Magimix

Deze apparaten geven mij mijn zelfstandigheid terug

Categorieen:Persoonlijk

5 reacties

Van het weekend schreef Froukje op haar blog een artikel over het gemis van haar Macbook, die weg is is voor een reparatie. Heel vervelend. Nu hebben wij hier thuis een beetje hetzelfde: Een week of twee geleden is het scherm van de tablet van mijn zoon gebarsten. Hoe dat precies is gebeurd, weet ik niet. Het is een beetje apart, want de tablet is niet gevallen of iets dergelijks. We hebben de tablet inmiddels opgestuurd om het scherm te laten repareren. Mijn zoon mist zijn tablet enorm. Voor hem brengt het veel rust. Dus nu de tablet er niet is, proberen we het anders op te lossen. De blog van Froukje deed me denken aan hoe fijn en onmisbaar bepaalde apparaten zijn geworden. Voor mij zijn een aantal apparaten echt onmisbaar omdat ze mij mijn zelfstandigheid terug hebben gegeven.

Zelfstandigheid

Tegenwoordig is er heel veel mogelijk. Waar je vroeger van alles met de hand moest doen, zijn er tegenwoordig apparaten die taken en vervelende klusjes van je overnemen. Ik en vele van ons kunnen zelfs niet zonder bepaalde apparaten.

Ik heb een aantal apparaten in huis, waardoor ik veel meer zelfstandig dingen kan doen. Zonder deze apparaten zou ik meer afhankelijk zijn van anderen. Ik zet ze vandaag eens op een rijtje.

Vaatwasser

Toen ik nog alleen met mijn zoon in Oss woonde, had ik in eerste instantie geen vaatwasser. Omdat afwassen voor mij nogal vermoeiend en lastig was, deed de huishoudelijke hulp van de thuiszorg voor mij de afwas, vaak van meerdere dagen. Later kocht ik een vaatwasser, waardoor ik de afwas zelf kon doen en er voor de thuiszorg meer tijd over bleef voor andere dingen, de tijd die de huishoudelijke hulp heeft is tenslotte maar beperkt. Inmiddels hebben we nu een nieuwe vaatwasser omdat dat gewoon mooier staat in de keuken.

De afwas in de vaatwasser doen.
De afwas in de vaatwasser doen.

Traplift

Van een traplift, wilde ik in eerste instantie niets weten. Dat traplopen lukte wel. Maar ik realiseerde me niet, hoe veel energie mij dat zou besparen en hoe minder afhankelijk ik er door werd. Zonder traplift, kon ik niks meenemen naar boven. Nu zou ik niet eens zonder meer kunnen en willen, ondanks dat het veel langzamer gaat dan traplopen.

Mijn traplift geeft mij zelfstandigheid
Mijn traplift.

Keukenmachine

Mijn keukenmachine is nog zo’n voorbeeld. Zonder keukenmachine, zou ik meer afhankelijk zijn van anderen bij het koken. Ik heb hem nu zo’n 4 jaar, maar ik kan nog steeds enorm blij worden, als dingen me lukken, die mij zonder Magimix niet zouden lukken. Het is ook een voorbeeld van hoe dingen steeds beter worden. Ik had eerst een Philips keukenmachine, ook een handige, maar bepaalde onderdelen, kon ik niet op de machine krijgen. Daarom besloot ik te investeren in een Magimix. Een duur apparaat, maar dat geld heb ik er voor over. Het is makkelijker te gebruiken en de onderdelen zijn te vervangen, waardoor het apparaat langer mee kan doen.

mijn keukenmachine
Mijn keukenmachine

Driewielfiets

Tja, is het een apparaat? niet echt. Toch zit er een accu op en moet je de trapondersteuning bedienen met knopjes. Dus misschien een beetje. Die is ook onmisbaar. Zonder driewielfiets ben ik veel te afhankelijk van anderen om ergens te komen. Toen mijn oude fiets kapot was en ik dus een tijdje zonder zat, vond ik dat zo vervelend. Gelukkig heb ik inmiddels een nieuwe fiets, echt een geweldig ding!

