Blokjes met het woord blog.

Wie leest er nu nog mijn blog?

Categorieen:Life

20 reacties

Toen ik bijna 6 jaar geleden met mijn blog begon, was ik heel fanatiek met bloggen. Ik publiceerde en deelde mijn blogs. Hierdoor trok ik steeds meer bezoekers naar mijn website, enorm leuk!

Hoogtepunt van mijn blog

In het begin schreef ik 2 keer per week een blog. Standaard op maandag en donderdag publiceerde ik er een. Soms waren dat hele goede blogs en soms minder goede. Op het hoogte punt bezochten ruim 4000 mensen mijn website. Fantastisch vond ik dat! Zoveel mensen die mijn blogs lazen.

Op een gegeven moment ging ik werken, toen had ik minder tijd om te schrijven, bovendien wist ik ook niet altijd goed wat ik moest schrijven. Sindsdien kwam er niet meer altijd meer een artikel online. Ik heb zelfs ruim een maand lang een pauze gehad. Daardoor en door andere factoren is het bezoekersaantal flink terug gelopen. Waar ik ooit zo’n 4000 bezoekers, is dat nu een nog geen 1000 bezoekers per maand. Als ik 30 bezoekers op een dag heb, dan is dat al veel.

Blogs zijn minder populair?

Natuurlijk komt dat doordat ik minder blogs publiceerde en minder vaak blogs deelde, ik ben hier wat slordig in. Maar het komt denk ik ook omdat blogs in het algemeen minder worden gelezen, omdat men ook filmpjes op YouTube bekijkt en podcasts luistert. Ik maak geen podcasts en geen filmpjes. Laatst maakte ik een filmpje, maar dat was puur voor een blog. Ik vind het niet fijn om mijn eigen hoge stem te horen en mezelf op beeld te zien. Toch sluit ik het niet uit omdat ooit te doen.

Ik denk dat ik echt niet de enige ben, die last heeft van een teruglopend aantal bezoekers. Maar dat heel veel (kleinere) blogs minder bezoekers trekken. Google werkt tegenwoordig ook anders, waardoor er minder bezoekers komen.

Jammer

Ik vind het wel jammer dat mijn blog tegenwoordig weinig bezoekers trekt. maar het is voor mij geen reden om ermee te stoppen. Ik vind het nog steeds erg leuk om te doen en ik hoop nog steeds dat mensen er iets aan hebben. Hopelijk worden blogs ooit weer populair.

Afbeelding van Wokandapix via Pixabay

20 gedachten over “Wie leest er nu nog mijn blog?”

 1. Het zit hem niet in het totaal aantal bezoekers maar vooral in het aantal oprecht geĆÆnteresseerde zoekers. Deze laatsten zullen nog niet zo snel afhaken hoor. 4000 bezoekers klinkt heel leuk maar bedenkend dat ik met mijn 465 volgers (waarvan er ook maar een deel echt geregelde bezoekers zijn) reeds behoorlijk mijn handen vol heb om hun reacties te beantwoorden en op mijn beurt om hun blogs te bekijken en er eventueel op te reagerenā€¦
  Er gaat toch wel behoorlijk wat tijd in zitten en dan heb ik het nog niet over het zelf maken van mijn blogs en het zorgen voor het nodige beeldmateriaal.
  Soms lijkt het wel een beetje dat, nu ik met pensioen ben, ik nog steeds full-time werk ha ha ha

  Beantwoorden
  • Elke bezoeker op je blog is er een, vind ik zelf. Of ze nu wel of niet reageren, hoeft niks te zeggen over of mensen echt oprecht geĆÆnteresseerd zijn. Je hebt ook mensen die alleen maar een reactie achterlaten om te reageren en op die manier bezoekers naar hun website te trekken. Bovendien is men vooral opzoek naar bepaalde info via Google. Zo heeft een van mijn meest gelezen blogs maar een paar reacties. Naar mijn mening reageren mensen niet meer zoveel op blogs, daarnaast reageren mensen vooral via Social media.

   Beantwoorden
  • Wanneer ik een email ontvang dat er een nieuw bericht is geplaatst lees ik altijd je blog.
   Hoe komt het dat je minder bozoekers krijgt volgens Google ?

