Nike Cortez schoenen in de doos

Update: Nieuwe schoenen gekocht!

Categorieen:Persoonlijk

1 reactie

Een paar weken geleden schreef ik een blog over mijn spalk die gerepareerd was en dat ik nieuwe schoenen nodig had omdat mijn huidige schoenen helemaal op zijn. de veters van een ander paar helemaal gebroken zijn en en deze veters ook elk moment kunnen breken. Bovendien zijn mijn schoenen veel te groot. Je ziet ze bovenaan deze blog, toen waren ze nog nieuw.

Wat voor schoenen?

Ik vond het in eerste instantie best lastig om schoenen te kopen. Moet ik wachten tot ik een nieuwe spalk heb? Of moet ik gewoon iets kopen? Na overleg met de dokter ging ik opzoek naar nieuwe schoenen. Ik wilde deze keer Nike Flyease schoenen kopen, waarvan ik de veters niet hoefde te strikken.

Veters strikken, kan ik niet goed. Thuis, wanneer ik alle tijd heb lukt het me, maar ik krijg het niet zo goed vast dat ze vast blijven zitten. Waardoor iemand anders dan weer mijn veters moet strikken. Dat vind ik minder erg om te vragen aan mensen die ik ken, maar soms moet ik het ook aan vreemden vragen en dat vind ik niet prettig. Bovendien wil ik gewoon zelfstandig mijn schoenen aan kunnen trekken.


Schoenen van Nike

Ik wilde perse Nike schoenen hebben, die draag ik altijd, bovendien vind ik het geweldig om te zien dat ze schoenen en kleding maken voor mensen met een handicap. Ze vinden dat iedereen hun producten moeten kunnen dragen. Nike heeft verschillende schoenen met verschillende soorten Flyease systemen, waarbij je geen veters hoeft te strikken. Ideaal voor mij dus! Wel moet de schoen goed om mijn spalk zitten en dus is moet de klittenband of veter goed aan te trekken zijn.

Ik vind het ook heel belangrijk dat mijn schoenen er goed uit zien, lompe grote schoenen houd ik niet van. Regelmatig worden dat soort schoenen me heel goed bedoeld ongevraagd aangeraden via sociale media. Dat aanraden gebeurt dan door gewoon een linkje te droppen zonder enige fatsoenlijke tekst en uitleg. Daar ben ik eigenlijk niet van gediend, hoe lief en goed bedoeld het ook is.

7 paar besteld

Ik had een heel mooi paar besteld in maat 35,5. De schoenen die ik nu heb zijn maat 37, 5. De bestelde schoen had een rits en een veter, die je strakker en losser kon maken door middel van klittenband Maat 35,5 paste goed om mijn linkervoet, hoewel ik het net wat te krap vond. Mijn spalk ging ook goed in de rechterschoen. Alleen is mijn orthese zo breed bij mijn enkel, dat de schoen niet dicht kon. Dit paar ging retour.

Vervolgens bestelde ik het zelfde model in 3 verschillende grotere maten, maar geen van allen pasten. Dit vertelde ik ook in een telefonisch gesprek met de revalidatiearts. Die adviseerde om weer op het technisch spreek uur te komen om eens naar de schoenen en mijn orthese te kijken. Deze week heb ik al een afspraak, zodat ik nog tijd genoeg heb om de schoenen die terug moeten, te retourneren.

Omdat ik meerde opties wilde hebben, heb ik nog 4 paar verschillende modellen besteld in maat 36, dat toch het prettigste zit om mijn linkervoet. En jawel! Daar zaten dus 2 modellen tussen die passen met mijn orthese. Ik ben enorm blij! Maar ik ga donderdag wel naar het ziekenhuis om te bespreken wat nu de beste optie is.

Blij en bezwaard

Ik ben blij dat de revalidatiearts en OIM zo meedenken met wat goed passend is om mijn orthese. Aan de andere kant voel ik me ook bezwaard om met zoveel schoenen op het spreekuur te komen. Ze zien me al aankomen. * Schaam*

Ook voel ik me bezwaard om zoveel te bestellen bij Nike. En vervolgens weer te moeten retourneren. Ik houd daar helemaal niet van. Dat is ook een reden waarom ik vaak hetzelfde koop, dan weet ik zeker dat het past. Maar ja nu weet ik niet wat goed past. In een fysieke winkel, weet ik niet of de specifieke modellen op voorraad zijn en bovendien in een winkel te klungelen met mijn orthese en een bepaalde schoen heb ik nooit prettig gevonden. Ik ben benieuwd naar wat de dokter gaat zeggen!

PS: Morgen wordt ook eindelijk mijn traplift gemaakt.

Hoe ga jij opzoek naar nieuwe schoenen?

1 gedachte over “Update: Nieuwe schoenen gekocht!”

Plaats een reactie