Daar heb ik alleen mezelf mee

Daar heb ik alleen maar mezelf mee

Categorieen:Persoonlijk

2 reacties

Mijn handicap komt met de nodige dingen, waar ik nu eenmaal rekening mee moet houden. Dat ik daar rekening mee moet houden, klinkt niet leuk. Maar eigenlijk is het juist andersom. Als ik dat niet zou doen, dan zou ik mezelf de hele tijd voorbij lopen. Mijn leven wordt er dan niet leuker op en daar heb ik dan alleen maar mezelf mee. Vandaag 5 dingen die ik moet doen, zodat het goed blijft gaan. Ik doe het niet altijd en daar heb ik dan alleen maar mezelf mee.

Spalken dragen

Mijn spalken zijn erg belangrijk. Mijn beenspalk en mijn handspalk ondersteunen mijn lichaam, tijdens het lopen en als ik bezig ben met allerlei dingen. Maar mijn nachtspalk rekt juist mijn pols, duim en vingers op, die heeft dus een hele andere functie.

Maar om eerlijk te zeggen, draag ik ze niet altijd. Lopen en functioneren is dan een stuk vermoeiender. Als ik mijn nachtspalk een paar nachten niet draag, is het verschil goed te merken. De spieren in mijn rechter hand zijn dan een stuk stijver. Als ik de nachtspalk vervolgens weer om doe, dan is dat echt weer wennen. Als ik naar buiten ga, draag ik trouwens wel altijd mijn beenspalk.

Fietsen

Bewegen is erg belangrijk als je CP hebt. Voor mij helpt fietsen enorm. Eigenlijk zou ik elke dag wel een stukje willen fietsen. Momenteel doe ik dat veel te weinig. Deels vanwege tijdgebrek, maar ook vanwege Corona. Ik ben nu veel meer thuis en ik ga niet graag ergens naar toe. Een beetje doelloos rondfietsen in mijn eentje vind ik ook niet echt leuk. Tijdens Steptember heb ik wel veel gefietst, maar ik was wel blij als ik het dan weer had gehad. En samen een fietstocht maken is wel heel leuk.


Steeds een beetje

Vaak wil ik veel te veel of doe ik veel te veel. Ik moet dat gewoon niet meer doen. Laatst merkte ik ook weer dat ik met heel veel dingen bezig ben. Nu heb ik alles op een rijtje gezet en ik was met wel 10 dingen tegelijk bezig. Dat wil ik terugbrengen naar 5 dingen:

Met de rest ga ik stoppen. Wel ga ik iemand anders helpen met de website omdat die persoon echt omhoog zit en ik diegene graag wil helpen. Op zo’n moment vind ik het ook moeilijk om Nee te zeggen.

Verder is het belangrijk om niet te veel huishoudelijke taken te doen op een dag. Wat mij hierbij helpt zijn mijn routines, die ik heb geleerd met Flylady.

Mediteren

Als ik niet mediteer, gaan er allerlei gedachten rond in mijn hoofd. Het leidt me heel erg af en het kost me veel energie. Sinds anderhalf jaar mediteer ik met Headspace en dat helpt tegen het gepieker en al het nadenken over dingen waar ik me helemaal niet druk over zou moeten maken.

Plannen

Ik zou elke dag een dagplanning moeten maken. Ik doe at niet elke dag, waardoor mijn dag dan chaotisch verloopt, zonder structuur. Hierdoor krijg ik op zo’n dag maar weinig gedaan. Ook kost het veel energie. Als ik straks aan het werk ga, is het belangrijk dat ik een goede planning heb.

Daar heb ik alleen mezelf mee

Maar soms ga ik bewust over mijn grenzen heen omdat ik iets niet wil missen. De dagen er na, moet ik dan echt uitrusten. En ja daar heb ik dan mezelf mee, maar ik krijg er ook een hoop voor terug.

Afbeelding van Valerie Castano via Pixabay

2 gedachten over “Daar heb ik alleen maar mezelf mee”

  1. He Rosita,

    Wat goed van je dat je kritisch naar je bezigheden bent gaan kijken en dingen van je lijst hebt gehaald. Dat is zó lastig en frustrerend (soms)! Ik hoop dat je de positieve kanten daarvan ook echt wel binnenkort gaat merken.

    Beantwoorden

Plaats een reactie