   Dat is waarschijnlijk omdat je minder vaak een nieuwe blogpost maakt. Ook kan het liggen aanhet feit dat de keywords de er gebruikt worden minder hoog ranken in Google. Door een goede keuze van de keywords valt vaak winst te behalen met betrekking tot traffic.

   Belangrijk is om e email lijst te leten groeien. Misschien moet je effectievere call to action buttons plaatsen om te zorgen dat meer mensen zic inschrijven op je nieuwsbrief.

   Dt zijn de gedachten die ik heb en voor de rest een leuk blog. Ga zo door.

   Beantwoorden
   • Ik heb geen nieuwsbrief, nooit gehad ook. Mensen kunnen zich wel dmv e-mail abonneren. En krijgen ze een mailtje wanneer er een nieuwe blog online komt. Daarvoor een extra optie toevoegen vind ik een heel goed idee. Eens kijken of ik dat kan toevoegen, ik moet sowieso nog het reactieformulier nalopen.

    Wat leuk om te horen, dat je mij blog altijd leest. šŸ˜€

    Beantwoorden
 2. Ik lees, maar reageer nauwelijks. Niet omdat ik je blog niet apprecieer maar omdat ik anders teveel op internet zit.
  Je blog is zeer lezenswaardig en ik denk dat jij een fijn en moedig mens bent!

  Beantwoorden
 3. Ik herken helemaal wat je schrijft. We zijn ongeveer op hetzelfde moment begonnen met bloggen en bij mij zat er eerst ook een stijgende lijn in qua bezoekers, ook tot zo’n 4000, nu inmiddels weer flink gezakt. En vast ook doordat ik zelf veel minder schrijf.
  Los van de vaste volgers merk ik dat er vooral bezoekers op reviews of gratis dingen afkomen. En ik weet nog niet of dat ik dat nou het leukste aan bloggen vind om daar op in te spelen. Bij de persoonlijke blogs komen de meeste reacties, dat trekt mij toch meer.

  Beantwoorden
  • Herkenbaar, het komt bij mij ook doordat ik minder schrijf. Ik heb daar nu ook minder tijd voor. Al jullie reacties, beantwoord ik nu in mijn pauze haha.

   Ik herken ook wat je schrijft over de reviews en gratis dingen. Dat vind ik zelf ook minder leuk inderdaad, dat doe ik ook niet zoveel, tenzij ik het product zelf helemaal geweldig vind, zoals mijn keukenmachine bijvoorbeeld.

   Beantwoorden
 4. Ook ik lees je blog altijd Rosita. Maar ik reageer nooit. Ik lees je vooral hoe je omgaat met je CP.
  Laatst was ik bij Klimmendaal met mijn jongste kleinzoon, hij heeft DCD en was bezig met zijn judo. (Wat eigenlijk fysio is). Ik raakte in gesprek met een oma naast me, die vertelde dat haar kleindochter CP heeft. En dankzij jouw blog kon ik daarop reageren, want ik wist wat dat inhield.

  Beantwoorden
  • Dankjewel! Dat je nooit reageert vind ik niet zo erg, als je er maar wat aan hebt. Wat leuk om te lezen dat je wist wat CP is dankzij mijn blog. Leuk compliment! Dankjewel!

   Beantwoorden
 5. Ik lees je met plezier en interesse. Ik heb zelf geloof ik gemiddeld 30 bezoekers. Wow, is dat even weinig? Ik moet erom lachen. Ik gebruik het als een soort dagboek. ik ken een paar mensen waarvan ik weet dat ze me volgen en soms ben ik verbaasd wanneer iemand reageert die ik nog niet ā€œkenā€.

  Wanneer je met je blog iets wilt bereiken is het belangrijker hoeveel bezoekers je hebt. Dan kan het vervelend zijn wanneer je aantal bezoeker teruglopen. Ik denk dat je gelijk hebt, mensen raken steeds meer visueel ingesteld.

  Beantwoorden
  • Ja inderdaad, Ik begon met mijn blog toen het heel populair was en maakte ook veel werk van het aantrekken van bezoekers, inmiddels is dat wel minder.

