Een werkplek in de slaapkamer?

Een nieuwe werkplek, helemaal voor mezelf!

Categorieen:Persoonlijk

1 reactie

Op 1 juni plaatste ik een blogpost omdat ik graag een werkplek voor mezelf wilde. Ik werkte altijd aan de eettafel en dat wilde ik niet meer. Ik moest ook steeds mijn spullen verplaatsen als we gingen eten. Net als mijn zoon en mijn vriend wilde ik ook graag een plek voor mezelf. Bovendien wilde ik graag een extra monitor omdat mijn 13 inch laptopscherm te klein werd voor al mijn werkzaamheden.

De stofzuiger hangt op de gang en de lamp heeft een andere plek in de woonkamer gekregen.Inmiddels is mijn werkplek klaar. Ik ben er enorm blij mee en vandaag deel ik hoe het is geworden. Ik vond een paar dingen belangrijk om rekening mee te houden. Het moest niet te veel geld kosten, maar mijn werkplek moest wel ergonomisch zijn omdat ik veel en lang achter de computer zit. Ook wilde ik dat het goed bij de rest van het interieur zou passen. De monitor, muis en laptop komen bij Coolblue vandaan en de rest kocht ik bij Ikea.

Bureaustoel

Een goede bureaustoel is belangrijk als je veel achter een computer werkt. Ik zat op een gewone stoel en dat zat na een tijd toch niet lekker meer. Mijn stoel moest verstelbaar zijn. Omdat ik nogal klein en tenger zijn bureaustoelen vaak te groot. Ook wilde ik geen zwarte lompe gamestoel. Daarom koos ik voor de HATTEFJÄLL bureaustoel in het grijs met wit. Ze hebben ook een roze, die vond ik ook heel erg mooi, maar grijs past beter in de woonkamer. Het fijne aan deze stoel is dat rugleuning in hoogte en diepte verstelbaar is. Daarnaast vind ik het ontwerp erg mooi. Ergonomisch maar vrouwelijk. En de prijs/kwaliteit vond ik goed. Een goede bureaustoel is duur.

Mijn nieuwe bureaustoel
De nieuwe bureaustoel

Het was wel een gedoe om aan de stoel te komen omdat hij overal uitverkocht was. Zelf ga ik altijd naar de vestiging in Duiven, maar daar hadden ze deze bureaustoel niet meer. Toen er een paar stoelen in de vestiging in Amsterdam op voorraad waren, heeft mijn moeder er een voor mij gekocht. Nu heb ik toch nog mijn bureaustoel.

Voetensteun

Ik kan met mijn voeten bij de grond als ik de stoel lager zet, maar dan was de hoogte van mijn bureau niet goed meer, daarom kocht ik een voetensteun om mijn benen een goede ondersteuning te geven. Dit zit veel prettiger dan zonder.

Voetensteun
Mijn voetensteun

Bureau

Omdat de ruimte beperkt is kon ik niet een heel groot bureau kopen, maar dat is niet erg. Ik koos voor een wit tafelblad met witte poten die in hoogte verstelbaar zijn. De poten aan de rechterkant staan iets meer naar links, zodat het tafelblad over de vensterbank valt. (Dit is ook waarom het bureau niet lager kan.)

In het bureaublad hebben we een gat gezaagd voor een draadloze lader voor mijn mobiel. De bureaulamp hebben we jaren geleden bij Ikea gekocht. Deze lamp is uit dezelfde serie als de andere lampen in de woonkamer en in de keuken. Helaas is hij niet meer verkrijgbaar. Eerst stond hij in de slaapkamer waar hij overbodig is geworden. Nu staat hij hier mooi op mijn bureau. Wel hebben we er een slimme lamp in gedaan, zodat hij aan gaat als we alle andere slimme lampen aandoen.

In deze hoek van de woonkamer komen veel kabels bij elkaar en nu ook nog de stekkers van de draadloze lader, de monitor en de bureaulamp. Daarnaast houd ik er niet van wanneer er overal losse kabels rondslingeren We hebben alle kabels en een stekkerblok in een kabelgoot onder het bureau gehangen. De snoeren heb ik netjes met tie rips bij elkaar gebonden, dat was wel wat werk, maar dan heb je ook wat;-).

