zwaar

De derde week Steptember! Het wordt zwaar

Categorieen:Persoonlijk

6 reacties

Vorige week vertelde ik al dat wat last van mijn heup en rug begon te krijgen tijdens het lopen. Ik heb toen best veel gelopen. Deze week werd het gelukkig mooi weer en had ik de kans om veel te fietsen. Dit heb ik dan ook gedaan. Maar ondanks dat valt het me op, dat ik sneller moe ben en sneller last krijg van kwaaltjes. Het vele bewegen elke dag voor Steptember wordt nu zwaar. Nu kun je zien dat bewegen, wanneer je CP hebt echt niet vanzelfsprekend is. Ik vertel je wat ik de afgelopen week heb gedaan om aan mijn 10.000 stappen per dag te komen.

Maandag 18 september

Op de dagen dat ik fysiotherapie heb, vind ik het niet zo moeilijk om aan de 10.000 stappen te komen. doordat de fysio nogal intensief is, zijn de stappen die ik hiermee “verdien” vrij veel en ook het fietsen gaat me dan makkelijk af. Vandaag had ik dus weer fysio in de zaal en ’s middags ben ik met mijn zoon naar de fotowinkel gefietst. Daar lag een pakketje voor mij, die ik bij Wehkamp heb besteld. En ik heb gelijk nieuwe pasfoto’s van mijn zoon laten maken. Hij moet een nieuwe identiteitskaart hebben.

In het pakketje zat mijn nieuwe badjas. Ik heb er nu een met rits, deze blijft tenminste dichtzitten en zakt niet van mijn rechterschouder af. Zo fijn!

Daarnaast heb ik gelopen, maar doordat ook naar fysio ben geweest en heb gefietst, was het niet zo moeilijk om aan de 10.000 stappen te komen.

Hoofdsponsor Goodman van Steptember verdubbelt vanaf vandaag 48 uur lang alle donaties. Dus als je voor 21 september een donatie doet, dan wordt deze verdubbeld. Wat een mooie actie!

Dinsdag 19 september

Vandaag kwam Welzorg voor mijn fiets. Er moeten nieuwe banden op, maar deze moesten besteld worden. Dus volgende week komen ze weer om de banden te vervangen. En mijn fiets gaat eindelijk een onderhoudsbeurt krijgen.

Daarna heb ik een flink eind fietst! Als ik een uur op de fiets zit, kan ik lekker veel stappen maken, waardoor ik weer wat minder hoef te lopen. Dat scheelt een hoop!

Mijn fiets

Woensdag 20 september

Het is prachtig weer vandaag! Ik ben naar de Spar gelopen om iets te halen voor het middag eten. Daarnaast heb ik een uur gefietst. Ik heb heel Brummen doorgefietst. Dat moet ook haast wel, anders zit ik veel te kort op de fiets. Het weer was prachtig! Dus het was niet zo erg om te fietsen. Wel merk ik dat veel achter elkaar lopen echt zwaar is.

Voor we aan Steptember begonnen, hadden we het doel ingesteld om minimaal 400 euro in te zamelen. En vandaag hebben we de 400 euro bereikt!! Iedereen onwijs bedankt daarvoor! Dit wil natuurlijk niet zeggen dat we stoppen met geld inzamelen, we willen zoveel mogelijk geld inzamelen!

Donderdag 21 september

Ik had weer fysiotherapie. Op de terugweg ben ik langs de bakker gefietst en heb ik gebak gehaald voor mijn zoon, mijn schoonmoeder en mezelf, want mijn schoonmoeder kwam strijken. Ik heb hierdoor weer een flink eind kunnen fietsen. En hoefde ik weer niet zoveel te lopen.

Vrijdag 22 september

Ik heb vandaag juist wat extra rondjes om de eettafel gelopen. Omdat ik niet zo heel veel tijd had vandaag om te fietsen. Ook ben ik met de trein naar Arnhem geweest. Ik heb eindelijk een handige thermosbeker gevonden! Deze kan ik ook steeds laten vullen met koffie bij Starbucks. Vandaag heb ik dus wat meer gelopen om aan de 10.000 stappen te komen.

