media stom

3 Dingen die ik echt stom vind (aan mezelf)

Categorieen:Persoonlijk

Geen reacties

Vorig jaar maakte ik een Stom! lijstje naar voorbeeld van de rubriek in Linda. Deze keer een kleine aanvulling met uitleg, waarom bepaalde dingen gewoon stom vind.

Afgunst en jaloezie

Ik hou er niet van om mezelf te vergelijken met anderen. En ik merk dat ik steeds meer voor mezelf durf te kiezen en mijn eigen weg ga. Ik heb vaak het gevoel alsof men elkaar niets gunt en of jaloers is. Bijvoorbeeld: Wendy van Dijk gaf haar zoon een duur gesponsord cadeau voor zijn verjaardag en plaatste daar een filmpje over. Vervolgens kreeg ze daar kritiek op. Vind ik jammer. Het is niet iets wat ik zelf zou doen, maar als zij het nu leuk vind om dat cadeau te doen aan haar kind. Wie zijn wij om daar een mening over te hebben? Niemand toch? Wij worden er toch niet slechter van? Als iemand rijk en/of succesvol is, lijken mensen elkaar dat niet te gunnen. Ik vind dat echt jammer. Terwijl die mensen daar gewoon hard voor werken. Niets komt of gaat vanzelf.

Ik heb zelf meerdere keren meegemaakt dat men commentaar had op de dingen die ik kocht en ik merk dat ik daar heel erg onzeker van word en verantwoording ga afleggen. Ergens weet ik ook wel wat dat niet nodig is en toch doe ik het. Stom hé?

Ik probeer maar zo te denken dat men niet beter weet en dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn of haar eigen keuzes in het leven.

Druk maken om niks

Zoals ik al vaker heb geschreven, ik kan mij behoorlijk druk maken om dingen, terwijl dat niet nodig is. Het punt hierboven is daar een goed voorbeeld van. Ik kan me best veel aantrekken van kritiek, terwijl dat meestal niet nodig is. Dat komt omdat ik een denker ben. Ik denk over alles na, ik leer graag allerlei nieuwe dingen en ben nieuwsgierig.

Mijn valkuil is wel dat ik over van alles nadenk en veel kan piekeren. Het kost mij echt te veel energie en het is niet fijn. Vooral omdat ik er zelf meestal niks aan kan veranderen. Vaak helpt het wel om erover te praten met iemand die dicht bij mij staat.

Moe zijn is stom

Vanwege mijn handicap, ben ik vaak moe. Soms sta ik zelfs al moe op. Dat vind ik vaak heel erg frustrerend. En ik kan er ook maar weinig aan doen. Het enige is rust pakken. Maar dan kan ik vaak niet de dingen doen die ik moet of wil doen. Soms moet ik er zelfs afspraken voor afzeggen en dat is niet fijn.

Zijn er dingen of (eigenschappen aan jezelf) die je maar stom vindt?

Plaats een reactie