Steuntje in de rug-kaartjes

Kaartjes sturen om iemand te steunen

Categorieen:Life

Geen reacties

Ik schreef het al in mijn jaaroverzicht van 2018. Ik stuurde kaartjes aan de NS na het ongeluk in Oss en aan een andere blogger, met wie het het niet zo goed ging. Dat werd gewaardeerd. Ik vind het fijn om iemand te kunnen steunen door een kaartje te sturen. Graag zou ik het vaker willen doen.

De flyer van de Steuntje in de rug-kaarten
De flyer van de Steuntje in de rug-kaarten

Kaartjes sturen

Ik vind het altijd fijn om kaartjes te ontvangen. Ook stuur ik ze graag om iemand te steunen. Het is een klein gebaar, maar je kunt er iemand echt mee steunen. Er zijn heel veel kaartjes te koop. Van verjaardagskaarten, tot beterschapskaarten in alle soorten en maten. Ik probeer altijd een mooi inspirerend kaartje te vinden, die de lading dekt en die bij de ontvanger past.

Kaartje met de tekst: "Knuffel".
Kaartje met de tekst: “Knuffel”.

Steuntje In De Rug-kaarten

Ik heb ook gemerkt dat een kaartje met de tekst “Beterschap ” niet altijd de lading dekt. Zeker niet wanneer iemand een chronische ziekte heeft of een beperking en die dus niet meer beter wordt. Je hebt ook nog kaarten met de tekst “sterkte”, maar dat dekt ook niet altijd de lading. Daarom bedacht Anne van A-typist.nl de Steuntje In De Rug-kaarten.

Met deze kaarten, kun je iemand laten weten dat je hem of haar steunt. Ik kreeg een setje van 3 kaarten van Anne om te versturen aan mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Kaartje met de tekst: "Hou vol".
Kaartje met de tekst: “Hou vol”.

De teksten van de kaarten die ik kreeg zijn:

  • Ik denk aan je
  • Hou vol
  • Knuffel

Op de andere kaarten, die ik dus niet heb staan de teksten “Steuntje in de rug” en “Je bent dapper”. De kaarten hebben allemaal een roze of paarse bloem en hebben een mooie frisse groene of blauwe achtergrond met een grafische print. Ik vind ze erg mooi!

Ze komen goed van pas, aangezien ik een aantal mensen graag een kaartje wil sturen omdat ik ze wil laten weten dat ik aan ze denk en ik hoop dat het snel beter met ze gaat. Ik vind een kaartje met de teksten Beterschap of Sterkte minder passend, aangezien het gaat om mensen met een chronische ziekte en ik vind deze kaarten een positievere uitstraling hebben dan een kaart waarmee je iemand sterkte wenst.

Kaartje met de tekst: "Ik denk aan je".
Kaartje met de tekst: “Ik denk aan je”.

Waar te koop?

In 2016 kwam de eerste set kaarten uit en nu kun je de tweede set kaarten bestellen bij bol.com voor €8,99. De foto’s van de bloemen zijn door Anne zelf gemaakt.

Ik vind ze erg mooi, ik hoop dat de ontvangers er wat steun aan hebben. Natuurlijk hoop ik dat Anne veel van deze mooie kaarten kan verkopen. Ik vind het een heel goed initiatief en ik hoop dat veel mensen hierdoor wat steun van een ander kunnen krijgen.

Met haar bedrijf is Anne een inspiratie voor mij en vele anderen, wat betreft het ondernemen als je een beperking hebt. Wil je meer weten over Anne en haar bedrijf A-typist.nl? Check dan even haar website.

Hoe steun jij anderen in een moeilijke tijd en stuur of ontvang jij ook graag kaartjes?

Dit artikel bevat een of meerdere affiliate links. Voor meer informatie, lees de disclaimer.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Ben. Voor meer informatie, lees de disclaimer.

Plaats een reactie