de meest vieze klusjes

De meest vieze klusjes in huis

Categorieen:Life

2 reacties

Het huishouden is niet het leukste wat je regelmatig moet doen in huis. Ik houd er ook niet van. Al houd ik wel van het resultaat, daar doe ik het voor. Vooral de vieze klusjes zijn dingen die ik altijd uitstel. Maar er komt altijd een moment waarop het dan toch echt moet gebeuren. Ik doe het dan maar gelijk, dan ben ik er weer vanaf . Sommige dingen probeer juist regelmatig schoon te maken, dan wordt het minder vies dan wanneer je het maar een keer in de zoveel tijd schoonmaakt. Hopelijk klinkt dit logisch. Ik deel vandaag de klusjes in het huishouden, die ik het meest vies vind om te doen en ik zal jullie de foto’s maar besparen.

Douchegoot schoonmaken

Het doucheputje, of in ons geval de douchegoot schoonmaken, vind ik denk ik wel de meest vieze klus van alles klusjes in huis om te doen. Voorheen en in mijn vorige huis, had ik een heel oud doucheputje, waarbij je echt nog alle troep uit het putje moest halen. Sinds een jaar of 4 hebben we een nieuwe badkamer. In de douche hebben we nu een douchegoot. Bij aankoop adviseerde de verkoper om een dichte goot zonder gaatjes te kopen omdat er in die gaatjes ook haar blijft zitten, wat je er uit moet halen. Daar ben ik dus heel erg blij mee, want dat scheelt een hoop werk.

Nog een voordeel is dat je het putje er uit kunt halen, daar zit de meeste haar en zeepresten in. Deze maak je makkelijk schoon onder de kraan. Wel moet je nog bukken om de rest van de goot schoon te maken. Op deze manier is het een stuk makkelijker om de douchegoot schoon te maken, maar het blijft wel heel vies om te doen.


WC schoonmaken

De wc wordt hier vaak schoongemaakt. Zo wordt het niet al te vies en is het niet zo’n ranzig karwei om schoon te maken. Meestal maak ik hem schoon moet wat schoonmaakmiddel en haal ik de borstel er doorheen. En ongeveer 2x per week maak ik ‘m uitgebreid schoon moet bleek. Als het vaker nodig is, doe ik dat natuurlijk vaker.

Stofzuiger schoonmaken

Ik heb nu een paar jaar een snoerloze stofzuiger van Dyson. Ik ben er nog steeds heel erg blij mee. Het scheelt zoveel gedoe bij het schoonmaken en stofzuigen. Een nadeel is wel dat je regelmatig het filter, de opvangbak en de borstels moet schoonmaken. Dan blijft het apparaat goed werken. Mijn lange haar vind je overal terug in huis en dat verzamelt zich dus in de opvangbak en om de borstels. Ik haal dus overal de haren tussen uit en de stof die er blijft zitten.

Het hoeft van mij niet helemaal spik en span te zijn, als maar het voornaamste eruit is. Vervolgens maak ik alles schoon met een lichtvochtige doek, het filter en de zachte borstel haal ik los en spoel ik af onder de kraan. Daarna laat ik dat 2 dagen drogen. Ik heb nog een tweede filter gekocht, zodat ik de stofzuiger kan blijven gebruiken. Wat het zo vies maakt, is dat het zo stoffig is, dit is dus geen klus die je moet doen als je een allergie hebt voor stof.

Wasmachine filter en bakje.

De filters van de wasmachine en vaatwasser (en droger, als je die hebt) moet je regelmatig schoonmaken. In tegenstelling tot het filter van de vaatwasser (dat is alleen maar afspoelen onder de kraan), vind ik het filter schoonmaken van de wasmachine een flink gedoe. Er komt allemaal water uit, dat moet je opvangen, het filter zit laag, dus het is lastig te bereiken. Bij mijn vorige wasmachine was dat echt geen fijne klus, dus dat heb ik bijna nooit gedaan. Bij deze wasmachine hoeft het nog niet en lijkt het iets makkelijker.

Nog zo’n lastig klusje was het wasmiddelenbakje schoonmaken. Het bakje van mijn oude wasmachine, was altijd erg vies en het was moeilijk schoon te maken. Nu spelt de wasmachine het zelf schoon en als het nodig is, haal je ‘m er zo uit en spoel je het af onder de kraan. Geen moeilijk gedoe meer dus. Dat is al een vieze klus minder!

Nog meer vieze klusjes?

Dit zijn voor mij denk ik wel de meest vieze klusjes die ik in huis regelmatig moet doen. Het liefst zou ik ze gewoon niet doen, maar dat gaat voor problemen zorgen, dus moet het wel. Ik probeer het wat aangenamer te maken, door muziek op te zetten of mijn favoriete podcast te luisteren. Verder probeer ik er maar zo snel mogelijk van af te zijn.

Wat vind jij het meest vieze klusje in huis?

Afbeelding van Michael Tavrionov via Pixabay

2 gedachten over “De meest vieze klusjes in huis”

Plaats een reactie