recepten

4 recepten die ik zelf kan maken en jij ook!

Categorieen:Tips and tricks

2 reacties

Laatst schreef ik een blog met tips die handig zijn bij het koken als je een handicap hebt. Vandaag deel ik een aantal recepten, die ik helemaal zelf kan klaarmaken, zonder dat ik daar hulp van anderen voor nodig heb. Hier en daar houd ik wel een andere volgorde aan omdat ik anders te veel tegelijk moet doen.

Dezelfde recepten

Ik maak regelmatig dezelfde recepten klaar. Het is niet zo dat ik elk week het zelfde eet, maar toch vind ik het prettig om regelmatig hetzelfde klaar te maken. Hier heb ik ook een lijstje van gemaakt. Hoe vaker ik iets klaarmaak, hoe makkelijker het op den duur gaat. De eerste keer moet ik heel vaak het recept checken om te kijken wat ik nu weer moet doen en moet ik me ook precies aan het recept houden omdat het anders misgaat. Hoe vaker ik het maak, hoe makkelijker het gaat en hoe makkelijker ik kan variëren met het recept.

4 recepten die ik zelf kan maken

Chili con of sin carne

Dit recept komt van Uit Pauline’s Keuken. Ik heb er al eerder over geschreven, maar dit recept hoort zeker thuis in het rijtje recepten, die ik zelf kan maken. Doordat het gerecht 15 minuten zachtjes moet stoven, heb ik de tijd om alvast de keuken op te ruimen. Het liefste eet ik dit, vegetarisch, met rijst, die ik klaar maak in de rijstkoker. Tortillachips erbij is ook erg lekker. Mijn vriend eet er weer graag gebakken aardappeltjes bij, deze maak ik klaar als de rest zachtjes moet stoven.

Chili sin carne
Chili sin carne

Homemade kip Kerrie

Dit gerecht ontdekte ik in de Appie app . Ik houd van Kerrie en rijst en het is niet heel moeilijk om te maken. De rijst maak ik in de rijstkoker en de sperziebonen stoom ik in mijn magnetron, waarmee ik kan stomen. Natuurlijk kun je ze ook gewoon koken, zoals in het recept staat, maar op deze manier heb ik er geen omkijken naar net als bij de rijst. De amandelen en de kip rooster en bak ik in een pan.

Een gerecht in de wok.
Een gerecht in de wok.

Wok

Dit is voor mij verre weg het snelste en makkelijkste om klaar te maken. Ik heb een wokbrander, dus een eenpansgerecht in de wok staat binnen 10 minuten op tafel. Voor de Noodles gebruik ik kant en klare mie, dat je niet van te voren hoeft te koken. De kip is voorgesneden en de groenten ook. En ik varieer met de woksaus. De ene keer gebruik ik chilisaus, de andere keer oestersaus of teriyakisaus. Erg handig als ik weinig tijd heb om te koken. Wat wel wat lastiger is, is dat het wokken heel snel gaat. Daarom is het belangrijk dat alle verpakkingen van te voren geopend zijn en klaar liggen. Wil je het wat rustiger aan doen, dan kun je natuurlijk de pan ook op een kleinere pit zetten.

Spaghetti Puttanesca van Jamie Oliver
Spaghetti Puttanesca van Jamie Oliver

Spaghetti Puttanesca

Dit recept komt uit het boek Jamie in 30 minuten (Engels: Jamie’s 30-Minute Meals) van Jamie Oliver. Dit boek is een erg leuk en inspirerend kookboek, ik kook er regelmatig iets uit. Alleen maak ik dan wel het hoofdgerecht, omdat een heel menu en alles erom heen, zoals Jamie Oliver dat doet, voor mij veel te moeilijk is. Je moet veel tegelijk doen en alles ook tegelijk in de gaten houden. Dat lukt mij niet. Vaak ben ik er ook langer dan 30 minuten mee bezig.

Mijn zoon is dol op dit recept, dus we eten het regelmatig. Je hoeft voor dit recept alleen knoflook en eventueel een rode peper te snijden, of het voorgesneden kopen. De rest zit in pot of blik. Vaak lukt het me zelf om deze open te krijgen, maar soms ben ik er te moe voor en vraag ik hulp. Het snijden en de openen van alle verpakkingen doe ik van te voren.

Dit waren een aantal recepten, die ik regelmatig maak.
Wat vind jij makkelijk en lekker om te koken?

Dit artikel bevat een of meerdere affiliate links. Voor meer informatie, lees de disclaimer.

2 gedachten over “4 recepten die ik zelf kan maken en jij ook!”

    • Oh ja dat was ook een tijd een van onze favorieten. Maar na een tijdje kon ik die lekkere blokjes niet meer vinden en was het toch minder lekker. Maar misschien hebben ze nu iets anders wat ook erg lekker is.

      Beantwoorden

Plaats een reactie