videobellen

5 dingen die ik doe als ik ga videobellen

Categorieen:Life

6 reacties

De webcam van mijn laptop is nog nooit zo vaak gebruikt als nu, in de vier jaar dat ik mijn laptop heb. Hij komt nu goed van pas tijdens corona omdat ik regelmatig aan het videobellen ben met verschillende mensen. Het is niet ideaal, maar ik vind het een fijne oplossing om toch in contact te blijven met anderen. Op deze manier kunnen de zaken toch online doorgaan.

Favoriete dienst voor videobellen

Er zijn verschillende diensten waarmee je kunt videobellen. Mijn favoriet is Google Meet omdat je het nu heel makkelijk kan plannen vanuit Google Calendar of Gmail en je gelijk een linkje kunt delen. Ik vind ze verder allemaal wel prima in gebruik. Zoom heb ik niet geïnstalleerd vanwege problemen met de veiligheid, daarom gebruik ik het liever niet, maar volgens mij is dat inmiddels wel verbeterd.

Omdat ik het regelmatig doe heb ik een aantal eigenschappen ontwikkeld, die ik altijd doe als ik ga videobellen:

Opruimen

Omdat mijn bureau tegen de muur staat in een hoek van de woonkamer, kijkt men zo mijn keuken in, dus ik zorg ervoor dat de keuken is opgeruimd. Ik ben vrij opgeruimd van mezelf, maar toch check ik het van te voren.

Koptelefoon

Als ik aan het videobellen ben, draag het liefst mijn Bose QC35II koptelefoon. Hierdoor hebben anderen met wie ik in gesprek zit geen last van achtergrond geluiden bij mij in huis en mijn vriend en mijn zoon hebben geen last van de geluiden van anderen. Het enige minpunt is, is dat de bluetoothverbinding wel eens wordt verbroken. De ene keer is dat vaker dan de andere keer en soms helemaal niet. Dit zou opgelost kunnen worden met een los kabeltje met een microfoon erin, die aan kan sluiten op mijn koptelefoon en laptop. Mijn oplossing voor nu is dat ik ervoor zorg dat mijn telefoon geen verbinding probeert te maken met de koptelefoon. Ik schreef een hele tijd geleden een review over mijn Bose QC35II.

Testen of alles werkt en spullen klaarzetten

Van te voren test ik altijd even of het geluid, verbinding, microfoon en de camera goed werken. Het is vrij lastig als iets niet werkt. En als de tijd beperkt is, is het helemaal vervelend als iets niet goed werkt.

Daarnaast zorg ik ervoor dat ik wat te drinken heb en zet ik alles klaar, zowel op mijn laptop als op mijn bureau, wat ik eventueel nodig heb tijdens de meeting. Meestal is dat niet zoveel omdat ik dingen noteer in OneNote, ook op mijn computer.

Bril schoonmaken

Natuurlijk zorg ik ervoor dat ik er netjes uitzie, als ik aan het videobellen ben. Maar ik zorg er ook voor dat mijn bril schoon is. Waarom nu juist mijn bril, geen idee, want die moet altijd schoon zijn. Maar mijn bril, maak ik altijd schoon voor ik ga videobellen.

Ook vind ik het prettig als mijn bureau en laptop schoon zijn, maar die maak ik niet altijd schoon voor ik ga videobellen. Mijn bril echter wel. Ach ja, zo heeft iedereen wel zijn rare eigenschappen.

Rustig aan op dagen dat ik ga videobellen

Verder probeer ik het rustig aan te doen op de dagen dat ik ga videobellen. Het is een fijne oplossing, wanneer fysiek bij elkaar niet mogelijk is, maar het is ook vrij vermoeiend, zeker, wanneer er meerdere mensen zijn.

Wat vind jij van videobellen?

Dit artikel bevat een of meerdere affiliate links. Voor meer informatie, lees de disclaimer.

Afbeelding van Tumisu via Pixabay

6 gedachten over “5 dingen die ik doe als ik ga videobellen”

 1. Ik maak gegruik van een draadloze headset. Een headset is hetelfde als een koptelefoon met dit verschil dat er tevens een microfoon opzit.

  De logitech H600 draadloze headset welke ik al 8 jaar heb maakt gebruik van een bluetooth dongel.

  Werkt prima met videobellen. Ik gebruik Zoom. en Skype voor videobellen.
  Uiteraard gebruik ik de headset ook als koptelefoon.

  De logitech H600 is geschikt voor het maken van instructie video’s. Geen losse draden op je bureau dat is ideaal en de opname kwaliteit van de microfoon is erg goed.

  Je moet wel in de buurt van de computer blijven want het bereik is niet al te groot.

  Beantwoorden
 2. Ik heb er een haat-liefdeverhouding mee moet ik zeggen. Fijn dat het bestaat, zeker in deze periode! Maar toch vind ik het dan ineens raar om met vriendinnen te praten, het is ongemakkelijk. Dat zal de situatie wel zijn. En het kost echt veel meer energie, dat ervaar ik ook. Na een half uurtje videobellen ben ik echt moe. Mijn laptop heeft een ingebouwde microfoon, dus heb ik geen headset ofzo nodig. Scheelt voor mij echt in intensiteit! Komt alles net iets minder hard binnen, denk ik.

  Het is wel leuk dat je op die manier ook meerder mensen tegelijk kunt zien. En besprekingen met mensen elders in het land gaan natuurlijk veel makkelijker.
  Wat je schrijft over dat je vind dat alles netjes moet zijn, herken ik wel. Mensen krijgen toch een kijkje in je huis! Dan ben je je ineens heel bewust van je huis ofzo, en “onzeker” over hoe het op anderen overkomt.
  En heel bewust van jezelf ook duidelijk. Ik ben ook een brildrager en vond het wel een goede tip zelfs! Ook al komt ie op jou wat raar over voor jezelf misschien.

  Groetjes,
  Petra

  Beantwoorden

Plaats een reactie