Logo Steptember stappen

De tweede week Steptember! Vooral rondjes lopen

Categorieen:Persoonlijk

6 reacties

De tweede week Steptember verliep heel anders dan de eerste week. Ik heb deze week geen vlog gemaakt. Mijn week was een stuk rustiger dan de eerste week en het weer was een stuk slechter dan de eerste week. Waardoor ik veel thuis was. Maar ja hoe zet je veel stappen als je thuis bent? In ieder geval door het huishouden te doen en door rondjes om de eettafel te lopen met een lekker muziekje op!. Ik vertel in deze blog, hoe ik de afgelopen week aan mijn stappen ben gekomen:

Maandag 11 september

Ik had vandaag weer fysiotherapie. Op de maandagen oefen ik altijd in de zaal. Dit vind ik behoorlijk intensief. Dit geef ik dus ook aan als ik mijn punten invoer op de website of in de app. Vandaag had ik ook een afspraak bij de pedicure, dat hebben mijn voeten na al die stappen echt wel verdiend! De pedicure kan ik natuurlijk niet meetellen, maar het fietsen ernaar toe wel. In totaal heb ik vandaag een half uur gefietst. En voor de rest heb ik gelopen.

Dinsdag 12 september

Ik moest vooral veel wachten vandaag. Eerst op Welzorg voor mijn fiets. En daarna op de post, want de nieuwe douchewisser werd bezorgd. van mijn oude wisser is de steel afgebroken en onder garantie hebben we een nieuwe gekregen. Omdat de oude wisser terug naar de winkel moest, heb ik gelijk een half uur gefietst. Welzorg is uiteindelijk niet gekomen, vanwege een storing in hun systeem, dus is de afspraak verzet naar volgende week. Voor de rest heb ik rondjes gelopen om de eettafel.

Het vieze weer op Woensdag

Woensdag 13 september

Wat een vies weer was het vandaag. Ik had geen zin om naar buiten te gaan en dus heb ik heel veel rondjes gelopen om de eettafel. Toen ik 7000 stappen had gelopen, was ik moe en heb ik even geslapen. En ’s avonds heb ik weer rondjes om de eettafel gelopen. Het om de eettafel lopen is niet echt leuk om te doen, maar het is voor mij wel de makkelijkste manier om veel stappen te zetten, als fietsen geen optie is.

Donderdag 14 september

Mijn spieren werden doorbewogen bij de fysio. Dit is minder intensief, maar gelukkig kan ik het wel gebruiken voor Steptember. Omdat ik naar de fysiotherapie moest, heb ik weer 15 minuten gefietst. En ik heb het huishouden gedaan, dat kun je ook als activiteit laten meetellen. Erg fijn aangezien ik daar ook veel mee bezig ben. ’s Middags ben ik even naar de Spar gelopen en ’s Avonds was ik te horen bij B-FM, de lokale omroep in Zutphen. Zij hadden mijn berichten over Steptember en cerebrale parese op sociale media en vroegen mij of ik daar iets over wilde vertellen. Ik vond het best spannend, maar uiteindelijk viel het allemaal mee. Het was een telefonisch interview, dus ik was gewoon lekker thuis. Ik had het voor het eerst trouwens wel erg koud. Zo koud, dat ik zelfs de verwarming iets hoger had gezet.

Het fragment is hier terug te luisteren:

Vrijdag 15 september

Ik werd vandaag moe wakker en kwam maar moeilijk opgang. Het liefste dook ik zo mijn bed weer in, maar ja, ik had genoeg te doen. zoals douchen, het huishouden (dat gaat erg goed sinds ik met Steptember ben begonnen!), Dus mijn vriend zei dat ik dan maar eerst moest douchen. Een kijken of dat hielp. En ja na een lekkere douche, had ik weer energie en ik heb vandaag het huishouden achter elkaar gedaan! Ik begon eerst met de was opruimen, daarna heb ik mijn tanden gepoetst en gedoucht. Vervolgens heb ik de wastafel, douche en wc’s schoongemaakt en heb ik de vaatwasser uitgeruimd. Daarna heb ik de keuken en de tafels schoongemaakt. Ook deze activiteiten heb ik meegeteld.

Omdat ik ’s avonds nog niet aan de 10.000 stappen zat, heb ik mijn koptelefoon gepakt en ben ik op muziek om de eettafel gaan lopen. En zo kwam ik toch aan de 10.000 stappen.

Rondjes lopen met de koptelefoon op!

Zaterdag 16 september

In het weekend slaap ik meestal uit, dat is heerlijk, maar dat betekent ook dat er minder tijd is om 10.000 stappen te zetten. Omdat ik er niet aan toe kwam om te fietsen heb ik vandaag ook flink wat rondjes om de tafel gelopen met muziek.

Zondag 17 september

Zoals elke zondag, hebben we vandaag boodschappen gedaan. Ik heb heel wat stappen kunnen zetten in de supermarkt, maar nog lang niet genoeg. Daarna gingen we op bezoek bij mijn moeder. Erg gezellig! Maar er is geen tijd om flink te lopen of iets dergelijks. Dus vanavond, zal ik thuis nog flink aan de bak moeten!

Ik vond het deze week vrij lastig om aan mijn stappen te komen en ik begin bij het lopen last van mijn rug en rechterheup te krijgen. Ik weet nu wel dat ik meer moet gaan fietsen!

Steun Ons!

Ik zou het enorm geweldig vinden als jullie willen doneren voor Steptember. Dus bij deze, willen jullie mij, Carmen, Phaedra en Moniek steunen? Doneren kan hier. Mocht je gedoneerd hebben. Alvast hartelijk bedankt!

6 gedachten over “De tweede week Steptember! Vooral rondjes lopen”

  1. Ik heb dat ook wel eens gedaan.. rondjes gelopen in mijn woonkamer om het aantal stappen te halen. Maar ik werd daar eigenlijk helemaal simpel, maar het is inderdaad wel een optie als je niet naar buiten wil of kunt! Knap dat je dat toch maar elke dag volhoudt om het aantal stappen te behalen. 🙂

    Beantwoorden

Plaats een reactie