Collage van pannen
Boven: zo zagen mijn pannen er eerst uit.
Onder: de ingevette pannen en mijn fiets in de intercity naar Zwolle.

Zaterdag 23 september

Op naar Zwolle. Ik wil bij Kookwinkel Oldenhof mijn pannen laten zien omdat ik niet zeker weet of ze nog goed zijn en ik baal ervan dat ze zo kort lijken mee te gaan. Ik besluit om mijn fiets mee te nemen. Dat scheelt mij energie en ik kan mijn tas met mijn 3 pannen mooi aan het stuur hangen, zodat ik er niet mee hoef te sjouwen. Ik plan mijn reis zo dat ik de nieuwe sprinter naar Zutphen kan nemen. Ook heb ik voor het eerst reisassistentie geboekt voor hulp bij het het overstappen in Zutphen en hulp bij het uitstappen in Zwolle. De NS heeft een verrijdbare brug waarmee ik met mijn fiets in de Intercity naar Zwolle kan.

Eenmaal in Zwolle fiets ik naar de winkel. Daar zien ze dat mijn koekenpannen zijn uitgedroogd door de vaatwasser. Gelukkig zien ze er weer zo goed als nieuw uit, nadat ze zijn ingevet. De medewerker van de winkel bakt in al mijn 3 pannen een eitje en dat ging heel goed. Conclusie: Mijn pannen zijn nog goed en kunnen op deze manier nog een tijd mee! Ik ben hartstikke blij dat mijn pannen er weer goed uitzien en ga tevreden weer naar huis. De NS helpt mij weer met mijn fiets in de trein. Het ging heel erg goed! Eenmaal thuis merk ik dat deze dag zwaar was. Ik ben erg moe, maar erg blij! Ik had trouwens de hele dag al last van mijn nek en mijn rechter schouder. Waarschijnlijk heb ik verkeerd gelegen in bed, maar dat mocht de pret niet drukken.

Zondag 24 september

Tijd om de wekelijkse boodschappen te doen. Ik merk dat mijn schouder behoorlijk pijn doet en ook mijn rechterheup doet zeer. Ik doe vandaag wat ik moet doen, maar voor de rest ga ik niks forceren. Dit betekent ook dat ik vandaag waarschijnlijk voor het eerst geen 10.000 stappen ga maken. Gelukkig lopen Carmen, Phaedra en Moniek wel veel. Dat compenseert het leed wat. Maar ik merk nu echt dat ik rustig aan moet doen en rust moet nemen.

Ik wil graag een vlog maken en jullie laten zien, waarom bewegen met CP niet vanzelfsprekend is, maar ik weet nog niet zo goed hoe. Dus deze komt later nog een keer. Zoals ik al zei worden de 10.000 stappen zetten elke dag zwaar. Hopelijk lukt het me wel om komende week elke dag zoveel te bewegen dat ik aan de 10.000 stappen kom.

Steun Ons!

Ik zou het enorm geweldig vinden als jullie willen doneren voor Steptember. Dus bij deze, willen jullie mij, Carmen, Phaedra en Moniek steunen? Doneren kan hier. Mocht je gedoneerd hebben. Alvast hartelijk bedankt!

6 gedachten over “De derde week Steptember! Het wordt zwaar”

  1. Ik heb ook moeite met het zetten van 10.000 stappen per dag. Simpelweg omdat ik niet genoeg beweeg. Ik zit voor vandaag op de 3.500 stappen. Lang niet genoeg! Daarentegen heb ik wel anderhalf uur gefietst 🙂 Bult op, bult af.

    Beantwoorden
  2. Vind het echt super knap hoor, dat je die 10.000 steeds hebt gehaald mét CP. En ik, zonder CP, maar klagen dat het zwaar was (nou ja, tegenviel is een beter woord). Eigenlijk mag ik echt niks zeggen!

    Maar we hebben het gehaald! Yes! 😀

    Beantwoorden

Plaats een reactie