   Klopt, en dat is ook precies, waarom ik mijn blog ben begonnen, omdat ik hoofdzakelijk mensen iets wil leren en informeren.

   Beantwoorden
 6. Ik zou willen dat het vinden van blogs wat makkelijker was. Hier ben ik nu via-via gekomen.

  Zoveel bezoekers als jij nu krijgt, heb ik nooit gehad. Ik heb er ook nooit echt moeite voor gedaan. Blog voor mezelf en ben lang op zoek geweest naar dƩ manier van bloggen voor mij.

  Ik denk wel dat je door reageren bij anderen meer mensen naar je blog krijgt, maar ik heb helaas niet zoveel tijd (en energie) om vaak bij anderen te lezen.

  Blogs lezen vind ik nog wƩl heel erg leuk. Ik vind juist podcasts en filmpjes niet prettig.

  Beantwoorden
  • Blogs vinden kun je via Google, maar ja dan moet je ook maar net weten wat voor blog je zoekt of als je zoekt op een bepaald onderwerp. Je kunt ook gebruik maken van een RSS-reader zoals Feedly.

   Het is ook maar net wat je insteek is, ik blog niet alleen maar voor mezelf, dus vond ik het ook belangrijk dat ik een flink bereik had. Nu heb ik werk en heb ik minder tijd om alles bij te houden en te reageren op andere blogs.

   Ik vind blogs lezen ook veel fijner dan filmpjes en podcasts.

   Goed om te horen dat je een fijne manier voor je zelf hebt gevonden om te bloggen. Dat is heel belangrijk. Ik heb er ook lang over gedaan om dat te vinden. En soms is het nog steeds wel eens moeilijk.

   Beantwoorden
   • Ik heb inmiddels inderdaad wat blogs gevonden. Ik zocht altijd specifieke blogs, over een bepaald onderwerp, dat lukte minder.

    Die RSS feed moet ik nog eens uitzoeken dan šŸ™‚

    Mijn manier van bloggen is dat het alle kanten op kan gaan, denk ik. haha

    Beantwoorden
 7. Hey ik reageer als eerste even hier ik weet dat deze blog ouder is. In de periode dat jij deze blog schreef hield ik spoedberaad of ik nog wel wilde bloggen. Ik ben doorgegaan maar wel een stuk minder, mijn ritme is om de twee dagen. Ik stopte met bloggen omdat ik het teveel tijd op vond slokken. Ik ben toen specifiek gaan kijken en ik merkte dat ik als blogger me heel erg verplicht voelde op blogs te reageren. Tot daar redelijk normaal, als je nergens reageert moet je ook niet verwachten dat je reacties krijgt. Laat dit even bezinken, als je nergens reageert of weinig of niet inhoudelijk (mooie foto’s, leuk hoor etc) verwacht dan ook niks terug.

  Mijn reactie is algemeen niet persoonlijk naar jou!

  Ik kreeg dermate veel reacties dat ik het bloggen beu raakte. Veel blogs interesseerde me niet maar die mensen waren zo trouw! Ik heb in een nijdige bui mijn complete rss feed leeggegooid een beetje nadenken zorgde ervoor dat ik mijn domein nog even niet op zei. Het scheelde heel weinig, dat wel.

  Ik ben heel erg gaan kijken naar welke mensen en hun blogs ik graag volgde en ben die over de maanden weer toe gaan voegen. Hierdoor heb ik een fijn clubje volgers die ik trouw volg en als ik wat tijd over heb, heb ik er nog wat om te reageren. Als een blog mij niet raakt dan volg ik die niet ook al reageren ze op alles wat ik plaats. Dat ik niet aardig, maar ik neem mezelf nu in bescherming, liever 10 oprechte reacties dan 25 waarvan ik de helft niet of weinig ken omdat ik het niet bij kan houden.

  Ik hoop dat je hier iets mee kan. Daarnaast wil ik je ook mijn persoonlijke mening geven, pro’s en con’s dingen die me opvallen et cetera, dat is niet voor het grote publiek stuur me gerust een mailtje. Ik ben misschien wat direct maar bedoel het goed ik vind persoonlijk dat je blog zeker wat extra aandacht mag.

  Beantwoorden

Plaats een reactie