Glazen champagne en goudkleurige slingers en confetti op een zwarte achtergrond. Dag 2021!

Een blog vol lichtpuntjes #16: Dag 2021!

Categorieen:Over mij, Persoonlijk

8 reacties

Jaaroverzichten, toekomstplannen, ik vind het altijd zo moeilijk. In het verleden heb ik ze meerdere keren met moeite geschreven. En nu heb ik ook niet echt tijd om een uit gebreid jaaroverzicht te schrijven. Maar toch wil ik wel even stil staan bij een aantal mooie dingen die in 2021 zijn gebeurd:

Mijn lichtpuntjes van 2021:

Mijn eerste echte baan

Vorig jaar begon ik met een werkfit traject via het UWV en vond ik een werkervaringsplek als Front-enddeveloper. In mei liep de periode af en kreeg ik een baan voor 15 uur in de week. Mijn eerste echte grote-mensen-baan! Ik ging in mei ook voor het eerst een dagje naar kantoor, dat was enorm leuk! Qua werk veranderde er eigenlijk niks. Ik werk namelijk nog steeds 15 uur per week als front-enddeveloper vanuit huis.

Contractverlenging

Mijn contract verliep begin november af, maar werd verlengd. Daar ben ik enorm blij mee. Ik wil ook elke maand een keer naar kantoor gaan, zodat ik mijn collega’s vaker kan zien en ook beter en meer van hun kan leren, als ik thuis ben is dat toch ook weer anders. Werken gaat overigens nog steeds heel goed en ik vind het heel leuk om te doen. En het is heel fijn dat ik kan doen wat ik goed kan, maar dat er wel rekening wordt gehouden met mijn beperkingen.


Nieuwe spullen

Dit jaar kocht ik ook een aantal nieuwe spullen, waar ik heel blij mee ben. Zo verlengde ik mijn telefoonabonnement en nam ik daar de Samsung Galaxy S21 bij. In mei werd het duidelijk dat mijn laptop van 5 jaar oud te oud werd voor de dingen die ik allemaal doe. Op die laptop begon ik met mijn blog, leerde ik blind typen (inmiddels kan ik nog beter blind typen) en coderen. Omdat die laptop voor lichtere dingen nog prima werkte, gaf ik die aan mijn zoon. Zelf kocht ik een 13 inch Asus Zenbook Flip, die krachtig genoeg is om al mijn werkzaamheden aan te kunnen. Verder kocht ik pasgeleden een nieuw bureau, een die elektrisch verstelbaar is. Zo is mijn werkplek een stuk ergonomischer dan voorheen.

Structuur!

Sinds ik werk heb ik veel meer structuur en ga ik minder snel over mijn grenzen heen en gaat het plannen van mijn dagen en het plannen van andere activiteiten steeds beter. Ik kan nu ook zeggen dat ik een gestructureerd persoon ben. Het gevolg hiervan was, is dat het een tijdje fysiek gezien heel goed ging, waardoor ik minder fysiotherapie nodig had. De laatste tijd gaat het fysiek gezien weer iets minder, maar dat ligt weer aan andere dingen en dat hoort er gewoon bij.

Een nieuw logo op de blog!

Sinds een paar weken heb ik een nieuw logo op mijn blog! Na een aantal jaar was ik toe aan iets nieuws. Het poppetje was een vertrouwd gezicht, maar ik wilde iets met een meer volwassen uitstraling, een mooi strak logo. Ik nam contact op met Sosan, na een paar gesprekken over wat ik precies wilde, kwam ze met dit logo, een bijpassende favicon, dat is een plaatje die op het tabblad van de browser te zien is en een hele mooie illustratie. De illustratie zal ik op mijn “over mij” pagina komen. Deze pagina moet ik nog aanpassen en dat is hard nodig, want er is zoveel veranderd! Het was even een heel proces, maar ik ben heel erg blij met mijn nieuwe logo!

Logo

Dag 2021, Hallo 2022!

Momenteel heb ik geen echte doelen en plannen voor de toekomst, ik ga gewoon verder met waar ik allemaal mee bezig ben. De plannen die ik had om mijn blog te verbouwen heb ik even in de koelkast gezet. Ik heb al de lettertypes, het menu en de kleuren en het logo aangepast. Maar ik ben ook met een paar andere websites bezig, die prioriteit hebben. En daarnaast wil ik meer ervaring opdoen, want sommige dingen die ik wil doen, zijn nog te moeilijk.

Verder hoop ik dat 2022 natuurlijk wat betreft Corona een veel beter jaar mag worden dan 2021. Ik ben benieuwd hoe het allemaal gaat lopen. Het zou fijn zijn als we dit jaar de maatregelen echt kunnen gaan versoepelen. Tot die tijd wacht ik rustig af.

Ik hoop dat jullie allemaal een fijne jaarwisseling hebben gehad en ik wens jullie het allerbeste voor 2022!

8 gedachten over “Een blog vol lichtpuntjes #16: Dag 2021!”

  1. Leuk dat je bij het UWV werkt. UWV was mijn laatste werkgever, daarvoor bestond het UWV al maar werkte ik bij het Arbeidsbureau, wat later CWI werd en het CWI ging in 2008 op in het UWV. Ik heb er nog steeds belangstelling voor. Ik begrijp nog niet goed wat een front-end developer doet. Werk je aan de website voor extern gebruik? Wat wij allemaal dus kunnen zien? Of werk je aan het intranet van het UWV? Ik vind het zo fijn dat je contract verlengd is. Ik had altijd een vast arbeidscontract. Maakte mee in de laatste jaren dat geen 1 medewerker meer een vast contract kreeg. Het werd gedaan alsof dit goed is. Het idee: Op die manier blijf je niet ergens zitten, maar moet je steeds opnieuw je horizon verruimen. Klinkt goed, praktijk is vaak anders. Het is fijn een contract te hebben waar je van op aan kunt. Veel plezier en succes in 2022.

    Beantwoorden

Plaats een reactie