Rosita rijdt nooit auto

7 Dingen die ik nooit zelf doe

Categorieen:Persoonlijk

4 reacties

Ik probeer de meeste dingen gewoon zelf te doen, vanwege mijn handicap, gewoon omdat ik zo zelfstandig mogelijk wil zijn. Maar er zijn bepaalde activiteiten, die ik eigenlijk nooit doe. Soms probeer ik het wel met iemand er bij, als ik niet zeker weet of ik het alleen kan. En sommige dingen heb ik echt nooit gedaan omdat ik het gewoon echt niet kan.

Het Huishouden

Voordat ik ging samenwonen, had ik huishoudelijke hulp van de thuiszorg. Want zwaar huishoudelijk werk is voor mij gewoon te zwaar. Ik heb niet genoeg energie om alles zelf te toen. Toen ik ging samenwonen viel deze hulp dus weg en ik besloot het zelf te doen. Ik leerde mezelf met Flylady verschillende routines aan, waarmee ik het huishouden deed. Dat ging best goed, maar op een gegeven moment was het gewoon te veel. Nu helpt mijn schoonmoeder ons met schoonmaken en mijn moeder ook, als ze hier is.

Ik strijk nooit

Ik heb ooit een keer geprobeerd te strijken, waar mijn schoonmoeder bij was. Maar het was erg moeilijk. Steeds het kledingstuk veranderen en strijken en daarna opvouwen, het was te moeilijk. Dus nu doet zij het. Inmiddels snap ik ook waarom strijkijzers en strijkplanken er zo leuk uitzien. Om het saaie strijkwerk leuk te maken. Mijn strijkijzer heeft mooie paarse accenten en ik had altijd een saaie witte strijkplank, waarvan op een gegeven moment de vulling was versleten. Dus laatst kocht ik een nieuwe overtrek voor mijn strijkplank. Met vrolijke roze en groene kleurtjes en mooie bladeren. Je wordt er helemaal vrolijk van!

Mijn nieuwe overtrek op de strijkplank.
Mijn nieuwe overtrek op de strijkplank.

Misschien denk je wel: Strijken hoeft toch niet per se? In principe is kleding natuurlijk gewoon te dragen, maar ik vind ongestreken kleding met kreukels niet netjes eruit zien. Vooral overhemden en shirts. Mijn strijkijzer is een simpele stoomstrijkijzer, waarmee iedereen overweg kan.

Frituren

Frituren doe ik dus nooit. Het is gewoon niet veilig. Als we de frituurpan gebruiken, staat mijn vriend dit in de schuur te doen. Ik maak de pan dan wel weer schoon. (Dat dan weer wel ;-)) Maar dat is gelukkig ook niet moeilijk, want bijna alles kan gewoon in de vaatwasser. Als ik zelf patat maak, doe ik dat in de combimagnetron met de crispplaat. Dat doet ie erg goed. Het heeft een beetje dezelfde werking als een airfryer.

De tuin

Ik vind het lekker om in de tuin te zitten, maar ik heb totaal geen groene vingers. Planten overleven het bij mij meestal niet. Ik vergeet ze vaak te verzorgen. In huis hebben we planten die weinig verzorging nodig hebben. Daarnaast is het lastig om laag bij de grond iets te doen, want bukken of op een laag krukje zitten, is moeilijk. Voor de tuin hebben we iemand die graag tuiniert en ons wil helpen met de tuin. Dat geeft ons weer wat rust.

Autorijden

Ik heb geen rijbewijs, dus autorijden mag ik gewoon niet. Ik weet om eerlijk te zeggen eigenlijk ook niet of het mogelijk is vanwege mijn trage hersenverwerking. Want ik schrik snel van onverwachte dingen en ik heb moeite met overzicht houden. Maar ik wil wel een keer een proefles nemen, om het eens te proberen. Mocht ik gewoon geen auto kunnen rijden, dan is dat ook niet erg, maar dan weet ik zeker dat ik het niet kan.

Mijn gelakte nagels
Mijn gelakte nagels

Nagels knippen

Ik kan mijn nagels niet knippen. Al van kleins af aan, knipt mijn moeder mijn nagels en die van mijn kind. Ik weet wel dat er apparaatjes en nagelknippers bestaan, waarmee je dat zelf kunt, maar ik vind deze niet prettig om te gebruiken. Dus mijn moeder doet dat voor mij. Ik vind het ook niet fijn dat anderen mijn nagels knippen, tenzij ik naar een manicure zou gaan. voor mijn voeten, ga ik wel naar een pedicure.

Ik kan mijn nagels ook niet lakken, dus ik had ook nooit nagellak in huis. Maar vorige week, heb ik mijn moeder gevraagd om mijn nagels te lakken. Ik kocht roze nagellak en een base- en topcoat. Tot mijn verbazing, zit het er nog steeds op en ik vind het prachtig! Dit ga ik zeker vaker doen!

Eyeliner aanbrengen

Eyeliner draag ik nooit. Ik vind het erg mooi als het goed is aangebracht. Maar ik kan het niet aanbrengen. Ik kan geen strak lijntje zetten, want ik heb geen vaste hand en ik kan mijn ogen niet goed open houden.

Wat doe jij nooit zelf?

Dit artikel bevat een of meerdere affiliate links. Voor meer informatie, lees de disclaimer.

4 gedachten over “7 Dingen die ik nooit zelf doe”

 1. Nee plantjes overleven het hier ook niet, dat laat ik dan ook aan mijn vriend over. Ik heb geen tuin, dus zo lang is hij er ook niet mee bezig 😉 Het lijkt mij best moeilijk om auto te rijden met een vertraagde hersenwerking, ik ben zelf snel overprikkeld, waardoor autorijden ook niet altijd mogelijk is. Toch hoop ik dat je een keer een proeflesje neemt, want het is wel heel leuk!

  Beantwoorden
  • Haha, hopelijk heeft je vriend dan wel groene vingers. Wij hebben een voor- en achtertuin, dus vandaar dat we iemand hebben die graag tuiniert en ons helpt met de tuin.

   Ik schrik best snel ook als er iets onverwachts aan komt. Ik ga zeker een proefles nemen. Alleen moet ik nog een geschikte rijschool vinden.

   Beantwoorden
 2. Strijken doe ik ook vrijwel nooit. Ik zorg er gewoon voor dat er alleen kleding gekocht wordt die niet gestreken hoeft te worden. Alhoewel ik wel soms iets moet strijken als ik zelf een kledingstuk maak.
  Ramen zemen is ook iets wat ik nooit doe, of vuilnis naar de container brengen.

  Beantwoorden
  • Dat kan ook inderdaad! Maar dat lukt hier niet zo. Mijn vriend draagt vaak overhemden, staat hem prachtig. Nee ramen zemen idd ook niet. Ik reken dat bij zwaar huishoudelijk werk. 🙂

   Beantwoorden

Plaats een reactie