New York Grand Central Station.

De Zomer Tag

Categorieen:Life

2 reacties

Ik vond deze tag op de blog van Mama’s Meisje, door wie hij is bedacht weet ik niet. En ik vond het wel een leuk idee om deze in te vullen voor deze zomer.  Ik houd van de zomer. Vooral de warme temperatuur vind ik heerlijk. De ideale temperatuur vind ik rond de 25 a 26 graden liggen. De tropische temperaturen van nu, boven de 30 graden, vind ik echt te warm.

Wat is je favoriete zomerdrankje?

Met stipt op nummer 1: Fernandes. Een Surinaamse frisdrank in allerlei smaken en felle kleuren. Mijn favoriete smaken zijn de rode cherry bouquet en de groene green punch. Normaal gesproken houd ik niet van koude drankjes, maar met deze temperaturen is het te warm voor thee, koffie of warme chocolademelk. Met een biertje of wijn maak je mij niet zo blij, alhoewel ik sangria met dit weer wel lekker vind zo op z’n tijd.

Wat is jouw ultieme zomerhit?

Dit vind ik een hele lastige vraag. Er zijn meerdere nummers die ik erg leuk vind. Op mijn 15e vond ik Santana en Rob Thomas te gek. Nu weet ik het niet zo. Ik vind Spaanstalige en latin wel altijd erg leuk om te luisteren in de zomer. Denk aan Ricky Martin, Enrique Iglesias, Jennifer Lopez enz. Volgende week kom ik hier op terug.

Wat is jouw favoriete vakantiebestemming?

Zo lang het maar warm en ver weg is. Ik zou heel graag weer terug naar Suriname willen. Daar heb ik familie. Maar ook Canada, Amerika en London staan op mijn verlanglijstje. Ook vanwege familie, die daar woont. Verder lijkt me Aruba of Curaçao heerlijk. Lekker tropisch. En met mijn gezin, zou ik het ook leuk vinden om naar Denemarken of Zweden te gaan. Legoland lijkt mijn zoon fantastisch en ik ben eigenlijk nog nooit die kant op geweest. Het lijkt me prachtig daar!

Hoe ziet jouw droomvakantie eruit?

Een luxe all-inclusive vakantie vind ik fijn, dan is al het eten en drinken inbegrepen en heb je daar geen omkijken naar. Meestal vind ik dit soort vakanties erg duur, maar jaren geleden toen ik naar Lanzarote ging met mijn zoon, kwam het wel mooi uit. Verder vind ik het heerlijk om even helemaal tot rust te komen en nergens aan te hoeven denken, in hoeverre dat kan natuurlijk.

Lanzarote
Lanzarote

Ga je liever naar het strand of naar het zwembad?

Zwembad. Het strand is ook lekker, maar al dat zand wat overal tussenkomt. Nee bedankt. Het zwembad vind ik een stuk fijner. In de zomer ga ik het liefste naar een buiten zwembad als het weer het toe laat en als het water niet te koud is. Dan kun je lekker van de zon genieten, terwijl je zwemt. Sowieso als ik naar het zwembad ga, geef ik de voorkeur aan een subtropisch zwembad, waar het water wat warmer is. In koud water krijg ik te veel last van spasme, waardoor ik het maar 5 minuten vol houd.

Draag jij liever een badpak of een bikini

Een bikini. Een badpak is vaak te groot voor me. Bikini’s passen goed. Vroeger kocht ik elk jaar een nieuwe bikini, maar de laatste jaren doe ik dat niet meer. Ik heb nu een fijne van O’ Neill, met beugels, maar toch een die je moet vast strikken aan de achterkant, dan past ie altijd. Bij de bikini zit een normaal broekje met een soort riempje.

Mijn bikini
Mijn bikini

Wat doe je het liefst in de zomer?

Het liefste wat ik normaal ook doe. Maar wel op een rustiger tempo. Ik word altijd een beetje lui van niks doen, zoals ik laatst al schreef.Wel ga ik graag op vakantie. Het hoeft niet super de luxe te zijn, als ik er maar even tussenuit ben.

Wat zijn je plannen voor deze zomer?

Ik had een hoop plannen deze zomer en dat gaat eigenlijk best goed. Alleen dat veel fietsen is er niet van gekomen. Daarvoor vond ik veel te warm. We gaan ook weer een weekje weg met mijn familie. We boeken meestal elk jaar een huisje in een vakantiepark met mijn ouders, broers, mijn vriend, mijn zoon en ik. Soms nemen we ook de driewielfietsen van mij en mijn broer mee en andere fietsen, maar daar moeten we een bus voor huren en dat is vaak toch best prijzig.

Cerparcs Port Zélande, 2016
Cerparcs Port Zélande, 2016

Als je op vakantie gaat, waar ga je dan heen?

Dit jaar gaan we naar Landal Hoog Vaals in Limburg, vlakbij de grens met Duitsland en België, met de familie.

Aan welke zomer heb jij goede herinneringen?

De zomer dat ik met mijn familie naar New York was. Ik was denk ik 20, het was in 2004. Ik vond het geweldig! We bleven bij familie en het was zo’n leuke geweldige vakantie. New York is prachtig! Ik wilde daar toen wel blijven zo fijn had ik het daar. Ik bekijk nog steeds regelmatig de foto’s van die vakantie. En sinds die vakantie spaar ik ook reisgidsen van elke bestemming in het buitenland waar ik ben geweest.

Wallstreet, New York zomer
Wallstreet, New York

Wat vind jij van de zomer?

Ben je een blogger? Neem gerust de Tag over! Ik ben benieuwd naar jullie antwoorden. 

2 gedachten over “De Zomer Tag”

Plaats een reactie