Positieve corona zelftest.

Ik heb Corona, hoe gaat het nu?

Categorieen:Persoonlijk

4 reacties

Ging het allemaal net zo goed de laatste tijd en was het weer wat rustiger geworden, werd ik vorige week wakker met een flinke verkoudheid. Ik besloot om een zelftest te doen. Deze testte positief op corona. Ik heb toen gelijk een afspraak gemaakt bij de GGD.

Testen op corona

Eerst deed ik een zelftest. De zelftest doe ik zelf. Dat doe ik door de folie met mijn tanden van het buisje af te trekken. Het is te klein om dat met twee handen te doen. Wanneer je tijdens het roeren van het staafje in het buisje moet knijpen, houd ik het staafje in mijn mond en roer zo met het staafje in het buisje. Ik hoop dat de uitleg een beetje duidelijk is, foto’s of een filmpje maken van dit hele proces, is een beetje gênant ;-).

Vervolgens maakte ik een afspraak voor een test bij de GGD daar kon ik 2 uur later al terecht voor een test. Ik vond dat heel spannend, aangezien ik nog niet eerder een test bij de GGD had gedaan. Ik was ook bang dat het misschien niet goed zou gaan ivm mijn cerebrale parese. Net als vorig jaar bij de tandarts. De test bij de GGD ging moeilijk de tester kon moeilijk het staafje goed in mijn neus doen, maar het is wel gelukt. De uitslag was positief.


Thuisblijven

Eenmaal thuis, heb ik alle afspraken die ik had verzet of wanneer dat mogelijk was omgezet in een afspraak om te videobellen. Ik blijf nu de hele tijd thuis. Mijn vriend en mijn zoon testten allebei tot nu toe negatief. Dat is fijn want dan kan mijn zoon gewoon naar school. En mijn vriend doet de boodschappen etc.

Wat ik wel heel jammer vind is dat er eindelijk een monteur zou komen voor mijn traplift. Helaas heb ik die afspraak moeten verzetten en ook zouden we na ruim 2 jaar weer eens uit eten gaan, ook die reservering heb ik verplaatst.

Vaccinaties en Corona

Ik heb 2 vaccinaties gehad, omdat ik tot een risicogroep behoor, heb ik die ook wat eerder gehad, dan leeftijdsgenoten. Ook ben ik gevaccineerd tegen de griep en heb ik een boosterprik gehad. Ik denk dat ik daardoor niet heel ziek ben geworden, gelukkig.

Klachten

Ik heb milde klachten zoals verkoudheid, vermoeidheid en vooral keelpijn en daardoor ook pijn op mijn borst. Omdat ik niet heel ziek ben, kan ik wel gewoon werken vanuit huis. Het gaat wel wat moeizamer en daarnaast probeer ik zoveel mogelijk rust te nemen. Als ik 24 uur lang geen klachten meer heb mag ik weer naar buiten, na komende woensdag kan ik sowieso weer mijn huis uit. Ook ben ik blij dat corona voor mij geen nadelige effecten voor mijn cerebrale parese of mijn drain. Ik heb niet meer last van spasme oid en er zijn ook geen problemen met mijn drain. Het lijkt elkaar niet te versterken, dat is goed nieuws.


4 gedachten over “Ik heb Corona, hoe gaat het nu?”

  1. Toeval of niet, maar van meer en meer mensen hoor ik dat ze corona hebben opgelopen. Het opheffen van de restricties zal er zeker van aan de basis liggen. Zorg goed voor jezelf en hopelijk geen al te erge symptomen.

    Beantwoorden
    • Dankjewel! Ik zit nu ruim een week in quarantaine, het gaat gelukkig wel steeds beter, maar het is nog niet weg. In mijn omgeving hoor ik het ook van meerdere mensen inderdaad.

      Beantwoorden

Plaats een reactie