Minsgame Mijn keuken is altijd opgeruimd

De (Moeders) Minsgame: Het resultaat

Categorieen:Persoonlijk

1 reactie

Yeah! Ik heb een keer een chalenge volbracht! Op 1 januari begon ik met de Moeders Minsgame. Een spel waarbij je elke dag een aantal spullen wegdoet. Ik had het er laatst al over, maar het werkt zo: Op 1 januari doe je een ding weg, op 2 januari doe je 2 dingen weg enz.

The Minimalists

De Minsgame is bedacht door The Minimalists. Alleen zij maakten er een wedstrijdje van. Samen met iemand anders doe je elke dag van de maand een aantal spullen weg. Zoals ik al zei begin je op de eerste dag met een ding en op de tweede dag met twee dingen. De persoon met wie je het wedstrijdje speelt, doet het zelfde. Hoe verder in de maand, hoe moeilijker het wordt. Tot het niet meer lukt om het aantal te halen. De persoon die het verste komt heeft gewonnen!

De Moeders Minsgame is hierop gebaseerd, alleen hoef je het niet met iemand samen te doen, maar kun je het ook alleen doen.

De Moeders Minsgame

Dieuwke van Moeders Minimalisme begon deze chalenge op 1 januari dit jaar en riep op om ook mee te doen. In eerste instantie liet ik het een beetje voorbijgaan. Maar op 1 januari ben ik er dan toch mee begonnen. In de groep op Facebook, kon je reageren en een foto van de spullen die je wegdeed plaatsen. Dat deed ik niet, maar ik vond het wel leuk om de resultaten van anderen te zien. Op de eerste dag deed ik de Allerhande van de vorige maand weg.

De dagen erop deed ik nog meer spullen weg. Maar niet voordat ik aan mijn vriend vroeg of het weg kon. En ook mijn vriend en mijn zoon deden spullen weg die ze niet meer gebruikten. Een deel ging gewoon weg omdat het kapot was en andere spullen gaf ik weg of was voor de kringloop. Zo gaf ik mijn oude stofzuiger aan mijn schoonmoeder en gaf ik alle bakjes terug aan mijn moeder. (Ik denk dat ik ze wel weer terugkrijg, gevuld met eten van mijn moeder haha.)

Het resultaat

In totaal hebben we meer dan 496 spullen weggedaan. Omdat we ook bezig zijn om de zolder op te ruimen, zijn er nog meer spullen de deur uit gegaan. Spullen die we niet (meer) gebruiken, maar die we niet weg hadden gedaan. Het viel me ineens wel op, hoe veel er in de badkamer lag aan schoonmaakmiddelen en verzorgingsspullen. Voorlopig hoeven we geen badkamerreiniger, haarstylingproducten, douchegel, shampoo of deodorant te kopen. Ook had ik 3 flessen chilisaus in huis, een flesje heb ik weggedaan. Die was al geopend, maar ik vond die saus niet lekker (een soort namaak chilisaus). De andere twee wel, dus die gebruiken we gewoon. En we hebben in totaal 3 potjes kaneel. Ook dat hoeven we dus niet meer te kopen voorlopig. Zo zie je maar hoeveel we kochten wat we eigenlijk niet hoefden te kopen omdat we al hetzelfde in huis hadden.

Als ik nu thuis kom, mijn huis doorloop of een kastdeur open, dan voelt dat heel goed. Wat een rust en overzicht! Omdat er nog veel meer opgeruimd kan worden, ben ik in februari weer opnieuw begonnen!

Hoe zorg jij voor een fijn gevoel thuis?

1 gedachte over “De (Moeders) Minsgame: Het resultaat”

Plaats een reactie