Lichtpuntjes in Parijs rust

Een blog vol lichtpuntjes #4: Rust

Categorieen:Persoonlijk

Geen reacties

De afgelopen tijd zijn er weer wat dingen gebeurd, waar ik erg blij van werd. Ik heb gisteren namelijk heel erg goed nieuws gehad. Dat geeft me rust.

Studiefinanciering

Zoals je misschien wel weet, heb ik eind vorig jaar besloten om definitief niet meer te gaan studeren. Toen ik in maart 2017 stopte met mijn studie wist ik niet of ik nog verder zou gaan studeren of een andere studie zou gaan doen. Uiteindelijk heb ik dus besloten dat ik definitief stop.

Met als gevolg dat ik een hele hoge studieschuld heb. Daarom heb ik met de decaan een formulier ingevuld, waarmee we een verzoek indienden bij DUO om mijn studieschuld kwijt te schelden. Hiervoor had ik ook een medische verklaring gevraagd aan mijn revalidatiearts. Gisteren kreeg ik bericht van DUO en ze hebben mijn verzoek toegekend!

Omdat ik extra heb geleend, moet ik dat wel terug betalen. Maar ik ben al heel erg blij dat ik nu een stuk minder hoef terug te betalen!

Rust in huis

Verder kan ik echt genieten van de rust in huis. Sinds ik weer ben begonnen met opruimen in huis, is het een stuk rustiger. Ik hoef minder op te ruimen en heb meer overzicht over de dingen. Er moet nog genoeg gebeuren in huis, maar ik kan weer heel erg genieten van mijn huis.

Het was al opgeruimd, maar nu is dat ook steeds meer te zien op zolder, in de trapkast en sowieso in de kasten en lades. En dat is enorm fijn!

Verkiezingen

Gisteren mochten we weer naar de stembus! Deze keer voor de Provinciale Staten en voor de waterschappen. Natuurlijk bracht ik ook weer mijn stem uit. Ik vind het altijd een feestje om te mogen stemmen.

Naar de bioscoop

Een paar weken geleden was ik weer eens een keer naar de bioscoop met mijn zoon. Deze keer gingen we naar de Lego Movie 2. Een hele leuke film. Ik probeer regelmatig iets leuks te doen met mijn zoon. Laatst gingen we dus naar bioscoop, maar we hebben samen ook appelkaneelcake gebakken. Hier gebruikten we de bakmix van Uit Paulines Keuken voor. Dat was een succes, want de cake was erg lekker!

Welke leuke dingen heb jij de afgelopen tijd gedaan? Of wat gaf jou rust?

Plaats een reactie