Monitor, laptop en muis

Mijn laptop heb ik al ruim 4 jaar en werkt nog steeds als een zonnetje. Het is een vrij krachtige laptop, dus je kunt er ook veel mee. In maart kreeg ik van mijn vriend de Logitech MX Anywhere S2, draadloze muis. Voor mij als linkshandige, een hele fijne muis. En hij werkt letterlijk overal. Zelfs op de glasplaat van mijn toilettafel. Je kunt alle knoppen het het DPI apart instellen. Hij is zowel via USB als Bluetooth te gebruiken. Mijn vriend gebruikt zelf de Logitech MX Master 3, ook een hele fijne muis, maar voor mij als linkshandige, absoluut niet handig.

Het bureau
Het bureau

De reden waarom ik het bureau kocht, was natuurlijk de externe monitor. Ik kocht uiteindelijk een 27 inch monitor van Samsung. Ik heb voor deze monitor gekozen omdat hij verstelbaar is en binnen mijn budget viel. De resolutie is niet bijzonder hoog, maar voor mij is dat prima. Ik vind hem fantastisch. Het is heerlijk om een extra scherm te hebben. Dit werkt veel overzichtelijker. Ik gebruik de monitor als tweede scherm. Hij staat achter de laptop zodat de schermen boven elkaar te gebruiken zijn. Dit heb ik ook zo ingesteld in Windows.

Voor het typen gebruik ik gewoon het toetsenbord van mijn laptop. Dat vind ik prettig aangezien ik met een hand typ.

De monitor en de laptop aan. Aan het werk op mijn nieuwe werkplek
De monitor en de laptop aan.

Bord

Boven mijn werkplek heb ik een pegboard van Ikea gehangen. Hier heb ik wat spullen gehangen die ik vaak nodig heb als ik achter mijn laptop zit. Daarnaast hangen er wat dingen ter inspiratie en decoratie. Ik vond het in eerste instantie vrij lastig om het bord goed in te delen omdat het vrij hoog hangt. Daarnaast wilde ik graag een minimalistische uitstraling, maar toch een functioneel bord hebben. Ik heb veel gegoogeld ter inspiratie. Om het bord wat rustiger te houden heb ik geprobeerd om zoveel mogelijk naast en onder elkaar te plaatsen met genoeg ruimte ertussen. Ik kan er nog net bij, dus dat is mooi meegenomen.

Links bovenaan heb ik een plankje opgehangen met daarop mijn koptelefoon, die ik regelmatig draag als ik aan het werk ben. Daarnaast heb ik een vetplantje neergezet ter decoratie. Het is een echte plant, dus hopelijk overleeft ie het. Onder het plankje heb ik een paar haakjes hangen. Hier hangen de oplader van mijn laptop en een zakje voor mijn muis. Daarnaast hangen een paar klemmetjes met een usb kabel voor mijn muis en een advertentie ter inspiratie en motivatie. In het midden heb ik een houder hangen waar ik mijn viltstiften in bewaar. Misschien haal ik deze weg en hang er nog meer klemmetjes op. Rechts heb ik een paar brievenhouders voor mijn notitieboekjes hangen. Het leuke van deze houders vind ik dat de afbeeldingen op de boekjes mooi te zien zijn. Dat staat erg leuk ter decoratie.

Het ophangbord boven mijn werkplek
Het ophangbord

Ik ben enorm blij met mijn nieuwe werkplek. Dit werkt een stuk prettiger en is bovendien een heerlijk plekje voor mezelf!

Hoe ziet jouw werkplek eruit?

Dit artikel bevat een of meerdere affiliate links. Voor meer informatie, lees de disclaimer.

1 gedachte over “Een nieuwe werkplek, helemaal voor mezelf!”

  1. Wat handig dat plankje met al je spulletjes! Ik heb zelf op mijn werkplek een een plankdrager hangen. Heel mooi, alleen als ik daar mijn (nogal grote collectie) notitieboekjes vandaan wil pakken, valt er nog wel eens het één en ander om. Echt handig dat je op die van jouw ook gewoon je kabels aan op kunt hangen! Waar heb je deze vandaan?

    Groetjes,
    Anne

    Beantwoorden

Plaats een reactie