Vrouw met stress in een bos met bruine bladeren op de grond.

That’s life #22: Stress, gedoe en happy

Categorieen:Persoonlijk

2 reacties

Ik heb al een tijdje niks meer geschreven. Ik had het druk(slecht excuus ;-)). Dat viel wel mee, maar het kwam er niet van. De laatste weken kwakkel ik wat met mijn gezondheid, onder andere door stress. Inmiddels gaat het wel weer beter. Maar de stress blijft wel.

Wasmachine stress

Daarnaast zitten we al 2,5 maand met een kapotte wasmachine. Mijn schoonmoeder helpt ons met de was, hoe lief en fijn dat ook is, ik wil gewoon mijn eigen was in mijn eigen wasmachine kunnen wassen.

Dit is waarom het zo lang duurt:

Onze wasmachine ging kapot toen hij 2 jaar en 1 maand oud was. De wasmachine centrifugeert niet meer, de was komt er kletsnat uit. Aangezien de 2 jaar garantie net voorbij was en je van een wasmachine niet mag verwachten dat hij zo snel al kapot gaat, wilden we gebruik maken van de wettelijke garantie. Daarvoor wilden we de verkoper in gebreke stellen. Helaas haalde dat niks uit.

We besloten een lokale witgoedmonteur te laten komen. Die zag ook dat naast dat de wasmachine niet meer centrifugeerde, ook de lagers kapot zijn. Omdat dat een hele dure reparatie zou worden, ging hij hem niet repareren. De monteur adviseerde ons om contact op te nemen met de fabrikant. Die stuurde een monteur en die zag hetzelfde en heeft het neergelegd bij de fabrikant. Nu zijn we in afwachting wat er met de wasmachine gaat gebeuren en hoeveel het een en ander gaat kosten.

Dit hele gedoe kost mij enorm veel stress en energie. We kunnen het natuurlijk aanvechten, maar dat kost me te veel energie en stress. Stress om het feit dat de wasmachine kapot is, is me al te veel. We hopen snel wat te horen over de wasmachine en hopelijk komt de fabrikant ons tegemoet.

Niet lekker als gevolg van stress?

Ik had laatst ook enorme hoofdpijn, Dat viel ook samen met vaccinaties die ik heb gekregen. Daarnaast ben ik geneigd te weinig te drinken en loop ik al heel lang met een allergie voor huisstofmijt. Ook herkende ik de hoofdpijn, die ik een aantal jaar geleden had, waarvan de oorzaak bloedarmoede bleek te zijn. En natuurlijk de stress over de wasmachine doet me geen goed. Afgelopen week heb ik bloed laten prikken om te kijken waar ik allergisch voor ben en om het ijzergehalte na te kijken. Ik wacht nu op de uitslag. Het gaat nu beter en voor de allergie heb ik alvast een neusspray gekregen.

Enorm verwend tijdens mijn verjaardag

Begin deze maand was ik jarig. Ik wilde het eigenlijk niet vieren, aangezien ik ook altijd stress ervaar over wie ik wel en niet moet uitnodigen en vanwege de drukte. Maar toen bood mijn familie aan om bij hun te komen, het weekend na mijn verjaardag. Dat was enorm leuk, want een vriendin van mijn moeder had een heerlijke high tea voor me georganiseerd. Superlief! Het was erg lekker en gezellig. En ik ben enorm verwend met cadeautjes en geld.

Dat was het wel zo’n beetje. Binnenkort begint mijn zoon met zijn bijbaantje in een supermarkt hier in de buurt en ik ben enorm trots op hem, hij heeft het allemaal zelf geregeld en gedaan!

Hoe gaan jullie om met veel stress?

Afbeelding van DanaTentis via Pixabay

2 gedachten over “That’s life #22: Stress, gedoe en happy”

Plaats een reactie