Mijn nieuwe sleutelbos met een knalroze bloemvormige muntportemonnee met daaraan een goudkleurige sleutelring met 3 sleutels.

Hoe organiseer je je sleutels aan een sleutelbos?

Categorieen:Tips and tricks

2 reacties

Het klinkt heel voor de hand liggend, alleen was het een vraag die mij de laatste tijd met enige regelmaat bezighield, aangezien ik er moeite mee had. Ik heb gezocht naar informatie, maar ik vond eigenlijk geen info die ik nodig had, dus schrijf ik er maar zelf wat over.

Mijn oude sleutelbos met een rode sleuteletui met daaraan een goudkleurige sleutelring met 3 sleutels.

Mijn eigen sleutelbos bestaat uit 3 kleinere bosjes, waaronder een bosje huissleutels en fietssleutels. De fietssleutels bestaan uit een sleutel voor het fietsslot en een sleutel voor de accu. Mijn huissleutels en de andere sleutels zaten aan kettinkjes en ringen van een standaard sleuteletui. In de sleuteletui zat een los bosje met mijn fietssleutels en een Samsung Galaxy Smarttag, die ik gratis bij mijn S21 kreeg. Dit vind ik handig voor het geval ik mijn sleutels kwijt ben.

Om de sleutels uit elkaar te houden, hingen mijn huissleutels buiten het etuitje. Dit “systeem” werkt opzich prima. Ik vergis me nooit meer in welke sleutel waarvoor is en mijn bos is vrij compact.

Mijn sleutels anders organiseren

Er zaten voor mij 2 dingen hieraan, die ik niet of minder prettig vond.

  1. Als ik alleen mijn huissleutels mee wilde nemen omdat ik bijvoorbeeld een klein tasje of zelfs geen tas bij me heb, kon ik de sleutels er bijna niet afkrijgen, ik bezeerde me daarbij.
  2. De sleuteletui vond ik zelf niet echt mooi, het was meer standaard, praktisch en vooral niet mijn smaak.

Vooral het eerste punt was een groot probleem. Op internet vond ik een filmpje waar werd uitgelegd hoe je makkelijk een sleutel aan een sleutelring doet.

Alleen voor mij, lekker spastisch, werkte dat niet. Dus ik zocht door en vond deze sleutelring van Orbitkey, de Orbitkey Ring V2. Orbitkey kende ik al van mijn bureau onderlegger, waarop mijn toetsenbord ligt. Daarnaast vond ik ook een heel leuke muntportemonnee in de aanbieding, dus dat kocht ik ook ter vervanging van de rode standaard sleuteletui.

Mijn nieuwe sleutelbos met een knalroze bloemvormige muntportemonnee met daaraan een goudkleurige sleutelring met 3 sleutels.

Eigenlijk is het ongeveer hetzelfde gebleven als wat ik eerst had, alleen zitten de sleutels niet meer aan het etuitje vast met sleutel ringen. Dus de bos met andere sleutels, mijn fietssleutels en de smarttag zitten in de portemonnee. Mijn eigen sleutels zitten met het portemonneetje aan de Orbitkey Ring.

Het is even wennen om de Orbitkey Ring te openen, maar als je het eenmaal door hebt is het makkelijk. Een nadeel aan deze ring vind ik dat je dikkere sleutels! Zoals die van fietssleutels er niet in kunt doen. Alleen standaard sleutels passen erin. Ik kan daar persoonlijk wel mee leven.

Mijn knalroze bloemvormige muntportemonnee met daarbij een geopende goudkleurige Orbitkey sleutelring met 3 sleutels, een sleutelring met 2 sleutels, een sleutelring met 2 fiietssleutels en daarnaast nog een smarttag.

De oplossing

Nu kan ik alle sleutelbosjes apart van elkaar meenemen, doordat ik ze makkelijk los kan halen. De Orbitkey Ring vond ik wel wat prijzig, maar het is nu wel veel makkelijker om mijn sleutels los te maken. Ik ben er blij mee!

2 gedachten over “Hoe organiseer je je sleutels aan een sleutelbos?”

  1. Zelf heb ik ook al een paar keer de volgorde van mijn sleutels veranderd in de hoop dat er meer logica in zou zitten… maar wat vooral hielp was om er een aantal relatief overbodige sleutels van tussen te halen.

    Beantwoorden

Plaats een reactie