lezen

3 Boeken om deze zomer te lezen

Categorieen:Life, Tips and tricks

Geen reacties

Dit jaar staat in het teken van een paar belangrijke doelen: namelijk het verbeteren van mijn financiën, meer tijd doorbrengen met mijn gezin en het huis opruimen. Lezen is een van mijn hobby’s. Ik las deze boeken om mezelf te motiveren om te werken aan deze doelen:

  1. Duur huis nooit thuis – Renée Lamboo
  2. Verlangen naar minder – Jelle Derckx
  3. Steeds leuker – Jelle Hermus

Niet alleen hebben deze boeken als overeenkomst dat ze zijn geschreven door hele goede bloggers, maar ook dat het totaal geen taaie stof is om te lezen. Ik zeg: perfect om mee te nemen op vakantie deze zomer en lekker te gaan lezen. Al deze boeken heb ik gekocht als beloning wanneer ik een spaardoel had gehaald. Dat maakte het extra leuk om te lezen.

Hoe gaat het met lezen nu?

Een tijd geleden schreef ik over mijn mislukte Goodreads challenge van vorig jaar, dat ik voor dit jaar mijn mijn doel flink had bijgesteld naar 5 boeken en dat ik ’s morgens in het weekend e-books ging lezen. Dat werkt dus heel goed, want ik lees nu Steeds leuker en dat is alweer mijn 7e boek! Niet alleen lees ik in bed, maar ook als ik aan het wachten ben op een afspraak in het het ziekenhuis of bij de zwemles van mijn zoon. Ik vergeet ook geen boeken meer mee te nemen.

Duur huis nooit thuis

Dit boek is geschreven door Renée Lamboo. Ik hoorde Renée vorig jaar op de radio in de auto en haar verhaal fascineerde me. Het heeft me laten nadenken over mijn financiën. Toen ik mijn eerste spaardoel had gehaald, heb ik mezelf beloond met haar boek. Het gaat over hoe zij haar financiële positie heeft verbeterd, maar ook over geldzaken in het algemeen. Er rust best een taboe op geld. Niemand praat er echt over en dat doet zij wel. Renée zegt dat we tegenwoordig een slaaf van ons werk zijn geworden omdat alles opgaat aan de luxe die we maar al te graag willen hebben. Ook geeft ze allerlei handige tips over hoe je op een makkelijke manier geld kunt besparen. Dit boek heb ik ondertussen al zeker 4 keer gelezen, omdat het me steeds weer motiveert om goed bezig te blijven omgaan met geld.

Verlangen naar minder

Jelle Derckx is een van de bloggers die mij inspireerde om te beginnen met minimalisme een paar jaar geleden. Ik ontmoette hem een paar jaar geleden bij de voorvertoning van Minimalism: a documentary about the important things. Die avond besloot ik te beginnen met mijn blog. Toen zijn boek uit kwam moest ik die dus lezen. Hij vertelt daarin zijn verhaal, hoe hij met minimalisme is begonnen en hoe het hem heeft geholpen. Erg inspirerend om te lezen. Het laat je nadenken over je eigen leven en hoe een rigoureuze verandering (en dat te durven!) een positief effect kan hebben op je leven. Ook als je je leven minder rigoureus wil veranderen of wil beginnen met minimalisme is dit een erg inspirerend verhaal.

Steeds leuker

Persoonlijke ontwikkeling is een van mijn interesses. Op die manier kwam ik op SoChicken terecht, de blog van Jelle Hermus. Ik lees zijn blog ook al heel lang en het heeft me al vaak geholpen. Dus toen hij kwam met zijn boek Steeds leuker, wilde ik deze natuurlijk ook lezen. Dat ben ik nu aan het doen. Zijn boek gaat over het leuker maken van je leven, op een manier dat zo min mogelijk moeite kost.

Vanmorgen kreeg ik een heel blij gevoel van dit boek en ik kom er later nog wel op terug, wat het nu is. Maar ook dit boek is een heel fijn boek om te lezen en hoewel ik het nog niet uit heb, vind ik het echt een aanrader om te lezen. Inmiddels heeft Jelle een tweede boek uitgebracht: Leven met de wind mee. Natuurlijk staat deze ook op mijn lijstje om te gaan lezen.

Ik kocht deze boeken als e-book, maar ze zijn ook verkrijgbaar als paperback en luisterboek. Alle boeken zijn verkrijgbaar bij Bol.com, maar ook in de boekhandel.

Welke boeken ga jij lezen deze zomer?

Afbeelding: screenshots uit de Bol.com Kobo app.

Dit artikel bevat een of meerdere affiliate links. Voor meer informatie, lees de disclaimer.

Plaats een reactie