Lichtpuntjes in Parijs rust

Een blog vol lichtpuntjes #2

Categorieen:Persoonlijk

2 reacties

Vandaag weer eens een blog met leuke dingen die ik heb gedaan en andere lichtpuntjes van de laatste tijd. Na afgelopen weekend en de blog van maandag, misschien een beetje een rare overgang. Maar dan is het juist goed om ook even stil te staan bij dingen die juist heel leuk waren en het helpt ook om de narigheid achter je te laten.

Mijn lichtpuntjes van de afgelopen tijd:

Nieuwe spullen

Vorige week kon je al lezen over mijn nieuwe telefoon, een Samsung Galaxy S9, waar ik helemaal weg van ben. Wat een prachtig ding! Maar dat is niet het enige wat ik nieuw heb aangeschaft. Ik droeg al ruim 5 jaar dezelfde bril. Een Ray-Ban, nog steeds een prachtig montuur. Na 5 jaar kreeg ik de glazen niet meer schoon en zaten er vieze vlekken op de plekken waar mijn bril, mijn huid raakte. Het was tijd voor een nieuwe bril. Bij Pearle hadden ze een actie waarbij het montuur maar 10 euro kostte. Na verschillende monturen te hebben geprobeerd, kwam ik weer bij een Ray-Ban uit. Deze keer koos ik voor een bruin met lichtbruin exemplaar. Het glas is een stuk groter dan bij mijn oude bril, iets wat nu meer de trend is.

Mijn oude (links) en nieuwe (rechts) bril.
Mijn oude (links) en nieuwe (rechts) bril.

Een paar weken geleden kocht ik ook 2 rokjes. Ik ben een echte jeansgirl. Ik leef in jeans. Voor het warme zomerweer, zocht ik een jurkje of een rokje. Uiteindelijk ging ik voor 2 jeansrokjes. Uiteraard van jeans. Deze staan erg leuk en zijn goed te combineren met sneakers.

Familiebezoek

Vorige week kregen we bezoek van familie uit het buitenland. Dat was erg leuk in gezellig. Van mijn tante kreeg ik een kettinkje met de letter R. En een kleine tas. Erg handig voor als ik niet mijn rugzak mee wil nemen. Mijn tante gaf ik een setje typisch Nederlandse kaasplankjes en twee kopjes met Nederlandse schilderijen erop. Ik vond het erg leuk om mijn tante eens te ontmoeten. Ze woont in Canada, dus ik had haar nog nooit gezien. Mijn moeder en mijn andere tante hadden nasi en saoto soep gemaakt. Saotosoep is een Surinaams-Javaanse soep, die ik erg lekker vind.

Kaartje van ING

Ook kreeg ik vorige week een kleine verrassing van ING. Zij stuurden mij een lief kaartje en een lekkere Tony’s Chocolonely  reep. Ontzettend lief! Dit kaartje heb ik afgelopen weekend nog een keer gelezen voor de nodige positiviteit.

Het kaartje en de reep van ING.
Het kaartje en de reep van ING.

Spoorwegmuseum

Een paar weken geleden ging ik samen met mijn zoon gezellig een dagje naar het Spoorwegmuseum. Hierover had ik al eerder geschreven, maar omdat het gewoon een heerlijke dag was, mag het niet ontbreken in dit lijstje.

Mogelijkheden voor werk?

Zoals je misschien wel weet, wil ik graag aan het werk. De laatste tijd kom ik niet veel meer mijn huis uit, niet dat ik me verveel, maar onder de mensen komen is ook wel goed. Via, via kwam ik dit artikel in Trouw tegen.

Ik vond het een verademing om te lezen. Wat fijn om  eens te lezen over positieve ervaringen van mensen die een arbeidsbeperking hebben. Het maakte me enthousiast om ook werk te gaan zoeken. Zeker na het nare gevoel En mocht geschikt werk vinden, geen optie zijn, dan is er altijd nog vrijwilligerswerk. Maar eerst maar eens echt werk zien te vinden.

Steun

Afgelopen weekend voelde ik me behoorlijk rot. Maar wat ik heel fijn vond is dat ik wel mijn ei kwijt kon bij verschillende mensen en dat ik ook wel werd begrepen. Ook kreeg ik verschillende lieve en fijne reacties op mijn artikel van afgelopen maandag.

Waar word jij blij  van? Wat zijn jouw lichtpuntjes?

Bron uitgelichte afbeelding (bovenaan): Pixabay.

2 gedachten over “Een blog vol lichtpuntjes #2”

  1. Mooie bril! Ik doe ook vrijwilligerswerk, ik ben 100%afgekeurd, en door weer meer onder de mensen te zijn voel ik me wel een heel stuk beter. Ik hoop dat je iets vind wat goed bij je past!

    Beantwoorden

Plaats een reactie