Planning voor de vakantie en schoolspullen kopen

De planning voor de zomervakantie in 2019

Categorieen:Persoonlijk

2 reacties

Deze zomervakantie is een bijzondere. Gisteren heeft mijn zoon namelijk afscheid genomen van de basisschool. Na de zomervakantie gaat hij naar de middelbare school. Deze zomervakantie is maar kort. De basisschool van mijn zoon valt namelijk onder regio midden, maar de middelbare school valt onder regio zuid. Mijn kind moet dus 2 weken eerder beginnen, waardoor hij maar een maandje zomervakantie heeft. Vind ik dat erg? Nee, niet echt, maar we moeten wel een planning maken zoals elk jaar.

Planning van de vakantie

Ik vind de zomervakantie eigenlijk te lang duren, daarom vind ik het ook niet zo erg dat deze zomervakantie wat korter is. Ons gezin draait op reinheid, rust en regelmaat. Dat laatste is dus ver te zoeken. Het lukt me maar niet om in de zomervakantie structuur aan te brengen aan de dagen, waardoor er minder van de dingen terecht komt. Op zich is dat geen probleem, maar ik word er zo lusteloos en lui van.

Zoals elk jaar maak ik wel een planning voor de zomervakantie, zoals ik dit beschreef in deze blog. Alleen duurt hij deze keer een maand in plaats van 6 weken. In deze planning tekent mijn zoon wanneer hij naar zijn vader gaat en wanneer we op vakantie gaan. Dit jaar gaan we zoals elk jaar weer met mijn familie naar een vakantiepark. We gaan deze keer naar Landal Suyderoogh in Lauwersoog. We huren een busje, zodat we de driewielfietsen van mij en mijn broer mee kunnen nemen. Volgens mij is dit het derde jaar op rij dat we naar een Landal-park gaan. Het bevalt ons erg goed.

Daarna zijn er nog twee weken waarin we gewoon thuis zijn. Misschien gaat mijn zoon nog een weekje logeren bij mijn moeder, maar dit staat nog niet vast. Verder hebben we nog geen plannen voor de vakantie. Mijn zoon wil heel graag weer naar het Spoorwegmuseum, maar dat moeten we nog even bekijken, vooral vanwege de eventuele drukte. Deze plannen kunnen we ook later maken en alsnog in de vakantieplanning zetten. En misschien is het juist fijn om thuis te blijven vanwege de grote veranderingen.

Schoolspullen kopen

Voor de middelbare school heeft mijn zoon schoolspullen nodig. Ik had begin dit jaar al een grote stevige rugzak gekocht. Later kocht ik een etui en een portemonnee voor hem. Tijdens de kennismaking kreeg mijn kind een lijst met spullen die hij nodig heeft voor komend school jaar. dat zijn:

Mijn kind heeft veiligheidsschoenen nodig omdat hij naar de praktijkschool gaat. Inmiddels hebben we alles in huis op de veiligheidsschoenen na. Ik vind het zelf niet zo prettig om alles op het laatste moment te moeten kopen. Net als vorig jaar koos mijn zoon voor de schoolagenda van Donald Duck. We hebben gekozen voor bijpassende schriften, gewoon omdat het leuk is. Ook kozen we voor een koptelefoon in plaats van oordopjes omdat mijn zoon oordopjes niet fijn vindt. Veel kleine dingen zoals pennen, een schaar, een schrijfpotlood en sportkleding hadden we thuis al, dus dat hoefden we niet meer te kopen.

Het wordt dus een fijne, maar ook best spannende zomer voor ons.

Wat ga jij doen deze zomer? En hoe bereid je je voor op het nieuwe schooljaar?

Dit artikel bevat een of meerdere affiliate links. Voor meer informatie, lees de disclaimer.

2 gedachten over “De planning voor de zomervakantie in 2019”

 1. Hoi Rosita,
  Hier heeft mijn oudste dochter 6jr. vanaf vandaag 6 weken vrij.
  Aangezien ik fulltime mama ben betekend dit dat ik 6 weken met haar en haar zusje zal zijn. Mijn man werkt fulltime.
  Net als vorig jaar heb ik 2 weken met de kids thuis.
  2 weken met gezin.
  2 weken thuis.
  Deze manier vind ik het fijnst en overzichtelijk, want hoeveel ik ook van mijn kinderen hou het is best pittig. Ze willen immers ook vermaakt worden en dit vergt toch wel iets meer qua energie. Zo is er voor mij een balans.
  In de 2 weken sowieso thuis kan ik dagjes weg of kan de oudste logeren. Dit vindt zij zelf heel leuk.
  De jongste 1,5 heb ik liever nog thuis.

  Beantwoorden

Plaats een reactie