Chaos in mijn brein: de achterkant van een vrouw met allemaal peilen, die alle kanten uit gaan.

De chaos in mijn brein en ik

Categorieen:Uncategorized

2 reacties

Mijn hoofd is altijd een grote chaos geweest. Als kind was, was mijn kamer een grote bende, ik was altijd wel iets kwijt. Dat was toen ik eenmaal op mezelf woonde, niet veel anders. Ik raakte vaak bankpassen en ov-chipkaarten kwijt. Ook vergat ik veel en kon ik niet goed plannen en structuur aanbrengen in mijn leven.

Chaos mijn hoofd

Tijdens mijn revalidatie leerde ik dat het komt door mijn CP en leerde ik daar beter mee omgaan en inmiddels kan ik zeggen dat ik een gestructureerd persoon ben. Op werkdagen verlopen mijn dagen zeer gestructureerd. Op de andere dagen is dat veel minder omdat ik mijn vrije tijd niet in plan. Eigenlijk zou ik dat wel moet doen, dan heb ik nog meer rust en structuur.

Maar daarmee is de chaos in mijn hoofd nog niet opgelost. Er zijn nog genoeg dingen die met enige regelmaat mis gaan met soms een hilarisch gevolg, bijvoorbeeld dat ik mijn laptop in mijn tas deed om mee te nemen en vervolgens stopte ik hem onbewust in een bureaula, waardoor ik mijn laptop vergat.

Zo heb ik vaak ideeën voor mijn blog, maar tegen de tijd dat ik tijd heb om een blog te schrijven, ben ik het idee alweer vergeten en gebeurt het vaak dat ik blogs schrijven maar blijf uitstellen en uitstellen. Vandaag ook weer. Ik had een mooi idee voor mijn blog. Ik weet wel het onderwerp, maar niet meer wat ik allemaal wilde schrijven.

Oh ja dat was het weer

Ik ben dagelijks bezig met het volgen van cursussen en ik heb al veel geleerd en ben ver gekomen. Maar ik leer ook dingen, die ik tijdens mijn werk of daar buiten nog niet zo vaak doe. Als ik het dan doe, dan weet ik eigenlijk niet meer hoe het moet en hoe en waar ik dan moet beginnen. Praat ik er met iemand over en krijg ik uitleg dan valt het kwartje en denk ik bij mezelf: “Oh ja dat was het weer.” En dan kan ik beginnen. Uit mezelf kom ik daar niet zo goed uit. En wat helpt is vaak om de dingen op te schrijven en/of vaak te herhalen.

Negatieve gedachten

Nog een aspect van mij rare brein is dat het allerlei dingen, meningen, gedachten etc. als een spons. Vooral negatieve dingen blijven vaak rondhangen in mijn hoofd. Ik kan me dan erg druk maken om dingen, waar ik me helemaal niet druk om zou hoeven en moeten maken. Mediteren helpt me daarbij. En ook probeer ik de negatieve gedachten om te draaien naar dankbaarheid of een positief iets of probeer ik het te relativeren. Dat is voor mij ook een reden niet te veel nieuws te lezen/kijken of op social media te zitten. Dat komt mijn chaotische brein niet tegoeden.

Toch gaat het steeds beter om met de chaos in mijn brein om te gaan.

Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay

2 gedachten over “De chaos in mijn brein en ik”

  1. Die chaos in je hoofd vind ik heel herkenbaar.
    Probeer zelf ook zo veel mogelijk regelmaat in te plannen anders loopt het bij mij ook spaak. Voor mijn hoofd beetje rust te geven ga ik als het even kan heerlijk op de fiets een stuk fietsen dat helpt mij goed om mijn hoofd leeg en op orde te krijgen.

    Beantwoorden

Plaats een reactie