Een avondje naar de Vierdaagse feesten in Nijmegen. Leuk! Hoe???

Categorieen:Persoonlijk

2 reacties

Gisteren belde mijn vriendin met de vraag of ik vandaag (15 juli 2018) mee ging naar het concert van Jaqueline Govaert in Nijmegen. Dat leek me erg gezellig. Ik stond er alleen niet bij stil dat de Vierdaagse feesten aan de gang zijn en dat het erg druk is. Normaal gesproken vermijd ik evenementen zoals dit juist vanwege de drukte. Maar aan de andere kant heb ik verder geen verplichtingen, mijn zoon is er niet en het lijkt mij toch wel erg leuk om iets leuks te doen met mijn vriendin.

Vandaag naar de Vierdaagse feesten.

Hoe ga ik dat doen in die drukte? Wat trek ik aan? Wat neem ik mee? Dat heeft allemaal invloed op de energieverdeling. Ik wil toch een leuke avond hebben met zo min mogelijk pijn en zoveel mogelijk energie.

Wachten

Tijdens het boodschappen doen, wat ook moest gebeuren, heb ik maar een beetje gelopen. De rest haalde mijn vriend en ik zat aan tafel te wachten.

Boodschappen doen, maar wel rustig aan.
Boodschappen doen, maar wel rustig aan.

Cash

Ik vond het handig om contant geld bij me te hebben dus dat heb ik in de winkel in Zutphen alvast gepind. Dit scheelt wachten in een lange rij bij een automaat in Nijmegen.

Geld pinnen
Geld pinnen

Wat neem ik mee?

Mijn rugzak meenemen, leek me niet zo handig. Veel te groot en te lomp voor de gelegenheid. Dus ik besloot een klein tasje mee te nemen en wat spullen die mij handig leken om mee te nemen.

Dit neem ik mee.
Dit neem ik mee.

Ik zat er nog even aan te denken om mijn driewielfiets mee te nemen. Wat betreft de trein zou het kunnen. Dat zou me een hoop energie besparen. Maar bij nader inzien is het veel te druk.

Voorbereiden

Als ik ergens naar toe ga vind ik het prettig om mij voor te bereiden. Op deze manier weet ik waar ik moet zijn, wat de eventuele obstakels zijn en waar ik dus rekening mee moet houden. Zo rijdt mijn trein maar een keer in het uur op Zondag en rijden er geen bussen door de stad in verband met de Vierdaagse (feesten). Zo’n voorbereiding voorkomt gewoon een hoop ellende en bespaart me ook energie omdat ik weet wat ik kan verwachten. Gelukkig kun je ook de klantenservices van Breng en NS om hulp vragen.

Mijn voorbereiding in Google Maps.
Mijn voorbereiding in Google Maps.

Wat trek ik aan?

Vandaag heb ik besloten om een boyfriend t-shirt aan, een van mijn nieuwe rokjes en natuurlijk mijn Nike Cortez sneakers. Verder draag ik mijn zonnebril en mijn handspalk. Op een rode lipbalm van de Hema na, draag ik geen make-up. Daarvoor vind ik het te warm.

Mijn kleding

Inmiddels had ik grote haast om de trein te halen, waarbij de trapondersteuning van mijn fiets niet werkte, uiteindelijk lukte het wel. Daarna vergat ik mijn kettingslot, wat wel zo fijn is om te gebruiken als je je fiets op het station achterlaat.

Gelukkig haalde ik de trein, waar ik in de wc mijn kleding gefatsoeneerd had.

In Nijmegen

Het is wel druk, maar gezellig druk. We lopen rustig aan naar de Stevenskerk. We lopen over de Van Schaeck Mathonsingel, dat omgedoopt is tot de Ramblas, wat vol staat met foodtrucks en eettentjes. Tussendoor eten we en drinken we. Gelukkig zijn er langs onze route genoeg plekken om te zitten.

De AH via (to go)la.
De AH to go vernoemd naar de Via Gladiola .
Op het station
Op het station
Het begin van de Ramblas
Het begin van de Ramblas

Vierdaagse

Zoete aardappelfrietjes met truffelmayo
Zoete aardappelfrietjes met truffelmayo

De Grote Markt in Nijmegen
De Grote Markt in Nijmegen

Het concert

Jaqueline Govaert speelde vanavond in de Stevenskerk in Nijmegen en wat was het prachtig! Niet alleen de kerk maar vooral het optreden.

Op de foto met Jaqueline Govaert.
Op de foto met Jaqueline Govaert.

Het was erg gezellig in Nijmegen! Achteraf gezien was het voor mij prima te lopen.(Morgen zal ik het wel merken😉) Ik nam de laatste trein naar huis, kwam erachter dat mijn achterlicht stuk was. Terwijl ik uitgerekend vandaag mijn reservelampjes niet mee had. Ik ben ondanks dat goed thuisgekomen.

2 gedachten over “Een avondje naar de Vierdaagse feesten in Nijmegen. Leuk! Hoe???”

  1. Wat goed van je! Dat vind ik het vervelendste, dat je niet meer spontaan ergens naar toe kunt maar altijd moet kijken: hoever moet ik lopen, hebben ze invalide parkeerplaatsen enz. Gisteren zijn wij de hele dag met vrienden weggeweest en ik ben de hele dag op de been geweest en helemaal niet benauwd geweest! Ongekend! Ik heb genoten, maar ook vandaag helemaal brak. Geeft toch niks, gaan we vandaag gewoon bij komen in de tuin met een boek!

    Beantwoorden

Plaats een reactie