Mijn oude en nieuwe driewielfiets
Mijn oude(links) en nieuwe (rechts) fiets

Stofzuiger

Een handig apparaat dat ik heb is een kruimeldief omdat ik kruimels niet goed kan opvegen van de tafel of het aanrecht. Sowieso kan de stofzuiger erg handig zijn. Als er wat op de grond is gevallen pak ik de stofzuiger. Stoffer en blik vind ik erg moeilijk om te gebruiken. Stofzuigers zijn vaak te zwaar voor mij om te gebruiken. Daarom hebben we een kleintje. Hiermee kan ik stofzuigen, alleen vind ik het vervelend dat ik de onderdelen niet kan verwisselen. Met moeite krijg ik de steel eraf. En als ik moe ben, lukt dat me niet eens.

Ik merk dat ik sneller de kruimeldief pak omdat die gewoon makkelijker te hanteren is. Daarom wil ik gaan sparen voor een Dyson stofzuiger, zo een met een steel. Een hele uitgave. Maar ik zie het net als het verhaal van mijn Magimix. Uiteindelijk moet het makkelijker te gebruiken zijn en mij minder energie kosten, zodat ik ook even tussendoor kan stofzuigen. Dan heb ik er ook meer plezier van Ik ga er voor sparen en binnenkort eens kijken of ik hem ergens kan uitproberen.

Voor mij zijn de voordelen:

 • 1 apparaat voor de vloer en de tafel,
 • Makkelijk onderdelen verwisselen,
 • Geen gedoe met de stekker, die ik er vaak niet uitkrijg,
 • lichter in gewicht, geen ding wat ik mee moet trekken,
 • Geen stofzuigerzakken meer kopen.

Het nadeel kan misschien het legen van het reservoir zijn en dat ik er voor moet sparen. Het legen van het reservoir moet denk ik geen probleem zijn, als ik dat standaard na het stofzuigen doe of aan het einde van de dag.

De zelfscanner bij Albert Heijn
De zelfscanner bij Albert Heijn

Zelfscanner

Dit apparaat staat niet in mijn huis, maar in de supermarkt. Door de zelfscanner te gebruiken, hoef ik geen boodschappen meer op de band te leggen en vervolgens in te pakken. Vooral bij veel boodschappen, is dat voor mij vermoeiend. Ik vind het echt een heel fijn ding. Het is snel, makkelijk en scheelt me veel energie en zelfs pijn. Door de inspanning had ik namelijk vaak kramp in mijn voeten als ik de boodschappen op de band legde.

Dit waren de apparaten die mij mijn zelfstandigheid terug geven en waar ik dus niet meer zonder kan. Als deze apparaten kapot zouden gaan zou ik veel meer hulp nodig hebben.

Welke apparaten zijn voor jou onmisbaar?

5 gedachten over “Deze apparaten geven mij mijn zelfstandigheid terug”

 1. Ik ga wat stofzuigen betreft nog wat verder. Ik heb een robot. Zo houden we het bij want met beesten is 1 maal per week stofzuigen door de hulp echt te weinig.

  Verder ben ik erg blij met mijn actyfry ( soort airfryer) hier bereid ik meestal het aardappelproduct in. Hier hoef ik dan niet meer naar om te kijken en hoef mijn concentratie minder te verdelen op verschillende pannen op het vuur.

  Liefs Wanda

  Beantwoorden
  • Een robot stofzuiger lijkt me ook wel handig in zo’n situatie, maar ik wil er toch iets meer mee kunnen stofzuigen dan alleen de vloer en ook als bijvoorbeeld de suiker is gevallen, dus kleine beetjes.

   Dat wat jij schrijft over je Actifry, heb ik met mijn magnetron die ook kan stomen (voornamelijk groente) en mijn rijstkoker. Zo wordt het koken makkelijker en hoef je inderdaad op minder pannen te letten.

   Beantwoorden
 2. Ik zou zoooo graag een vaatwasser willen maar hij past helaas niet in onze keuken. Ik hou nu ook met het koken rekening dat wat ik op tafel zet niet teveel afwas op levert.

  Een apparaat waar ik niet meer zonder kan is natuurlijk mijn telefoon. Heerlijk dat je meteen een route op kan zoeken of met behulp van Google antwoord kan geven op vragen van de kinderen.

  Beantwoorden
 3. Philips heeft ook een hele goede steelstofzuiger / kruimeldief. De SpeedProMax. Doet niet echt onder voor Dyson maar wel stuk voordeliger. Tip : via Marktplaats zijn er ook kortingscodes voor 30% korting in de Philips webshop te koop.

  Beantwoorden

Plaats een reactie