Voornemen

Mijn voornemen en blogdoelen voor 2017

Categorieen:Life, Persoonlijk

8 reacties

Goede voornemens vond ik altijd maar onzin. Niemand houdt het vol…. Meestal. Vorig jaar had ik dus wel een goed voornemen. Dat heeft wel gewerkt. Ik ben begonnen met minimalisme en hebt dit vol kunnen houden. Hierdoor weet ik dat ik het wel goed vol kan houden, zolang ze maar concreet en realistisch zijn. In 2017, wil ik zeker verder gaan met minimalisme.

Mijn goede voornemen

 • Minimalisme.
 • De focus leggen op mijn gezin.
 • Bedenken wat ik wil wat betreft werk en studie.

Minimalisme

Het heeft wel allemaal met elkaar te maken. Ik wil nog meer minimaliseren in spullen, mijn zolder ligt bijvoorbeeld nog vol met spullen die weg kunnen. Dat geeft een onrustig gevoel en zorgt ervoor dat ik geen overzicht heb over de spullen in huis. Maar ook wil ik me richten op de dingen die er echt toe doen voor mij en daar mijn energie insteken.  Zo wil ik me meer richten op mijn gezin en lekker bezig gaan met mijn blog en andere dingen die ik leuk vind.

Hoe ga ik dat aanpakken?

 • Ik wil samen met mijn vriend de zolder opruimen. Dit ga ik inplannen in mijn agenda.
 • Ik stop met het kijken van het nieuws. Daar worden meestal negatieve dingen verteld. Daar kan ik me erg druk om maken, dat wil ik niet meer. Wel hou ik de NOS app, anders weet ik helemaal niets meer.

Gezin

Het afgelopen jaar was ik erg druk met stage. Daardoor vind ik dat ik te weinig tijd heb besteed aan mijn gezin. Zij zijn het belangrijkste voor mij.

Hoe ga ik dit aanpakken?

 • Ik wil leuke activiteiten doen met mijn gezin, door ongeveer 1 keer per maand iets leuks te gaan doen met ze. Ik ben afgelopen week bijvoorbeeld met mijn zoon en mijn moeder naar de bioscoop geweest.
 • Ook vind ik het belangrijk om 1 keer per week samen met mijn vriend echt samen tijd door te brengen, door bijvoorbeeld samen een spelletje te doen of uit eten te gaan.

Werk en studie

Sinds ik ben gestopt met stage, weet ik niet meer precies wat ik wil. Wil ik doorgaan met mijn opleiding? Wat voor werk zou ik willen doen? Wat kan ik eigenlijk? Ik weet wel dat ik het leuk vind om te schrijven en mensen wil helpen.

Hoe ga ik dit aanpakken?

 • Ik ben net begonnen met mijn revalidatie in de Sint Maartenskliniek. Ik denk dat ik hiermee wel antwoorden kan krijgen op de bovenstaande vragen.

Blogdoelen

Ik ben pas begonnen met bloggen, ik wil hierin wat dingen verbeteren:

 • Zo wil ik alle foto’s zelf gaan maken in plaats deze van Pixabay te halen. Dit maakt mijn blog persoonlijker.
 • Daarnaast wil ik mijn blog ook gaan promoten via Instagram en Pinterest. Hoe ik dit het beste kan doen weet ik nog niet.
 • Natuurlijk wil ik graag groeien, voor mij betekent dat ik nog betere artikelen wil schrijven. Meer schrijven over minimalisme, persoonlijke groei en het leven met een beperking.
 • Ik wil 3 posts per week gaan schrijven en 2 posts per week publiceren, zo kan ik een voorraadje opbouwen.

In januari ligt mijn focus op fotograferen. Ik wil echt zelf alle foto’s maken. In februari wil ik mijn focus leggen op Instagram. Pinterest komt later dit jaar. Ik hoop het hele jaar door te groeien.

Hoe ga ik dit aanpakken?

Ik heb de blogplanner van Blogaholic gekocht. Het helpt mij om meer structuur aan te brengen in mijn blog. Vaak zitten er zoveel dingen in mijn hoofd, dat ik dingen gewoon vergeet of uit ga stellen. Het helpt mij echt om te focussen op hetgeen wat ik aan het doen ben. In de blogplanner hou ik bij wat ik wil schrijven en hou ik bij hoeveel blogposts ik schrijf per week.

Om zelfgemaakte foto’s te gebruiken, moet ik veel foto’s gaan maken en goed bedenken wat ik op de foto zet aangezien ik meestal niet blog over bepaalde producten.

Voor Instagram ga ik plaatjes maken, die corresponderen met de uitgelichte afbeeldingen op mijn blog. Hoe ik dit op Pinterest ga doen weet ik nog niet. Hebben jullie misschien nog ideeën?

Hoe kun je je voornemens halen?

 • Stel realistische doelen. Het moet wel haalbaar blijven.
 • Maak je doelen concreet, zodat je precies weet wat je moet doen. Maakt ze desnoods Smart (Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdgebonden).
 • Zorg dat je gemotiveerd bent om je voornemens te halen. Bv als je wil stoppen met roken, moet jij het echt willen, anders lukt het niet. Als je het doet voor iemand anders werkt het niet.

 

 

 

 

 

8 gedachten over “Mijn voornemen en blogdoelen voor 2017”

 1. Wat een goede tip om 3 posts te schrijven en 2 te posten! Die ga ik onthouden. Nu heb ik meestal een stuk of 6 posts half af als voorraad, maar daar moet dan echt nog wat mee gebeuren.
  Voor Pinterest kies ik vaak gewoon een foto uit wat in het artikel staat, maar moet toegeven dat ik er verder niet zoveel mee doe. Ik zou best de omschrijving aan kunnen passen bijvoorbeeld. En ik heb op Pinterest verschillende mapjes, omdat nu eenmaal niet iedereen die in mijn onderwijsgerelateerde artikelen geïnteresseerd is, ook in jurkjes geïnteresseerd is. 😉

  Beantwoorden
 2. Ik heb geen blog planner, ik schrijf wanneer ik zin,tijd en inspiratie heb. Gelukkig gaat dat altijd goed en heb ik altijd een voorraad artikelen 🙂 Succes met het halen van je doelen dit jaar!

  Beantwoorden
 3. Ook ik schrijf wanneer ik zin en tijd heb. Ik ga er geen moeten van maken. Want dan vind ik het niet leuk meer. Via pinterest verzamel ik echt veel over woning inrichting tot recepten en visa versa ik word daar rustig van en vind het ontspannend. Instagrammen vind ik bijv weer leuker dan fb gewoon omdat het daar vaak niet zo’n heavy stuff is net zoals op fb waar iedereen zijn of haar problemen maar neerzet.

  Beantwoorden

Plaats een reactie