Op het strand van Schiermonnikoog, het was gelukkig geen hittegolf

Een hittegolf en cerebrale parese, wat doe ik?

Categorieen:Persoonlijk, Tips and tricks

2 reacties

Het is verschrikkelijk warm. Er is sprake van een hittegolf en dat houdt voorlopig wel aan. Zaterdag was het 35 graden in Brummen. Veel te warm om iets te doen. We zijn zaterdag wel even naar de bouwmarkt geweest om een nieuwe poortdeur voor de tuin te halen. In de bouwmarkt was overigens erg lekker, maar buiten was het erg heet.

Een hittegolf in huis

Niet alleen buiten is het enorm heet, maar ook binnen in ons huis is het superwarm. Wij wonen in een rijtjeshuis, met grote ramen en de zon staat de hele dag op de voorkant van het huis. We hebben aan de voorkant, de gordijnen dicht, maar dat zorgt er alleen voor dat de zon niet naar binnen schijnt. Zonwering of rolluiken zijn met een hittegolf echt nodig.


Toch zitten we nu voornamelijk binnen. Buiten is het net zo warm. Buiten is het 33 graden en binnen is het 33,5 graden op dit moment. Bovendien probeer ik toch de dingen te doen, die moeten gebeuren, zoals de vaatwasser uitruimen, eten klaar maken. Alles in een laag tempo. Koken wil ik echt zo min mogelijk doen. Daarom eten we de hele week makkelijk. Niks, waarbij we lang in de keuken moeten staan. ’s Avonds wanneer het wat afkoelt zetten we de ramen tegen elkaar open en kunnen we in de tuin zitten. De tuin willen we trouwens opknappen hoe en wat precies weten we nog niet, maar binnenkort willen we de bomen eruit halen en de poortdeur vervangen. Maar dat komt wel als de hittegolf voorbij is.

Een hittegolf en cerebrale parese

Een aantal jaar geleden schreef ik al een blog over zomers weer en cerebrale parese. Toen was het zo’n 27 a 30 graden. Nu is het zelfs nog warmer. Ik probeer veel te drinken en zo rustig mogelijk aan te doen.

Luchtige kleding

Net zoals ik de vorige blog schreef, probeer ik me zo luchtig mogelijk te kleden. Nu draag ik alleen maar een hemdje en een rokje. Het is me veel te warm voor iets anders. Als ik thuis ben loop ik op blote voeten.

Spalken

Dat betekent dus dat ik ook dat ik mijn beenspalk bijna niet draag. Ik draag ‘m alleen als het echt nodig is. Bijvoorbeeld toen we naar de bouwmarkt gingen, want zonder spalk is het me veel te vermoeiend om de hele bouwmarkt door te lopen. Bij thuiskomst was de voering helemaal nat van het zweet. Als ik niet veel hoef te lopen, draag ik alleen mijn Teva sandalen. Ik merk overigens dat ik het wel vermoeiender vind om de hele dag zonder spalk te lopen. Daarom is het belangrijk om een goede afweging te maken, wanneer mijn spalken draag en wanneer niet. Mijn nachtspalk en mijn handspalk draag ik momenteel ook niet. Voor de spieren is dat minder goed, maar ik vind het echt te warm.

Hulpmiddelen

Mijn traplift gebruik ik natuurlijk wel, dat is ook geen probleem. Mijn driewielfiets staat nu buiten in de zon. En in de schuur zetten is ook niet erg handig omdat ik hem gewoon nodig heb. Vorig jaar toen het ook zo ontzettend warm was, was ik bang dat hij oververhit zou raken. Van Van Raam, kreeg ik toen het advies om de accu van de fiets te halen en deze binnen te zetten. Dan staat deze in ieder geval niet in de volle zon. Als je je driewielfiets of scootmobiel stal deze binnen of in de schaduw als je hem niet gebruikt, kan dat niet, haal dan de accu eraf en zet deze binnen of in de schaduw.

Verder probeer ik het rustig aan te doen en veel te drinken. Natuurlijk kunnen we ook verkoeling opzoeken door naar het zwembad te gaan, maar vanwege corona vind ik dat niet zo prettig. We doen het maar lekker rustig aan.

Wat doen jullie tijdens deze hittegolf?

Dit artikel bevat een of meerdere affiliate links. Voor meer informatie, lees de disclaimer.

2 gedachten over “Een hittegolf en cerebrale parese, wat doe ik?”

  1. Wij blijven overdag zoveel mogelijk binnen. Met de hond wandelen doen we om 7 uur ’s ochtends en om 10 uur ’s avonds, en dan tussendoor alleen snel even plassen op het grasveld. En veel water drinken natuurlijk!

    Beantwoorden

Plaats een reactie