Boeken die ik in 2018 wil lezen

Een vooruitblik op het jaar 2018

Categorieen:Persoonlijk

2 reacties

Een nieuw jaar vraagt om een blik op mijn doelen van afgelopen jaar en te kijken of ik deze heb behaald of niet. Daarnaast heb ik een aantal dingen waar ik in 2018 mee bezig wil gaan dit jaar zowel in mijn leven als op de blog.

2017

Vorig jaar had ik de voornemens om minder naar het nieuws te kijken, de zolder op te ruimen, meer tijd doorbrengen met mijn gezin en uitzoeken wat ik graag wilde gaan doen qua werk.

Minder naar het nieuws kijken is gelukt. Ik lees vaak de NOS app op mijn telefoon en af en toe kijk het het op tv. Ook vind ik de korte uitzendingen die je een keer in het uur op de radio hoort, erg fijn.

Meer tijd doorbrengen met mijn gezin, doe ik zeker. Het is alleen niet op regelmatige basis, gewoon wanneer het ons uitkomt. Iets wat ik heel erg leuk vind om te doen, is samen naar de bioscoop. We hebben het afgelopen jaar dus ook allerlei films in de bioscoop gezien.

Wat werk betreft is er uit de revalidatie gekomen, dat ik tijdens mijn studie en stage teveel hooi op mijn vork nam en dat ik het rustig aan moest gaan doen. Wel heb ik nagedacht over wat ik wil. Ik weet het nog steeds niet precies, maar ik merk dat schrijven en bloggen goed kan en daar zou ik dus graag verder willen. Binnenkort wil ik hierover verder in gesprek met het UWV.

Blogdoelen

Vorig jaar had ik voor mezelf de volgende doelen gesteld:

  • Alle foto’s zelf maken in plaats deze van Pixabay te halen.
  • Blog promoten via Instagram en Pinterest.
  • Blog laten groeien.
  • 3 posts per week gaan schrijven en 2 posts per week publiceren.

Ik maak de meeste foto’s gewoon zelf. Dit heb ik lange tijd ook volgehouden. Maar de laatste tijd heb ik toch weer wat foto’s van Pixabay gebruikt, dit staat dan ook onderaan het bericht. Ik merk namelijk dat het me rust geeft als ik niet steeds hoef te bedenken wat voor foto er bij een blog moet komen. Natuurlijk kan ik ook een blog schrijven zonder foto’s, maar een foto erbij maakt de blog mooi en aantrekkelijk om te lezen.

Het promoten via Instagram en Pinterest gaat goed. Ik gebruik Hootsuite om mijn blogs te delen op Instagram. Voor Pinterest gebruik ik de deelknoppen op mijn website, die iedereen kan gebruiken.

Deelopties op de blog en vermelding Pixabay (omlijnd).
Deelopties op de blog en vermelding Pixabay (omlijnd).

Mijn blog is zeker gegroeid! Het aantal bezoekers is bijna verdubbeld, maar dat is ook niet raar, aangezien begin 2017 pas een paar maanden bezig was met bloggen.

Ik vond het heel lastig om 3 keer per week te schrijven, maar voor de zomervakantie is dat wel gelukt! Na de zomervakantie lukte het weer niet. Maar de laatste maanden weer wel. Alleen door de feestdagen is het weer niet gelukt. Maar in 2018 gaat het me vast wel weer lukken om een mooi voorraadje op te bouwen.

2018, een nieuw jaar

In 2018 wil ik me meer richten op mijn eigen leven. Natuurlijk blijft mijn gezin op nummer 1 staan, maar nu is het ook tijd om mijn eigen ding te gaan doen.

Ik schreef al dat ik binnenkort in gesprek wil met het UWV om mijn opties voor werk te bespreken. Dit vind ik belangrijk omdat ik wil weten wat voor gevolgen dit heeft voor mijn Wajong en omdat mijn werkniveau een stuk lager ligt dan mijn denkniveau. Daarna wil ik werk gaan zoeken of misschien wel voor mezelf beginnen.

Maar eerst heb ik nog een paar afspraken met de revalidatiearts en met de neurochirurg. Ik wil graag weten wat zij mij adviseren wat werk betreft, dit neem ik dan mee in het gesprek met het UWV.

Om wat meer mobiel te zijn, wil ik een proefles nemen bij een autorijschool. Door mijn trage informatieverwerking, weet ik niet of ik in staat ben om auto te kunnen rijden. Dit is wel iets wat ik graag zou willen weten. Hiervoor moet ik bij het CBR zijn.

Boeken lezen

Vorig jaar heb ik heel weinig boeken gelezen. Iets wat ik heel jammer vind. Daarom heb ik mezelf aangemeld voor de Goodreads Reading Challenge. Ik wil dit jaar 18 boeken lezen. En een aantal zelfs reviewen voor op de blog! Deze vier boeken ga ik als eerste lezen en reviews van schrijven:

  • Werkboek voor een structuurjunkie in spé – Cynthia Schultz
  • Auti communicatie – Colette de Bruin
  • Dit is autisme – Colette de Bruin
  • Ik kan er nét niet bij –  Sander Verheijen

Blog

Ik wil komend jaar natuurlijk nog meer groeien, maar ik merk dat ik het enorm lastig vind om hieraan cijfers te verbinden en ik ben blij met elke lezer die mijn blog leest.

Daarnaast wil ik mijn categorieën opnieuw indelen, maar hoe en wat weet ik nog niet. De onderwerpen waar ik over wil wil gaan schrijven hebben voornamelijk te maken met Het leven met een beperking, autisme, cerebrale parese, moeder (ouders) met een beperking, persoonlijke ontwikkeling en lifestyle.

Ik ben bezig met het maken van nieuwe visitekaartjes, de oude zijn bijna op en bovendien passen ze niet echt meer bij de blog.

Mijn visitekaartjes

Ik wil minimaal 4 boekreviews schrijven. Onder andere van de boeken die ik hierboven noemde.

De afgelopen maanden heb ik geen nieuwe recepten meer geplaatst. Ik heb besloten dat ik stop met de maandelijkse koken rubriek. Het was heel leuk om te koken en hierover te schrijven, maar het is voor mij enorm veel werk, tijd en energie om iets te koken, foto’s van te maken en vervolgens op te schrijven. Ik wil het wel blijven doen, maar niet meer op regelmatige basis. Daarnaast werden deze blogs minder goed gelezen, dus de motivatie werd ook steeds minder.

Als laatste zit ik er aan te denken om eens te proberen om 3 keer in de week een blog te plaatsen. Hiervoor moet ik wel weer een voorraadje hebben en proberen om 4 keer in de week te schrijven. Of het haalbaar is voor mij weet ik niet, maar het is wel iets wat ik wil proberen.

Dit zijn mijn plannen en doelen voor 2018.

Heb jij nog plannen of andere bijzondere dingen die je dit jaar wil gaan doen? 

 

2 gedachten over “Een vooruitblik op het jaar 2018”

Plaats een reactie