Rosita staat te werken aan het bureau.

Een nieuw bureau.

Categorieen:Persoonlijk

2 reacties

Sinds de zomer van 2020 heb ik in een hoek van de woonkamer mijn eigen werkplek. Na jaren aan de eettafel te hebben gezeten met mijn laptop. wilde ik graag een bureau met een extra monitor. Ik was enorm blij met mijn werkplek, maar anderhalf jaar later was ik toe aan een groter bureau en een apart toetsenbord.

Waarom wilde ik een nieuw bureau?

Ik zit heel vaak achter mijn bureau. Als ik niet aan het werk ben, ben ik wel aan het leren, met mijn blog bezig of bezig met andere websites. Omdat ik dus veel achter mijn bureau zit is ergonomie erg belangrijk. Ik had daar bij de aanschaf bij mijn oude bureau voor een deel ook op gelet. Zo waren de poten van mijn bureau in hoogte verstelbaar, had ik een voetensteun en kocht ik een goede bureaustoel bij Ikea. Op mijn bureaustoel na, was ik toch niet helemaal tevreden met hoe het een en ander was ingericht. Mijn bureau was gewoon te klein, ik zat dicht op mijn laptop en monitor en ik had steeds ruzie met mijn stoelpoten en de voetensteun, dat zat toch niet prettig. Bovendien wilde ik een apart toetsenbord, maar daar was geen ruimte meer voor op mijn bureau.

Mijn bureau op de laagste stand

Het nieuwe bureau

Mijn vorige bureau was 100 X 60cm en mijn nieuwe is 140 X 80 cm. We hebben zelfs een deel van onze grote kast weggehaald om ruimte te maken voor het grotere bureau. Omdat ik het gelijk goed wilde doen, wilde ik een zit-sta bureau. Ik zag me zelf niet steeds aan een slinger draaien, dus ging ik voor een elektrisch zit-sta bureau, waar ik een monitorarm aan bevestigde met een plateau voor mijn laptop. Nu heb ik zowel mijn laptop als monitor op ooghoogte. De laptop heeft een prachtig OLED scherm, dus vond ik het belangrijk om het scherm te blijven gebruiken en hoefde ik ook geen aparte webcam aan te schaffen voor het vele videobellen.

Mijn bureau in de hoge stand

Natuurlijk moest mijn werkplek net als mijn vorige plek, bij de rest van het interieur passen, daarom koos ik voor een eiken blad, met een wit frame. De posters aan de muur zijn ingelijst in bijpassende lijsten. Ook heb ik een wit ladenblok gekocht. Dat heb ik gedaan omdat ik door de diepte van het blad niet meer bij mijn ophangbord aan de muur kan. Daarom hangen er nu twee posters en heb ik een extra stekkerblok aan het bureau gemaakt.

De posters zijn gemaakt door Nour Thomé. Zij maakt onder andere posters van bekende liedjes. Links hangt de poster “Who run the world” naar het nummer Run the world van Beyonce. Er staan allemaal bekende vrouwen op, die iets hebben betekend voor de wereld. Deze poster kocht ik omdat ik erg voor vrouwenrechten ben en gelijkwaardigheid tussen onder andere man en vrouw. Rechts hangt de poster “It was acceptable in the eighties” naar het nummer van Calvin Harris. Op deze poster staan allerlei typische dingen uit de jaren tachtig. Deze poster koos ik omdat ik geboren ben in 1983.

Op mijn bureau

Op mijn bureau heb ik dus dat extra stekkerblokje. Ik vind dat dat beter oplaadt dan een draadloze lader. Ook heb ik een stil klokje op mijn bureau zodat ik altijd kan zien hoe laat het is. En ook mijn vetplantje en de bureaulamp staan op mijn bureau. Voor extra licht heb ik 2 Philips Hue Play lightbars gekocht, dat geeft een prettig licht een balk zit vast aan de achterkant van de monitor en een balk ligt onder het plateau van de laptop.

Ik typ tegenwoordig op een los draadloos toetsenbord, de Logitech MX Keys Mini, die gebruik ik samen met de Logitech MX Anywhere 3 muis. Deze liggen op een bureau onderlegger.

Wat ik fijn vind

Nu kan ik zowel zittend als staand werken en wat ik heel fijn vind is dat ik nu met mijn voeten bij de vloer kan als ik zit. Het bureau heeft in de laagste stand, precies de goede hoogte voor mij. Ik ben maar 1.50 meter lang en bij aanschaf lette ik dus niet op de maximale hoogte, maar op de minimale hoogte van het bureau. Nu heb ik geen voetensteun meer nodig! Het staand werken vind ik ook prettig. Ik doe dat regelmatig om dat het goed is om af te wisselen. Ondanks mijn CP, werkt dat erg prettig. Als ik moe word van het staan, ga ik gewoon weer zitten. Nog iets wat ik fijn vind is dat het bureau een geheugenfunctie heeft, daarmee kun je 3 verschillende hoogtes programmeren.

Kabels wegwerken

Als ik iets irritant vind is het rommelige kabels. Bij mij vorige werkplek had ik alles heel netjes weggewerkt. Je zag alleen de 2 kabels die in het stopcontact zaten. Bij dit bureau heb ik de kabels ook zo netjes mogelijk geprobeerd weg te werken. Dat lukt minder goed omdat sommige kabels meer ruimte nodig hebben, zodat het bureau zonder problemen omhoog en omlaag kan. Om de kabels zo netjes mogelijk weg te werken hebben we een groot stekkerblok met een kabelgoot van Ikea onder het bureau gemonteerd. Hier zitten alle stekkers in en er gaat maar 1 kabel naar het stopcontact. Een kabel is voor de lampen in de kast, dus die kabel heeft ook meer ruimte nodig. Op den duur wil ik kijken of de lampen in de kast in een ander stopcontact kunnen.

Ik ben zo blij met mijn werkplek! De ergonomie is nu goed en ik heb nu ruimte genoeg. Nog steeds in de hoek van de woonkamer. Ik krijg wel eens de vraag of ik het niet lastig vind om in de woonkamer te werken, maar ik vind dat juist fijn, ik zit niet naast de tv, maar aan de andere kant van de woonkamer, echt in een hoek, waardoor je toch een beetje apart zit en de keuken is in de buurt dus drinken en lekkers is zo gepakt. Als ik boven zou zitten, zou dat niet te doen zijn vanwege de traplift. En ik ben in de buurt bij de rest van het gezin.

Hoe ziet jouw werkplek eruit?

2 gedachten over “Een nieuw bureau.”

Plaats een reactie