Gebroken gas met rechtsonder een gat, want al het slechte komt in drieën.

Al het slechte komt in drieën.

Categorieen:Persoonlijk

4 reacties

Allereerst de allerbeste wensen voor 2023. Ik heb een tijdje niets meer geschreven, dus tijd om de blog eens af te stoffen. Er is de laatste tijd best veel gebeurd. Leuke, maar ook minder leuke, slechte dingen. Over het algemeen gaat het trouwens heel goed, dus het is ook allemaal niet heel erg, hooguit gewoon vervelend.

3 slechte dingen

Wasmachine update

Begin september ging de wasmachine kapot. 2, 5 maanden zaten we zonder. Uiteindelijk werd het apparaat onherstelbaar verklaard en heeft de fabrikant het hele aankoopbedrag teruggeven. Inmiddels hebben we een nieuwe. Ik ben er heel blij mee, de vorige wasmachine maakte op het laatst heel veel lawaai, maar deze is superstil. Ook heeft hij een automatisch doseersysteem, dat werkt heel goed.

Koelkast en vriezer

Vorige week ging de koelkast kapot. Ineens deed ie helemaal niks meer. Hij was 12 jaar, dus het heeft geen schuld meer. Dezelfde dag hebben we maar een nieuwe gekocht.

De volgende ochtend was de vriezer aan het piepen, dat geeft aan dat de temperatuur in de vriezer te hoog is. Ik dacht dat de deur misschien niet goed dichtzat, dus op “powerfrost” gedrukt zodat ie extra ging vriezen. Later heb ik dat weer uit gezet. ’s avonds begon hij weer te piepen, dus ik dezelfde handeling weer herhaald. De volgende dag weer hetzelfde. Ik zag ook dat de vriezer ook echt weer eens ontdooid moest worden. Dus donderdagavond hebben we de vriezer leeggemaakt en uitgezet. Vrijdag heb ik ‘m schoongemaakt en weer aangezet.

Zaterdag begon hij weer te piepen. Toen hebben we maar de stekker eruit getrokken. Ook deze gaan we vervangen. We hebben nog geprobeerd om de koelkast om te ruilen voor een koelvriescombinatie, maar dat kon niet meer, want we hadden de verpakking niet meer. Nu wachten we tot de inbouwvriezer bij Ikea weer op voorraad is, dan gaan we die kopen. Natuurlijk konden we ook een monteur laten komen voor zowel de koelkast en de vriezer, maar dat hebben we niet gedaan. We hebben ook andere plannen met de keuken, dus het is goed zo.

Internet

Alsof dat niet genoeg was, hield het internet er woensdagmiddag ook mee op. Niet heel handig en al helemaal niet als je allebei thuiswerkt. Werken ging ook niet heel fijn op 4g. Dus ik heb alleen gedaan, wat echt nodig was en heb vervolgens vrij genomen. En ik ben 1 dag naar kantoor geweest. De oorzaak was een breuk in de glasvezelkabel hier in de straat. Dat is gebeurd tijdens werkzaamheden. Ze zijn hier namelijk al een hele tijd bezig met de elektriciteit. Deze is inmiddels gerepareerd. In de tussentijd hadden we extra mobiele bundels gekregen ter compensatie. Dat was erg fijn.

Niet alleen slechte dingen

Natuurlijk waren er niet alleen slechte dingen gebeurt, ook leuke en goede dingen: Mijn contract wordt verlengd met een jaar! Het gaat sowieso heel goed op het werk een het is nog steeds fantastisch om te doen, daar ben ik heel blij mee!

Photo by Jilbert Ebrahimi on Unsplash

4 gedachten over “Al het slechte komt in drieën.”

 1. Ha Rosita, de moderne mens is inderdaad behoorlijk afhankelijk van zijn apparaten, zeker als je bezig bent je lijf weer in orde te krijgen om voor dat moderne leven. En jij bent daar fenomenaal goed in dat laatste! Zo ging onze vaatwasser kapot vlak voor mijn operatie op de Maartenskliniek waar ik een nieuw heupgewricht kreeg. Mijn man was dubbel mantelzorger, ook voor onze dochter met CP. Zij was het er niet mee eens dat ik tijdelijk niet meer voor haar kon zorgen. Hij is behalve bordenwasser ook een goede kok geworden! En ik loop al weer met 1 kruk ipv 2.
  Hoe iets naars toch iets goeds oplevert.
  Ik ben blij om te horen dat het goed met je gaat!

  Beantwoorden
  • Hoi Maria, wat een verhaal, bij jullie kwam ook alles tegelijk, zeg! En wat fijn om te lezen dat jullie het goed hebben kunnen oplossen zo en fijn dat het nu beter met je gaat. Ik zou echt niet zonder m’n vaatwasser kunnen haha.

   Beantwoorden

Plaats een reactie