Rosita staat te werken aan het bureau.

Een dag in mijn leven als webdeveloper

Categorieen:Persoonlijk

2 reacties

Mijn dagen zijn tegenwoordig heel erg gestructureerd, Ik ervaar het ook als rustig. Hoe meer structuur, hoe meer rust en het moet natuurlijk wel vol te houden zijn. Daarom is het belangrijk om zowel dingen die je moet doen af te wisselen met ontspanning. Ik laat zien hoe een dag uit mijn leven eruit ziet, hoe ik werk en ontspanning afwissel en zie je ook hoe belangrijk het internet voor mij is.

Waarom goed internet belangrijk is voor mij.

Je gebruikt TV en internet tegenwoordig meer dan je je realiseert. Voor mij begint dat in de ochtend al, als ik muziek of een podcast aan zet. Een ‘ouderwetse’ radio heb ik al heel lang niet meer. Ik zet Spotify aan, of, als ik naar de radio luister, doe ik dat via internet. Om mijn dagelijkse routines gestructureerd te houden, maak ik veel gebruik van handige apps die me daarbij helpen. Ook die gebruiken het internet. Ook mijn vriend en zoon gebruiken het internet veel. Mijn vriend en ik werken allebei nog steeds veel thuis. Daarnaast gamen we allemaal graag en kijken we graag TV. Doordat we glasvezel hebben in huis kan onze snelle en goede internetverbinding dat allemaal aan en hebben we geen last van een haperende internet.

Tandenposten en mezelf klaarmaken om aan mijn dag te beginnen.
Tandenposten en mezelf klaarmaken om aan mijn dag te beginnen.

Een dag uit mijn leven als een web ontwikkelaar.

Ochtendroutine

Mijn dag begint eigenlijk altijd met mijn ochtendroutine begint gelijk als ik op sta. Ondertussen staan mijn vriend en zoon ook op en gaan zij aan werk en naar school. Dat bestaat uit de standaard dingen als aankleden, tandenpoetsen en ontbijten, maar ook uit huishoudelijke klusjes als de vaatwasser uitruimen, de was en opruimen en schoonmaken. Huishoudelijke klusjes vind ik maar saai, het is wel nodig en het is heel fijn als het ’s morgens is gedaan, dan hoef je daar de rest van de dag niet meer aan te denken. Om het een stuk leuker te maken, zet ik meestal Muziek of een leuke podcast op die ik luister via Spotify. Als laatste, mediteer ik met Headspace en ga ik verder met het leren typen en het leren programmeren. Dat doe ik elke dag via online cursussen via internet. Nu leer ik hoe je een app kan bouwen met React (Javascript) door een API te gebruiken. Met mijn ochtend routine ben ik zo’n 2 a 2,5 uur bezig.

stofzuiger
Een onderdeel van mijn ochtendroutine is iets aan het huishouden doen. Vandaag ging ik stofzuigen.

Werken

Om 10:00 uur begin ik met werken. Ik werk voornamelijk vanuit huis en een keer per maand ga ik naar kantoor in Rotterdam. Mij werk kan ik gewoon niet zonder internet doen, alles gebeurd online. Waar ik eerder alleen bezig was met websites maken en me bezighield met de voorkant van websites (dat wat bezoekers zien), houd ik me nu ook bezig met de achterkant op de server en met supportvragen van klanten. Ik begin mijn dagen met overleg met een collega en het doorkijken van de eventuele support vragen en pak vragen op die ik op kan pakken. Het is heel leuk en leerzaam, maar niet altijd even makkelijk. En het is leuk om meer contact met klanten te hebben. Vervolgens ga ik andere dingen doen die ik moet doen, bijvoorbeeld de kleuren bedenken voor een bepaalde website of zorgen dat WordPress, klaar staat voor een nieuwe website en zo zijn er nog veel meer dingen die ik doe tijdens mijn werk. Werken is voor mij niet vanzelfsprekend, vanwege mijn handicap. Ik ben dan ook erg blij dat ik dat op deze manier wel kan.

Werken en leren achter mijn bureau, waarbij ik zeker niet zonder het internet kan.
Leren en later aan het werk achter mijn bureau.

Tussendoor lunch ik altijd samen met mijn vriend en mijn zoon als zij thuis zijn. Is mijn vriend naar kantoor, dan eet ik alleen. Meestal zorgen we er van te voren voor dat lunch in huis is en dat we het zo kunnen pakken en eventueel kunnen opwarmen. Ik ben veel te lui om een uitgebreide lunch klaar te maken in mijn pauze.

Ontspannen na werktijd, ook met TV en internet

om 15:30 uur stop ik meestal met werken, dan is het tijd om het rustig aan te doen. Ook daarbij maak ik gebruik van TV en internet. Meestal ga ik dan bankhangen en Netflix kijken. Series die ik nu kijk zijn Lucifer en Emily in Paris. Na het werken houd ik ervan om iets te kijken waar ik niet te veel bij na te denken. Andere series die ik nog graag wil kijken zijn Sherlock en Designated Survivor. Mijn vriend kijkt graag Formule 1 en mijn zoon zit boven in zijn kamer te gamen.

Formule 1 kijken op tv. Ook dit gaat via het internet.
Mijn vriend kijkt graag formule 1 op TV.

’s Avonds

om 17:00 uur is het tijd om te koken. Koken doen we regelmatig samen, maar ook regelmatig apart. Als ik kook, maak ik altijd gebruik van een recept, die ik meestal via internet zoek. Zonder recept kan ik namelijk niet koken. Na het eten ruimen we de keuken op en is het tijd om te douchen, kleren klaar te leggen voor de volgende dag en sorteer ik de was, zodat het de volgende ochtend in de wasmachine kan. Ook bekijk ik mijn planning voor de volgende dag. Vervolgens kijken we samen nog wat tv en daarna is het tandenpoetsen en naar bed.

Pan met eten op het vuur
’s Avonds is het tijd om te koken.

Zoals je ziet maak ik veel gebruik van TV en internet. Het zijn dingen waar ik erg veel dingen mee kan die ik leuk vind. Niet alleen in mijn vrije tijd, maar ook tijdens mijn werk.

Welke dingen vind jij fijn om mee te ontspannen? Gebruik je daar ook tv en internet bij?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met T-Mobile. Voor meer informatie, lees de disclaimer.

2 gedachten over “Een dag in mijn leven als webdeveloper”

 1. Leuk om een blik te mogen werpen in één van je (werk)dagen.
  Om op je vraag te antwoorden:
  Het zal ondertussen wel duidelijk zijn dat mijn interesse uit gaat naar alles wat met natuur en fotografie samenhangt, dit combineer ik met wandelen en fietsen. Een groot stuk van mijn tijd besteed ik ook aan het onderhouden van mijn blog en het beantwoorden van de reacties van mijn lezers 🙂
  Mijn professionele loopbaan ligt ondertussen achter me.
  Groetjes,
  Rudi

  Beantwoorden

Plaats een reactie