affiliate rogramma

Werk en geld verdienen #2 affiliate programma’s

Categorieen:Over mij

3 reacties

Vorige week gaf ik aan dat ik misschien wel geld wilde verdienen door me aan te sluiten bij affiliate programma’s. Dat heb ik inmiddels gedaan! Ik heb me aangesloten bij Linkpizza en bij het affiliate programma van Coolblue. En zoals gewoonlijk, wanneer ik iets verander aan mijn blog, wil ik hier uitleg over geven.

Affiliate programma?

Dit is een manier om producten en advertenties van andere bedrijven en diensten te promoten en daarbij wat geld te verdienen. In verschillende blogs zie je nu de tekst “Dit artikel bevat een of meerdere affiliate links.” Wanneer je dit ziet staan betekent het dat in die blog een link staat naar een bepaald product in een webwinkel. Als jij dat product via die link koopt, dan krijg ik een klein bedrag van de aankoopprijs. Voor jou blijft de prijs hetzelfde. Bijvoorbeeld: In dit artikel staan 2 links naar producten die bij Coolblue te koop zijn. Als jij op een van die links klikt en vervolgens koop jij dat product, dan krijg ik een bepaald percentage van wat het product kost van Coolblue. Voor jou veranderd er niets aan de prijs.

Voornemen
Een oude foto met een blog van een paar maanden oud.

Linkpizza en Coolblue

Omdat ik gebruik maak Linkpizza, staan er ook affiliate links in naar andere winkels, zoals bol.com en de Hema, die bijvoorbeeld boeken en andere producten verkopen.

Ook heb ik me aangesloten bij het programma van Coolblue. Toen ik na begon te denken over geld verdienen met mijn blog, wilde ik graag iets met Coolblue doen. Als je mij kent, dan weet je dat ik een grote fan ben van deze winkel. Het is een van mijn favoriete winkels. Wanneer ik iets nodig heb, kijk ik meestal als eerste bij Coolblue. Omdat ik nu dus gebruik maak van dat programma, staan er ook een paar van hun advertenties op deze website.

Wat ik belangrijk vind:

Ik vind het wel erg belangrijk om de missie van deze blog uit te blijven dragen. Daarom heb bewust voor deze manier gekozen. Voor mij is dit nu de makkelijkste manier om wat bij te verdienen. Dat betekent dus:

  • Dat ik erop let dat de advertenties en linkjes van producten zijn, die ik zelf heb of zelf misschien wel zou kopen.
  • Ik let erop dat de bedrijven die ik promoot, bedrijven zijn die passen bij mijn normen en waarden. Coolblue is daar een goed voorbeeld van.
  • Ik zorg er ook voor dat de advertenties niet te veel afleiden van de inhoud van mijn blog.
  • De affilate links zijn wel relevant voor de blog, waarin het vermeld staat. Dat betekent ook dat niet in elke blog gebruik is gemaakt van affiliate links.

Ik hoop dat het wat oplevert. Ik beleef veel plezier aan mijn blog en gaat best veel tijd in zitten. En mocht je dus wat zoeken, dan hoop ik dat je dat via mijn blog koopt, dan verdien ik een zakcentje bij en kan ik dat ook weer investeren in mijn blog.

Bron uitgelichte afbeelding (bovenaan): Pixabay

3 gedachten over “Werk en geld verdienen #2 affiliate programma’s”

Plaats een reactie