ochtend tandenborstel

Mijn ochtend – Update!

Categorieen:Life

2 reacties

Een van de eerste berichten die ik op mijn blog schreef, ging over mijn ochtend. Ik stond toen altijd heel vroeg op, zodat ik al aangekleed was, wanneer mijn zoon op moest staan. Douchen deed ik dan de avond van te voren. Eerst werkte dit goed, omdat ik zelf ook altijd vroeg weg moest. Maar nu doe ik het helemaal anders en ziet mijn  ochtendritueel er heel anders uit. Daarom vond ik het leuk om een update hierover te schrijven. Ook vertel ik deze keer welke producten ik hierbij gebruik.

Mijn ochtend nu.

Nu sta ik om 6:30 uur op. Ik heb het zo ingesteld dat hij elke werkdag om deze tijd afgaat. Zo vergeet ik nooit mijn wekker te zetten. Ik doe mijn oordopjes uit en leg deze op de rand van de wastafel in de badkamer. Tien minuten later gaat de wekker van mijn zoon. Het is de bedoeling dat hij zelf opstaat en zijn schema voor de ochtend volgt. Hiervoor heeft hij een apart schema met pictogrammen. Soms komt hij niet zelf uit zijn bed en moet ik hem echt wakker maken. Ik merk dan wel dat de ochtend moeizamer verloopt en dat ik dan steeds achter hem aan moet zitten. Hij kleed zich aan, poetst zijn tanden, wast zijn gezicht en doet zijn haar.

Als we beneden zijn gaan we ontbijten. Na het ontbijt pakt hij zijn tas in. Zijn eten en drinken liggen in de koelkast in een bakje waar wij het een avond van te voren hebben klaargezet. Daarna trekt hij zijn jas en schoenen aan en mag hij nog even tv kijken. Sinds een tijdje let ik zelf op de taxi in plaats van mijn zoon. Dit is rustiger voor ons allebei.

Mijn oordopjes

Als mijn zoon naar school is

Als hij weg is, ga ik weer naar boven. Ik neem mijn kleren mee naar de badkamer. En hang deze op. Het klinkt misschien wat raar maar ik zet al mijn spullen die ik wil gebruiken op de wastafel. Eerst was ik mijn oordopjes met zeep en poets en floss ik mijn tanden. Als ik hiermee klaar ben, berg ik de spullen op die ik niet meer nodig heb. Ik gebruik bij het tandenpoetsen altijd een elektrische tandenborstel. Ik vind dit veel fijner dan een gewone tandenborstel. Ook gebruik een een flosapparaat. Veel makkelijker dan met een draadje te flossen vind ik.

Daarna ga ik douchen. Tegenwoordig doe ik dat ’s morgens omdat ik heb gemerkt dat ik dan minder moe ben en na het douchen en ook meer energie heb om de douche zelf even af te nemen.

Douchen

Ik ben een enorme fan van de producten van Rituals. Daarmee kun je me altijd blij maken. Op dit moment gebruik ik de Fortune Oil, The Ritual of Sakura shampoo en The Ritual of Hammam conditioner. Niet uit dezelfde lijn, maar alle drie hebben ze een lekkere geur. Vooral van de frisse geur van de conditioner moet je houden. Ik vind het lekker fris.

Na het douchen gebruik ik de douchespray om de douche een mini schoonmaakbeurt te geven. Hierna maak ik de glazen wanden droog met een douchewisser en neem ik de rest af met een doekje.

Ik smeer mezelf in met een bodylotion, momenteel gebruik ik er een van Dove, maar het liefste gebruik ik er een van Rituals of een Body Butter van The Bodyshop. Verder gebruik ik een altijd een deodorantspray van Dove met een milde geur. Ik koop altijd een compressed variant omdat ik het formaat erg prettig vind. Daarnaast doe ik wat parfum en gezichtscréme op. Deze laatste komt van de Hema en vind ik erg fijn.

Mijn haar draag ik altijd los. Ik krijg mijn haar niet in een staartje, dat kost me erg veel moeite. En los haar is even borstelen en klaar. Als ik klaar ben met mezelf te verzorgen, kleed ik mezelf aan en maak ik de wastafel schoon met de douche spray of badkamerreiniger van Method.

Zoals je ziet, is douchen echt even een momentje voor mezelf. In de douche hangen een beugel aan de muur en een zitje, zodat ik zittend kan douchen.

Mijn parfum
Mijn parfum: Fleurs De L’Himalaya

Het huishouden

Nadat ik klaar ben in de badkamer, hang de was op, als deze heeft gedraaid en ik ruim de keuken op. Ik ruim de vaatwasser uit en haal een doekje over de tafel en het aanrecht.

Dan kan ik dingen voor mezelf doen, zoals blogs schrijven of iets anders. Als ik weg moet doe ik alles minder uitgebreid, omdat er dan minder tijd is.

Hoe zit jouw ochtend eruit? En wat is jouw moment voor jezelf?

 

 

2 gedachten over “Mijn ochtend – Update!”

Plaats een reactie