Werken achter Mijn laptop op de eettafel inbox

Een blog vol lichtpuntjes #17: Schoenen, campagne enz.

Categorieen:Persoonlijk

2 reacties

Het is alweer begin april. Bloggen doe ik helaas wat minder doordat ik er minder tijd voor heb, maar gelukkig heb ik wat dingen af kunnen ronden en geleerd om beter met mijn tijd om te gaan. Ik vind het nog steeds erg fijn om te bloggen. En er zijn de afgelopen tijd weer leuke dingen gebeurd, waar ik over wil vertellen. Zo heb ik nieuwe schoenen gekocht, campagne gevoerd en een hele nieuwe website gebouwd.

Nieuwe schoenen

Ik heb eerder al geschreven over de aanschaf van mijn nieuwe schoenen. Inmiddels heb ik ze in gebruik genomen en het bevalt me enorm goed dat ik geen veters meer hoef te strikken en daardoor is het aantrekken van mijn schoenen en spalk een stuk makkelijker en kost het veel minder tijd en moeite.

Ik koos voor de Nike Revolution 6 FlyEase kinderschoenen, zo staat het op de website, maar ze passen mij in ieder geval en zien er niet kinderachtig uit. Er zijn ook volwassen versies, maar die vond ik zelf minder prettig. De schoenen worden gesloten met klittenband en het heeft een rits waardoor je makkelijker de schoen kunt aantrekken.

Ochtendroutine en planning

Ik heb naar aanleiding van een gesprek met een vriendin en een blog, besloten om de hele maand maart de focus te leggen op mijn ochtendroutine. Dat kwam op het juiste moment, het was namelijk erg druk, waardoor ik geen overzicht meer had over alles wat ik moest doen, ik voor mijn gevoel achter de feiten aanliep en te moe was om de dingen te doen. Door mijn ochtendroutine te doen, kreeg ik weer structuur en lukte het beter om overzicht te krijgen. Daardoor ging ik mijn taken ook inplannen en lukte het beter om in al mijn taken te doen.

Mijn agenda met geplande taken erin
Een deel van mijn agenda

Moeders van Noord

Mijn moeder doet vrijwilligerswerk bij een particuliere voedselbank, Moeders van Noord. Moeders van Noord doet geweldig werk door voedsel uit te delen aan mensen met een laag inkomen. Zij hadden een website nodig en die heb ik voor ze gebouwd, wat ik buiten werktijd niet snel doe ivm energie, maar voor Moeders van Noord maakte ik een uitzondering. Het heeft even geduurd door omstandigheden, maar anderhalve week geleden is de website van Moeders van Noord live gegaan. Ik ben enorm trots op het resultaat!


PvdA – Campagne

De afgelopen tijd ben ik bezig geweest met campagne voeren voor de PvdA samen met de rest van ons campagneteam. Campagne voeren vind ik altijd erg leuk om te doen. Ik begin er vol goede moet aan, maar het is ook een hele drukke periode, waardoor ik na afloop wel blij was dat het achter de rug was. Ons campagneteam bestond uit een hele leuke club mensen, dus het was ook nog eens erg gezellig om te doen, dat maakt ook dat het goed was vol te houden.

Mijn taken lagen vooral bij het updaten van de website van de lokale PvdA (uiteraard!) en sociale media, dat laatste deed ik samen met iemand anders. Op de website moesten onder andere het verkiezingsprogramma komen te staan en informatie over onze kandidaten. verder heb ik nog een paar pagina’s geüpdatet. We hadden de vorige periode 3 zetels in de gemeenteraad, dat aantal hebben we weten te behouden. Daar ben ik erg blij mee. Nu de campagne voorbij is blijf ik betrokken bij de partij als fractievolger en webmaster. Dat betekent weer werk van de winkel, want de website moet geüpdatet worden voor de komende raadsperiode.

Van links naar rechts, maroesja, Rosita, Margo, Cathy en Simone, voor de auto beplakt met PvdA posters.
Op deze foto gingen we met de auto door de gemeente Brummen voor onze campagne. Hier zie je mij met 4 van de 5 kandidaten voor onze PvdA auto staan.

Werk

Werk bevalt nog steeds heel goed! Ik doe naast de front-end (de voorkant wat de bezoeker ziet) nu ook back-end en support. Op de back-end werk je aan de achterkant van de website op de server, je zorgt er onder andere voor dat bijvoorbeeld WordPress is geïnstalleerd, een website de juiste domeinnaam heeft en/of e-mailadressen van de klanten goed werken. Ook doe ik support, dus beantwoord ik vragen van klanten en los ik eventuele problemen op.

De Sims 4

Toen ik deze laptop vorig jaar kocht, gaf ik mijn oude aan mijn zoon. Afgelopen weekend heb ik voor hem De Sims 4 geïnstalleerd. Het spel wat ik zelf ook al jaren speel (maar waar ik mezelf te weinig tijd voor gun). Nu hebben we zaterdag samen de hele middag De Sims gespeeld! Mijn zoon op zijn eigen laptop en ik op die van mij. Dat was erg leuk om te doen, ik heb er van genoten, dat moet echt vaker doen (maar dus ook echt!)

De laptops van mij en mijn zoon, waarop we De Sims spelen

Dit waren alle leuke dingen van de afgelopen tijd! Met 3 websites te beheren en aan te werken, was het nogal veel. Maar ik heb goede hoop dat dat de komende tijd beter gaat omdat ik nu veel beter plan en mezelf daar ook goed aan kan houden.

2 gedachten over “Een blog vol lichtpuntjes #17: Schoenen, campagne enz.”

  1. Inderdaad een drukke agenda, toch leuk dat je ook nog je blog probeert te updaten. Je zoon gaat zeker heel blij zijn met de Sims 😉 en jij met je mooie schoenen. Ja goed plannen wordt wel de boodschap hé…
    Groetjes,
    Rudi

    Beantwoorden

Plaats een reactie