Mijn mooie maar zware leren schoudertas

Ik heb een nieuwe tas! + Een paar handige tips

Categorieen:Life, Tips and tricks

2 reacties

Ruim 2 jaar lang waren mijn rugzak en ik dikke maatjes. Hij is nog steeds superfijn! Ik merk de laatste tijd dat ik ook wel eens wat vrouwelijker en misschien wel wat volwassener over straat wil. Mijn rugzak is lekker praktisch, maar vrouwelijk, niet echt, ook al is het een model voor vrouwen. Dus besloot ik om er een tas bij te kopen. Het is een schoudertas van Cowboysbag geworden.

De tas van Cowboysbag

De tas die ik kocht is de Laptopbag Luton Medium in het zwart. Een mooie praktische tas, niet te groot en niet te klein, waar ook nog mijn 13 inch laptop in past. Dat laatste vind ik handig, dan hoef ik niet bij elke gelegenheid waarbij ik mijn laptop mee wil nemen, mijn grote rugzak mee te nemen. En de schoudertas staat gewoon een stuk netter. Mocht ik nu wel meer mee moeten nemen, dan neem ik wel mijn rugzak mee. Die neem ik trouwens mee als ik een handdoek mee neem naar fysiotherapie.

Toen de schoudertas werd bezorgd, probeerde ik natuurlijk gelijk mijn laptop erin te doen. Maar mijn laptop leek wel te groot voor het laptopvak. Jammer! Gelukkig paste hij wel in het hoofd met een extra hoes. Mijn andere spullen propte ik er aan de zijkant wel bij.

Toch zat het me niet helemaal lekker. Waarom past mijn laptop niet in deze tas? Ik besloot Cowboysbag te mailen Zij lieten mij via een foto zien, hoe de laptop in de tas hoorde. Gelukkig past mijn laptop gewoon wel in de tas. Daar ben ik erg blij mee. Wat nu passen gewoon al mijn spullen in de tas, zonder te proppen.

De achterkant van de schoudertas.
De achterkant van de schoudertas.

Vakken

Naast het laptopvak heeft de tas nog 5 andere vakken:

  • Een dun vak voor een tablet of iets anders. Ik bewaar er een klein notitieboekje in,
  • Het hoofdvak voor grotere spullen, Hierin zit mijn koptelefoon en een make-uptasje, met dingetjes als lippenstift en zakdoekjes tot aan de tangle van mijn zoon en reservelampjes. Ook bewaar ik de kabels van mijn laptop en telefoon hier.
  • een kleiner ritsvak, met daarin een pen, mintjes, mijn sleutels en eventueel mijn muis.
  • Nog een groot vak (lijkt qua grootte op het laptopvak) met daarin mijn portemonnee en telefoon
  • Als laatste zit er aan de buitenkant nog een ritsvakje, daar heb ik een mapje met twee OV-chipkaarten.
De tas gevuld met mijn spullen.
De tas gevuld met mijn spullen.

Grote spullen

Toen ik nog dagelijks mijn rugzak gebruikte, kon ik van alles meenemen, wat ik maar wilde. De grootte maakte niet uit, het paste toch wel. Maar nu is dat wel anders. Nu was het flink passen en meten. Dat betekent dus dat ik goed moet kijken naar wat ik wel en niet meeneem. Ergens wel fijn, want nu zorg ik er ook echt voor dat ik geen onnodige spullen meesjouw. Als ik mijn laptop niet nodig heb, neem ik die dus ook niet mee, en het zelfde geldt voor mijn koptelefoon.

Mijn portemonnee is mooi en erg fijn. Er is genoeg ruimte en hij heeft een handige knip. Misschien is hij wel wat groot, maar ik vind hem makkelijk in gebruik.

Wat ik zo fijn vind aan deze tas

Ik vind dit dus een geweldige tas. Netjes, maar ook stoer en je zou niet zeggen dat hij gemaakt is voor laptops. En er zitten genoeg vakken in. Waar ik mijn rugzak vaak thuis liet als we samen met de auto boodschappen gingen doen, neem ik deze gewoon mee. En ook kun je hem als schoudertas dragen, maar ook op je arm, als handtas en crossbody. Vooral dat laatste vind ik erg fijn!

