in Londen.

Life happened: naar Londen

Categorieen:Persoonlijk, Uncategorized

1 reactie

In mei publiceerde ik mijn laatste blog. Vlak daarna brak er een hectische periode aan. Zo zat ik eind mei in Londen, moest ik daar een week van bijkomen en daarna werd ik ziek. Maar nu is het toch wel echt weer tijd voor een blog.

Naar Londen

Eind mei ben ik onverwacht naar Londen gegaan vanwege familie omstandigheden. Ik ben er vier dagen gebleven. Veel van Londen heb ik niet kunnen zien, het was niet bepaald een citytrip. Het was vliegticket boeken (dat was gewoon het goedkoopste en het makkelijkste, zeker gezien de omstandigheden) en gaan. Omdat het allemaal zo onverwacht was, heb ik daar ook nog wat uren gewerkt.

Vliegen naar Londen

Ik was samen met mijn broertje, dus ik vond he niet nodig om extra assistentie voor de vliegreis aan te vragen. De heenreis ging perfect, we vlogen ’s avonds en het was niet druk op Schiphol. We reisden alleen met handbagage en ieder een aparte tas.

De vleugel van ons KLM vliegtuig met op de achtergrond Schiphol.

Het hele proces om door de security heen te komen ging vrij makkelijk, Mijn hand spalk deed ik af en mijn beenspalk viel wel op tijdens het scannen, maar dat heeft een vrouwelijke security medewerker gecheckt dat was verder geen probleem. Mijn laptop en vloeistoffen kon ik in mijn rugzak laten, dit door de nieuwe machines op Schiphol. Ook het lopen naar de gate was goed te doen dankzij de “mind your step” rolbanden. en na een korte reis zijn we goed en wel geland op Heathrow en daar ging het ook goed allemaal. Tijdens de heenreis vond ik de apps van KLM en Schiphol heel handig om bij de hand te hebben, daardoor waren we goed geïnformeerd en hadden we onze boarding passes in onze telefoons.

De ingang van Heathrow Airport in Londen.

De terugreis

De terugweg vanaf Heathrow, ging ook goed, maar daar vond ik het wel vermoeiender om te lopen. Security was stressvol, de medewerkers hadden haast, want het was druk. Daar moesten de laptops en de vloeistoffen wel uit de tas, daar was ik wel op voorbereid. En ik moest mijn schoenen uit, vanwege mijn beenspalk. Dat was niet fijn. Eenmaal geland op Schiphol, gingen we niet naar de gate, maar naar een platform, waar we met de trap het vliegtuig uitgingen en met een bus naar de gate werden gebracht.

De vleugel van het vliegtuig bij de hangar van KLM.

Mijn lessen van de reis naar Londen

 • Houd regelmatig contact met de mensen van wie je houdt en/of bezoek ze regelmatig. (In mijn geval, mijn familie) Bij mij kwam het er vaak gewoon niet van.
 • Maak het jezelf zo makkelijk mogelijk tijdens de reis en vraag assistentie aan, als je een handicap of chronische ziekte hebt. De reis is toch best vermoeiend.
 • Bereid je goed voor, gelukkig had ik begin mei een paspoort aangevraagd voor mijn reis naar Suriname.

De weken er na

Nadat we weer terug waren, had ik een week nodig om bij te komen van die drukke week in Londen. Het was daar druk, ik was druk, maar het was heel fijn om samen met de familie te zijn.

De week daarop was ik ziek, dat was ook nog die week dat het zo warm was, niet fijn. En merk dat ik me teveel laat afleiden door andere dingen, zoals social media.

Twitter

Oh ja dat ook nog, voor ik naar Londen ging, was ik op Twitter, en daar kwam ik in een discussie terecht. De sfeer was heel negatief. Toen was ik er klaar mee en heb ik mijn hele account verwijderd. (Bij mijn social media account knoppen heb ik Twitter verwijderd en Mastodon toegevoegd.) En ik ga niet meer terug. Wat een rust.

Het scherm op Twitter met de de tekst "Je account is gedeactiveerd"

1 gedachte over “Life happened: naar Londen”

 1. Al bij al een leuke reis dus met enkel bij de terugkeer wat ongemakjes.
  Jammer dat je daarna ziek werd, maar daar zal de hitte ook wel een rol in gespeeld hebben, gelukkig is het nu achter de rug.
  Social media blijf ik gevaarlijke dingen vinden, zeker als je in discussie gaat… je weet nooit wat je er mee op de hals haalt. Daarom doe ik er eigenlijk niet aan mee. Ben wel op Instagram, maar dat is zuiver om foto’s te plaatsen en op mijn FB account ben ik quasi niet meer echt actief.
  Groetjes en nog een fijne dag gewenst.

  Beantwoorden

Plaats een reactie