Plan voornemens

Een update van mijn voornemens voor 2019

Categorieen:Persoonlijk

2 reacties

We zijn alweer halverwege 2019. Begin dit jaar schreef ik een blog over mijn voornemens voor dit jaar. Waar wilde ik mee aan de slag? En hoe staat het er nu mee?

Geld sparen

Een van de belangrijkste doelen dit jaar is geld sparen. Ik was er eind september al mee begonnen. Hoe eerder hoe beter vind ik. Met mijn verjaardag in november hadden verschillende mensen nog wat geleend geld tegoed, ook moest er nog geld terug naar de spaarrekening van mijn zoon en stond ik elke maand rood. Alle rekeningen werden wel betaald, dus dat was het probleem niet. Ik had geen overzicht over mijn financiƫn en daarnaast is mijn Wajong uitkering geen vetpot.

Dit alles is nu niet meer. Daar ben ik heel erg blij mee. Wat mij heeft geholpen is het overzicht in Excel. Ik stopte met impulsaankopen op het station als ik ergens naar toe ging. Ook houd ik een lijst bij met alles wat ik wilde kopen of ooit moet betalen. Alleen de dingen op het lijstje mag ik kopen. Sparen, boodschappen en rekeningen betalen zijn nu het belangrijkste. Aan andere dingen geef ik alleen geld uit als het echt nodig is.

Alleen mag er niks kapot gaan in huis. Ik ga nu beginnen met sparen voor een kleine buffer en in januari 2020 moet ik beginnen met het terugbetalen van mijn studieschuld. Om daar geld voor vrij te maken ben ik ook bezig met mijn vaste lasten te verlagen in hoeverre dat natuurlijk mogelijk is.

Tijd met mijn gezin

Dit doel is best lastig. En zeker omdat uitjes ook geld kosten. We doen wel leuke dingen en we proberen thuis gewoon meer tijd met elkaar door te brengen. Zo hebben mijn zoon en ik een lekkere cake gebakken en houden we film middagen thuis met een leuke film op Netflix. Het zelfde geldt voor leuke dingen doen met mijn vriend. We zijn wel uit eten geweest toen we 7 jaar samen waren. Dat was erg leuk. Ik probeer echt meer van de kleine dingen te genieten. Omdat we nu zo bezig zijn met budgetteren, is een leuke dingen budget ook belangrijk om in te voeren. Door leuke dingen te doen hou je minder leuke dingen ook beter vol.

Het huis opruimen

De zolder is al een stuk opgeruimder dan dat het eerst was. We zijn er nog niet, maar het wordt steeds beter. De rest van het huis is sowieso opgeruimd en nu is het in de kasten ook een stuk overzichtelijker. Het wordt nu wel moeilijk om dingen weg te doen omdat het meeste al weg is, met als uitzondering hierin natuurlijk de schuur en de zolder. De spullen die we echt gebruiken blijven over.

Goodreads

Begin dit jaar had ik als voornemen om minimaal 5 boeken te lezen. Dat doel heb ik gehaald! Mijn doel in Goodreads heb ik bijgesteld naar 7. Ik heb nu 6 boeken gelezen. de zevende moet ik nog lezen, maar omdat ik nu meer tijd besteed aan bloggen en andere werkzaamheden, staat lezen een beetje op een laag pitje. Wat mij bij dit doel heel erg heeft geholpen, is het lezen van e-books. En overal waar ik moest wachten, las ik een stuk op mijn telefoon.

Javascript Cursus

Dit is een van de voornemens die ik erg moeilijk vind om te behalen. Ik ben ook een ramp in plannen en maak hier te weinig tijd voor. Dit weekend heb ik het weer opgepakt en ik ben bezig om te werken aan mijn planning, waardoor ik hier meer tijd aan ga besteden. Ik heb besloten om opnieuw te beginnen met de cursus, omdat de stof niet echt is blijven hangen. Ik zat op 5 procent, dus heel erg is dat ook weer niet.

Had jij goede voornemens voor dit jaar? Zo ja, heb je je voornemens vol kunnen houden?

Afbeelding van Wokandapix via Pixabay

2 gedachten over “Een update van mijn voornemens voor 2019”

Plaats een reactie