En wat ik ook fijn vind is dat de tas niet het “tas-waar-ga-je-met-die-vrouw-naar-toe-effect” heeft. Hoewel ik dat met mijn rugzak nooit echt als probleem zag (ik moet toch mijn spullen mee kunnen nemen), vind ik het nu wel prettig, dat hij niet zo heel erg groot is.

Handige tips

Sinds ik deze tas heb, organiseer ik mijn spullen anders, waardoor het makkelijker in de tas past. Waar in mijn rugzak alles aan apart vakje had en andere dingen gewoon los in de tas werden gegooid, doe ik het nu anders:

Het tasje (van Etos) met kleine spulletjes.
Het tasje (van Etos) met kleine spulletjes.

Etuitjes en kleinere tasjes

Waar alle kleine spulletjes in mijn rugzak netjes in allerlei vakjes zaten, doe ik deze nu samen in een make-uptasje.(de enige make-up, die erin zit, is een lippenstift) Ik heb dus maar een extra tasje erin zitten, maar dit kun je natuurlijk ook verdelen in meerdere categorieën, als je meer spullen meeneemt. Bijvoorbeeld een apart etuitje voor kabels, een aparte voor pennen, make-up enz. Waarschijnlijk doen veel mensen dit al, ik deed dat niet, maar ik heb gemerkt dat dat toch wel handig kan zijn.

Haar-elastiekjes

De oplader van mijn laptop heeft een handig klittenband, waarmee je de kabel bijelkaar kan binden. Opladers en kabels voor je telefoon (en andere kabels) hebben dit vaak niet, waardoor het een grote wirwar in je tas is. Ik doe er nu een haar elastiekje omheen. Omdat gewone haarelastiekjes niet blijven zitten in mijn haar, gebruik ik de stay-in hair elastiekjes van Zenner, die vind ik erg fijn. Deze gebruik ik dus ook voor de kabel van mijn telefoon. En wil ik mijn haar in een staart doen, heb ik altijd een elastiekje bij de hand.

Een (haar)elastiekje om je oplader heen.
Een (haar)elastiekje om je oplader heen.

Klein

Zoals ik al schreef, ik was gewend om grote spullen mee te nemen, maar dat neemt best veel ruimte in. Dus die mini’s, die je normaal meeneemt op vakantie, zijn ook perfect voor in je tas. Zeker, wanneer je graag een klein tasje gebruikt. Zo heb ik een mini blikje Nivea in mijn tas, een mini haarborstel, kleine flesjes met schoonmaakmiddel voor mijn bril en voor schermen. Dat scheelt echt een hoop ruimte en je hebt het toch bij de hand, als je het nodig hebt.

Apps

Hoewel ik een grote portemonnee heb, heb daar lang niet al mijn pasjes in zitten. Vooral de klantenkaarten van de verschillende winkels nemen heel veel ruimte in. Daarom gebruik ik Stocard op mijn telefoon. Hierin heb ik al die pasjes gescand en als je in de winkel bent, kun je gewoon je pasje in Stocard laten scannen. Verder hebben winkels als Albert Heijn en Ikea hun eigen apps waar je ook je Bonuskaart (Appie) en Familykaart (Ikea) kunt toevoegen.

Doosje

De spullen die wisselend meeneem, bewaar ik in een schoenendoos. Als ik bijvoorbeeld mijn koptelefoon thuis laat, stop ik hem in die doos. Ook heb ik daar mijn powerbank in, een blikje met visitekaartjes enz.

Ik gebruik hier momenteel een schoenendoos (Binnenkort mag ik weer nieuwe schoenen gaan kopen) voor, maar een la of iets anders kan natuurlijk ook.

Op deze manier heb ik alle spullen die ik wel eens meeneem, bij elkaar en hoef ik niet al mijn spullen op verschillende plekken vandaan te halen.

Onderhoud is behoud

Om je leren tas mooi te houden kun je hem het beste regelmatig inspuiten met een speciale spray. Ook is er een crème te koop om het leer mee te beschermen en te voeden. Omdat ik graag wil dat mijn tassen mooi en netjes blijven, zet ik mijn tas in openbare gelegenheden liever niet op de grond. Dat vind ik altijd zo zonde! Mijn tas krijgt altijd een plekje op en stoel of bank.

Wat voor tas of spullen heb jij altijd bij je?

Dit artikel bevat een of meerdere affiliate links. Voor meer informatie, lees de disclaimer.

2 gedachten over “Ik heb een nieuwe tas! + Een paar handige tips”

Plaats een reactie