me kerst gezellig thuis, kerstreclames kijken

De 5 mooiste kerstreclames in 2021.

Categorieen:Life

Geen reacties

Twee jaar geleden plaatste ik een blog over de mooiste reclames tijdens kerst in 2019. Elk jaar maken veel bedrijven met kerst weer nieuwe commercials en Elk jaar geniet ik weer van de mini kerstfilmpjes die zijn gemaakt. Dus deze keer de mooiste Nederlandse kerstreclames van 2021!

Plus

Dit vind ik net als vorig jaar de mooiste kerstreclame die er door een Nederlands bedrijf is gemaakt. Helaas is het filmpje niet ondertiteld, dus ik zal kort proberen de reclame proberen te beschrijven:

De lerares Frans wenst de klas van het meisje met het roze haar (Tess) fijne feestdagen. Vervolgens gaat iedereen naar huis. Tess gaat werken en de lerares doet boodschappen bij de plaatselijke Plus, waar Tess achter de kassa werkt. Tess ziet dat de docent naar het mededelingenbord loopt en reageert op oproepjes, die er hangen. Zo geeft ze een jongen een gitaar, helpt ze een mevrouw in een rolstoel bij het kopen van een kerstboom, speelt ze een potje schaken met een oudere meneer om vervolgens alleen thuis te komen. Als ze in de supermarkt komt ziet ze een oproepje voor een gourmetstel. Deze brengt ze naar een huis waar Tess opendoet en groet met “Hi Juf”. En vervolgens gaan ze samen met de familie, vrienden en/of klasgenoten aan het kerstdiner. Tijdens deze reclame hoor je het liedje Don’t hold back van Ilse de Lange.


Albert Heijn

Dit verhaal lijkt geïnspireerd op Romeo en Julia, waarbij hamster Harry van het gezin van Ilse de supermarktmanager van AH verliefd is op de hamster van de buren, met gevaar voor eigen leven gaat hij door de sneeuw naar het huis van de buren aan de overkant. Ondertussen ontdekt Tommie dat Harry weg is en het gezin gaat Harry gaat zoeken. Inmiddels is Harry aangekomen bij de buren waar hij een hartje tekent op het beslagen raam. Net op dat moment wordt hij gevonden door de vader van het gezin, die hem weer meeneemt naar huis. Uiteindelijk hebben Tommie en het buurmeisje een verrassing voor Harry: De twee hamsters worden herenigd! Waarop oma zegt: “lief he die cavia’s” en Ilse reageert met “Het zijn hamsters, mam.”.

Erg leuke reclame weer, maar wel erg voorspelbaar. Toch vind ik het een hartverwarmende commercial.

Kruidvat

Deze reclame is vooral grappig. De alleenstaande moeder nodigt de vader van haar kinderen uit. Hij is een foute ex, die de moeder eigenlijk elke keer beledigt. Ze neemt wraak op haar ex door het kerstkoor midden in de nacht voor zijn deur te laten zingen.

Lidl

De reclame van de Lidl vind ik ook prachtig gemaakt. Het gaat over de ongelijkheid en armoede onder kinderen. Het is kersttijd. Het meisje zegt tegen haar buurjongetje: leuk he kerst? Het jongetje antwoord: mwah. Daarna zien we hoe het meisje thuiskomt in een gezellig huis, waar zij en haar ouders samen gezellig tijd met elkaar doorbrengen. Het jongetje komt thuis in een donker huis waar een briefje op tafel ligt met de boodschap “Avonddienst. Kusjes mam. Ondertussen is het meisje een kerstboom aan het kopen met haar vader en de buurman en kiest ze allerlei cadeautjes uit uit het speelgoed boek. Het jongetje vertelt zijn moeder wat hij graag wil hebben voor zijn verjaardag, maar zijn moeder reageert afhoudend omdat er geen geld is voor cadeautjes.

Daarna zit de familie van het meisje gezellig met z’n allen aan het kersdiner, maar gaan ze wel langs bij de buurjongen en zijn moeder met eten, cadeautjes en een versierde kerstboom, zodat zij ook kerst kunnen vieren. Op het laatst zien we het meisje beneden gezellig kerst vieren met haar familie, maar ook boven viert het jongetje gezellig kerst met zijn moeder.

Bol.com

Deze reclame vind grappig en eigenlijk best zielig te gelijk. Sinterklaas is nog maar net het land uit en de mensen beginnen massaal kerst te vieren, Alleen kwam Sinterklaas terug omdat hij zijn staf was vergeten… Oeps….

De leukste kerstreclames van 2021

Dit vond ik de leukste kerstreclames van dit jaar. Natuurlijk hadden nog meer bedrijven kerstreclames gemaakt, maar die vond ik minder leuk. Zo vond ik de reclame van de Jumbo dit jaar niet zo veel aan en die van de Aldi met het winkelkarretje ook niet. Ook heb ik het idee dat er wel minder reclames zijn gemaakt dan de voorgaande jaren. Ondertussen genieten we wel van deze reclames.

Welke reclames vind jij het leukst of het mooist om te zien?

Ik wens jullie hele fijne feestdagen toe!

Afbeelding van Jill Wellington via Pixabay

Plaats een reactie