9 Dingen waar ik geen geld aan uitgeef, een update!

Categorieen:Persoonlijk

1 reactie

In 2017 schreef ik een artikel over 10 spullen die ik niet meer koop, deze lijst klopt voor een groot deel nog wel, alleen gebruik ik geen herbruikbaar notitieboekje meer, dus heel af en toe koop ik een notitieboekje. Ik heb genoeg blokjes en notitieboekjes, waarvan ik er maar een zelf heb gekocht, maar voorlopig hoef ik niks te kopen. Anyway, ik las dus een soortgelijke blog van Audrey, ik vond de blog en de reacties erop erg leuk om te lezen, dus ik vond het tijd voor en soort update. En helemaal omdat ik nu juist veel geld probeer te sparen.

Reacties

Ik vond het trouwens grappig dat iemand (een reactie op de blog van Audrey) zei dat hij of zij nooit een telefoonverzekering zou nemen. Ik heb mijn telefoon dus wel verzekerd tegen vallen omdat ik juist dingen sneller laat vallen. Ik heb er trouwens wel aan zitten denken om hem op te zeggen, maar aan de andere kant, kan ik nu geen nieuwe telefoon of reparatie betalen. Maar mocht ik wel genoeg geld hebben, dan zou ik hem opzeggen.

Verder las ik ook dat iemand geen internetaansluiting en tv-pakket meer had. Wij hebben dat juist wel, voor ons heeft dat een grote meerwaarde omdat we veel thuis zijn en het fijn vinden om tv te kijken (we zappen niet, maar kijken echt wat we leuk vinden). Verder maken we heel veel gebruik van internet. Mijn vriend heeft dat ook nodig voor zijn werk.

Hier komen mijn 9 dingen waar ik geen geld (meer) aan uitgeef:

Leningen

Nou ja, ik geef er wel geld aan uit en het was een extra lening om mijn studie van te betalen, maar verder zou ik nergens meer geld voor lenen om iets te kopen. We hebben wel een hypotheek voor het huis, maar verder niet. Ik heb mijn telefoon wel gekocht met een klein gedeelte op afbetaling. Binnenkort (deze maand of volgende maand) betaal ik dat vervroegd af, omdat ik het geen fijn idee meer vind, ook al is het goed te overzien. Maar meubels, elektronica, een auto etc, zou ik niet op afbetaling kopen. Ik heb heel lang geleden mijn bank op afbetaling gekocht. Dat was een drama. Nooit meer dus. Ook een lening afsluiten doe ik dus niet meer. Ik spaar liever voor iets, wat ik wil hebben.

Bezorgabonnementen

Je kunt dus tegenwoordig, een abonnement nemen op brood, sokken, wasmiddelen, luiers etc. Heel makkelijk allemaal, maar ja boodschappen moet ik toch doen, dus kan ik het net zo goed meenemen uit de winkel en bovendien best prijzig allemaal. Laatst heb ik trouwens wel HelloFresh geprobeerd. We hadden een kortingsbon gekregen. Het was leuk om eens te proberen en de recepten waren erg lekker! Toch zie ik mezelf dit niet elke week of elke maand doen. Daarvoor vind ik het te duur.

Kant-en-klaar maaltijden

Tegenwoordig eet ik eigenlijk geen kant en klaar maaltijden meer, die je in de supermarkt kunt kopen. Vroeger at ik ze wel, maar eigenlijk kook ik veel liever. Maar zelf koken ging gewoon niet altijd. Het scheelt ook dat ik nu samenwoon en mensen om mij heen heb, die mij helpen, als het nodig is.

Stofzuigerzakken

Sinds ik een Dyson stofzuiger heb, hoef ik geen stofzuigerzakken meer te kopen. Ik vind het ideaal. Als ik ze nodig had voor mijn oude stofzuiger, kocht ik regelmatig de verkeerde zakken. De laatste jaren bewaarde ik de doos, zodat ik zeker wist dat ik de juiste had.

Apps

Ik betaal eigenlijk nooit voor apps op mijn telefoon, ook in-app aankopen doe ik nooit. Op mijn laptop gebruik ik Microsoft Office en Photoshop, hier betaal ik wel voor, maar ik gebruik deze programma’s dagelijks en ik vind het prettig dat ze ook goed blijven werken. Natuurlijk zijn er goede gratis alternatieven, maar ik vind deze programma’s erg fijn werken.

Goede doelen

Ik zou met alle liefde goede doelen willen steunen en als het zo uitkomt, wil ik best wat geven, maar op dit moment kan ik het geld beter aan andere dingen besteden. Bovendien houd ik niet van collectanten aan de deur. Ik bepaal liever zelf waar en waarvoor ik mijn geld aan uitgeef.

De krant (en tijdschriften)

Ik zou niet snel een abonnement nemen op een krant. Het nieuws lees ik wel op internet of kijk ik op tv. Ook een abonnement op een tijdschrift zou ik niet snel nemen. Mijn zoon heeft een tijdje een abonnement op de Donald Duck gehad. Dat was leuk, maar inmiddels heb ik het opgezegd.

Allerlei decoratieve dingen en andere spullen voor in huis

Ik houd niet van prullen en allerlei beeldjes en dingetjes ter decoratie. Het geeft veel prikkels, staat rommelig en het is meer werk om schoon te maken. Omdat ik niet in een kaal huis wil wonen, heb wel wat lijstjes aan de muur, planten in de vensterbank, waaronder kunstbloemen in mijn vazen. Als ik echte bloemen krijg dan doe ik die in een van de vazen. Ik vind het zonde om mijn vazen in de kast te bewaren, daar zijn ze te mooi voor. Maar om nu lege vazen neer te zetten is ook niks. Dus vandaar de kunstbloemen.

Snacks en drinken als ik van huis ben

Ik koop onderweg zelden meer iets. Heel af en toe trakteer ik mezelf op een warme chocolademelk van de Starbucks, maar verder eigenlijk niet meer. Ik vind het zonde. Mijn moeder zegt ook altijd: “Eten doe je thuis.” Tegenwoordig doe ik dat dus ook. Of we nemen het mee.

Sowieso eten we nu vaker thuis en koken we zelf. Als we dan iets afhalen of uit eten gaan, dan kan ik er echt van genieten!

Waar geef jij geen (of bewust juist wel) geld aan uit?

Afbeelding van Steve Buissinne via Pixabay

1 gedachte over “9 Dingen waar ik geen geld aan uitgeef, een update!”

  1. Leuk artikel is het geworden en tof dat je linkt naar mijn blogpost 🙂 Ik kan me eigenlijk ook bijna helemaal aansluiten bij dit lijstje. Alleen aan goede doelen geef ik soms wel geld uit, net als aan spullen voor in huis of wat eten onderweg als ik echt honger heb en mijn meegenomen eten op is 😉

    Beantwoorden

Plaats een reactie