De nieuwe IJsselbrug, tijdens mijn fietstocht op vrijdag zomer

De eerste week Steptember! En mijn eerste vlog ooit!

Categorieen:Life

28 reacties

De eerste week Steptember zit erop! En wat ging het goed! In deze blog vertel ik hoe het de afgelopen week ging. Ik begon Steptember samen met Moniek en Carmen. En sinds maandag hebben we een vierde lid: Phaedra.

We wonen niet bij elkaar in de buurt, daarom hebben we een WhatsAppgroep gemaakt waarin we elkaar kunnen helpen en motiveren.

Vlog

Ik heb voor het eerst een vlog opgenomen. Hoe ik dat vond, vertel ik in een andere blog. In deze vlog vertel ik wat ik de afgelopen week heb gedaan. Ik wilde het filmpje ondertitelen, maar dat ging niet helemaal goed, dus helaas staat er geen ondertiteling bij. Misschien voeg ik deze later nog toe, want het is best veel werk om toe te voegen. Echt 1000 maal sorry!! Jullie weten hoe belangrijk ik toegankelijkheid vind, dus ik baal er van. Bij deze een korte samenvatting van de vlog.

De nieuwe IJsselbrug, tijdens mijn fietstocht op zaterdag

Samenvatting

Ik vertel in de vlog wat Steptember inhoudt, dit kun je ook nalezen in de blog van vorige week. En ik vertelde dat ik best zenuwachtig was toen ik de vlog opnam. Ik vind het namelijk vreselijk om mezelf terug te zoen en vooral om mezelf terug te horen. En ik vertel wat ik de hele week heb gedaan.

Maandag 4 september

Vandaag had ik Fysiotherapie en ik moest er ook naartoe fietsen. Dat is bij elkaar ongeveer 15 minuten. Gelukkig kun je op de website van Steptember bepaalde activiteiten omrekenen naar stappen. Dus ik hoefde nog maar zo’n 6000 stappen te lopen. Dat heb ik gedaan en daarmee 10.000 stappen gezet.

Dinsdag 5 september

Mijn schoonmoeder helpt ons altijd met schoonmaken. Vandaag besloot ik om mijn schoonmoeder te helpen met stofzuigen en dweilen om zo meer stappen te zetten. ’s Middags moesten mijn zoon en ik naar de tandarts. Dus weer 15 minuten gefietst. Gelukkig ging het erg goed bij de tandarts en ik kwam thuis als een trotse moeder aangezien mijn zoon heel goed zijn tanden had gepoetst.

Mijn Fitbit

Woensdag 6 september

We hebben sinds het begin van dit schooljaar wat problemen met het leerlingenvervoer net als vele anderen, zoals je misschien wel hebt vernomen uit de media. Daarom besloot ik om mijn zoon zelf naar school te brengen. Dit deed ik door mijn fiets mee te nemen in de trein en in Zutphen te fietsen. Eerst naar de school van mijn zoon en daarna naar de psycholoog. Op de terugweg nam ik mijn zoon weer mee naar huis. Onderweg ben ik twee keer natgeregend. Ik heb biij elkaar anderhalf uur gefietst. Het was behoorlijk intensief. Omgerekend had ik 11.000 stappen gezet. Toen ik thuis was ben ik gelijk gaan slapen zo moe was ik. En mijn zoon was spelletjes op z’n tablet aan het doen.

Donderdag 7 september

Afgelopen donderdag had ik net als op maandag fysiotherapie, waar ik naartoe moest fietsen. Dat was een kwartier fietsen. Daarnaast heb ik ook gelopen. Ik ben ook naar de Spar geweest om te vragen of zij ons willen sponsoren voor Steptember. Dat wilden ze wel. Dus nu kun je je flessenbon doneren voor Steptember bij de Spar in Brummen.

Vrijdag 8 september

Vrijdag vond ik best raar lopen. ’s Morgens heb ik lang achter mn laptop gezeten. Ik was bezig met mijn blog en heb een kaartje voor op het huisje bij de Spar. Deze heb daar naar toe gebracht. ’s Middags ben ik naar Arnhem geweest, weer werd ik kletsnat tijdens het fietsen naar het station door de regen. Volgende keer trek ik mijn regenbroek aan! Toen ik daar op de trein terug wachten was, heb ik rondjes gelopen door de stationshal. Zo zet je een hoop stappen in  een korte tijd. Ik kan het iedereen aanraden. Doordat ik vandaag zoveel gelopen had, heb ik letterlijk 10.000 stappen gezet. Ik ben trots!!

