vermoeiend

#DeweekvanRosita Vrijdag 18 januari: Vermoeiend

Categorieen:Persoonlijk

Geen reacties

Ik weet nu waarom Ben van Blogtrommel me afraadde om elke dag te bloggen. Ik vind het erg leuk om te doen, maar ik merk dat het vermoeiend is om elke dag iets te schrijven. Mijn blogs worden zelfs korter, omdat ik nu in de avond mijn blog schrijf. Dat doe ik om te vertellen, wat ik die dag heb gedaan en om voor uit te blikken op de dag waarop de blog wordt gepubliceerd.

Donderdag is vermoeiend

Maar misschien ligt het er ook wel aan dat ik gisteren een drukke dag heb gehad. Mijn vriend is op donderdag laat thuis van zijn werk en ik doe dus alles alleen. Daarbij had mijn zoon zwemles, zoals ik gisteren al vertelde. En dat was nogal vermoeiend voor ons allebei. We kwamen overprikkeld thuis, dus het was niet zo’n gezellige avond.

Verder verliep de dag sowieso niet zo prettig. Ik had wel 3 blokjes lego aan activiteiten vandaag. Eerst had ik de vaatwasser uitgeruimd en daarna ging ik naar fysiotherapie. Omdat het ’s morgens hard regende en hagelde kwam ik kletsnat aan bij de fysio. Niet fijn en alles was nog nat toen ik weer naar huis ging. Ik had het erg koud. En ik droeg nog wel mijn dikste jas. Eenmaal thuis had ik dus nog maar een blokje aan energie over. Dat was wel te merken, want ik heb verder niet veel gedaan. Zelfs het oefenen voor de Realistenacademie heb ik niet gedaan, want ik moest uitrusten en ondertussen kwam mijn schoonmoeder strijken. Daarna was de zwemles. Mijn jas en handschoenen waren nog steeds nat. Het regende niet meer, maar ik had het wel koud. In het zwembad is het altijd erg warm. Normaal is dat niet zo fijn, maar deze keer wel, want nu konden mijn jas, sjaal en handschoenen tenminste goed drogen. Thuis hoefde ik alleen maar het eten van dinsdag opwarmen, dat was wel erg fijn omdat ik geen blokjes energie meer over had en dus erg moe was.

Vrijdag: Opruimen

Vandaag heeft mijn zoon een halve dag school. Tegenwoordig gebruiken we de vrijdagmiddag om samen zijn kamer op te ruimen en schoon te maken. Hier schreef ik een tijdje geleden ook een blog over. We hebben het nu twee keer samen gedaan en vandaag gaan we voor de derde keer samen zijn kamer opruimen en schoonmaken. Het gaat steeds beter lijkt wel, dus hopelijk is dat vanmiddag ook zo. Wat me opvalt is dat zijn kamer nu elke avond netjes is opgeruimd. Dat vind ik belangrijk zodat mijn zoon niet steeds wordt afgeleid door speelgoed wat in zijn kamer rondslingert als hij zich aan of uit moet kleden. Ik ben erg trots op hem dat hij zijn kamer zo netjes houdt.

Dat opruimen en schoonmaken zal mij waarschijnlijk een of twee blokjes kosten. Verder wil ik boven nog in de andere kamers stofzuigen dat kost me in ieder geval een blokje. Zaterdag vieren we de verjaardag van mijn zoon, dus daar moet ik ook nog over nadenken en misschien nog boodschappen voor doen.

Hoe ga jij om met onverwachte omstandigheden, die veel energie kosten?

Plaats een reactie