Rondjes lopen op Arnhem Centraal

Zaterdag 9 september

Vandaag voelde ik die 10.000 stappen van gisteren wel in mijn heupen. Het is eigenlijk te veel voor me. Dus ik begin de dag vrij rustig. Ik loop wat door het huis doordat ik bezig was met opruimen. Ik ben namelijk ook nog bezig met de Minimalism challenge. Hierover later meer op de blog.

En ik wilde mijn over mijn eerste week vloggen, dus ik nam deze ook nog op. Het filmpje vind je bovenaan deze blog.

Om aan mijn 10.000 stappen te komen, heb ik nog een uur lang in de omgeving van Brummen gefietst.

Zondag 10 September.

Vandaag had ik een hele drukke dag. Ik twijfelde over het resultaat van de vlog, maar na wat feedback, besloot ik om hem toch te bewerken. Dat was wel een flinke klus en nog kan het beter. Maar ik zeg altijd dat het niet allemaal perfect hoeft te zijn, dus ik ga hem toch online zetten en bij dit bericht voegen.

Op zondag doen we altijd boodschappen bij de AH XL. Dit is een grote winkel, dus hier kun je flink wat stappen zetten. Ook zijn we naar Ikea geweest, waar ik ook flink wat stappen heb gezet. Toch was het minder als verwacht. Ik had na het bezoek aan de Ikea ongeveer 4200 stappen gezet. ’s Avonds ben ik nog even naar de pinautomaat gefietst en heb ik rondjes om de tafel gelopen thuis. Uiteindelijk heb ik toch de 10.000 stappen gehaald en ben ik nu bezig deze blog te schrijven. En nu ben ik echt gaar ;-).

Het kaartje voor de Spar

Tot nu toe heb ik alle dagen ruim 10.000 stappen gezet. Dat vind ik een mooi resultaat ondanks dat ik zelf CP heb. We hebben tot nu toe 190 euro opgehaald met z’n vieren. Daar zijn we echt heel blij mee. Hartelijk bedankt voor de donaties!

Steun Ons!

Ik zou het enorm geweldig vinden als jullie willen doneren voor Steptember. Dus bij deze, willen jullie mij, Carmen, Phaedra en Moniek steunen? Doneren kan hier. Mocht je gedoneerd hebben. Alvast hartelijk bedankt!

28 gedachten over “De eerste week Steptember! En mijn eerste vlog ooit!”

 1. Wauw Rosita, echt heel mooi waar je allemaal mee bezig bent!
  Vloggen is misschien nog wat onwennig voor je, maar laat dat je niet tegenhouden. Want immers, oefening maakt beter. Veel plezier en succes met Steptember!

  Beantwoorden
 2. Wat een prachtig initiatief! En jeetje, elke dag 10.000 stappen. Ze zeggen wel dat we dat ook elke dag moeten doen, maar dat valt nog niet mee met een zittend beroep! Ik heb nu een tijdje een Fitbit en helaas haal ik toch maar zelden 10.000 stappen per dag.. eigenlijk een teken dat ik weer wat meer moet wandelen, ’s avonds bijvoorbeeld nog een rondje. Knap hoor dat je het hebt volgehouden!

  Beantwoorden
  • Dankjewel! Het is eigenlijk te veel voor me, maar gelukkig kan ik het combineren met andere activiteiten en deze vervolgens omrekenen. Ik vind dit ook lastig om te combineren met bloggen en het vele thuis zijn.

   Beantwoorden
  • Die van mij doet dat als je net te weinig fietst en als je wat langer aan een stuk door fietst, dan pakt ie ‘m wel. Maar ik reken het niet mee voor Steptember. Op de website van Steptember worden activiteiten als fietsen e.d automatisch omgerekend naar stappen.

   Beantwoorden
 3. Wat goed zeg 10.000 stappen halen! Knap hoor! Heel stoer dat je een vlog hebt gemaakt. Ik zou het doodeng vinden! Maar vind je vlog erg leuk!! 🙂 Ga zo door zou ik zeggen. En wat een mooi initiatief van je zeg. Veel succes met Steptember!
  Liefs

  Beantwoorden

Plaats een reactie