Hoogwater in de IJssel Mening leven

Hoe weet je wat je wil in het leven? 5 tips!

Categorieen:Tips and tricks

Geen reacties

Vorige week blikte ik terug op waarom ik ben mijn blog ben begonnen. Deze ben ik begonnen nadat ik gestopt was met mijn stage en niet meer wist wat ik nu wilde in het leven. Ik begon mijn blog om dat uit te gaan zoeken. Inmiddels weet Ik al aardig wat ik wil doen. Eerst wilde ik graag sociaal werker worden omdat ik sociaal ben, makkelijk praat en mensen graag wilde helpen. Nu wil ik iets heel anders. Toen ik een tijdje met mijn blog bezig was, kwam ik er achter dat ik schrijven en het technische aspect achter WordPress veel leuker vindt. En recent ben ik erachter dat ik me het liefste bezighoudt met het maken van websites en ben ik me daar steeds meer in aan het verdiepen.

Lastig

Ik vind tekstschrijven nog steeds heel erg leuk om te doen, maar toch vind ik het lastig om echt in opdracht voor iemand anders te schrijven. Aan een gesponsorde blog, kan ik nog steeds mijn eigen draai geven, aangezien het op mijn komt te staan. Maar een artikel op een hele andere website, lijkt me toch best lastig. (Misschien heb ik het wel bij het verkeerde eind) En website maken lijkt me wat praktischer, wat concreter, als je begrijpt wat ik bedoel. Toch zou ik het graag allebei willen gaan doen, eens echt ervaren hoe het is om voor iemand anders te schrijven en een website bouwen. En dan kijk ik wel wat beter bij me past.

Om al op dit punt te komen, vind ik al heel wat. Voor sommige mensen gaat dit heel makkelijk voor deze mensen is het heel snel duidelijk wat zij willen bereiken in het leven. Voor mij leek dat in eerste instantie ook, terwijl ik nu een hele andere weg in wil slaan: Namelijk aan de slag in de IT.

Hoe weet je wat je wil in het leven?

Hoe begin je deze zoektocht naar wat je wil in het leven, wanneer je dat eigenlijk helemaal niet weet? Mijn tips:

Leg de focus op iets anders

Leg de focus eens op iets anders in plaats van dat je de focus legt op wat je niet meer kan of wil. Ga bijvoorbeeld je huis rigoureus opruimen, leer jezelf een nieuwe gewoonte aan, een waar jij alleen maar beter van wordt, maar dit kan natuurlijk ook iets kleiners zijn, door bijvoorbeeld klusjes te doen die je op de lange baan schoof, maar eigenlijk even moeten gebeuren.

Hobby

Pak een oude of nieuwe hobby op. Voor mij was dit heel belangrijk. Door deze nieuwe bezigheid, heb ik ontdekt waar ik goed in ben. Door met een hobby te beginnen, heb je afleiding van hetgeen wat er niet goed gaat.

Cursus

Ga een cursus doen in iets wat je erg interessant vindt. Ik vind programmeren erg interessant, dus ik ben dat gaan doen. Maar je kunt natuurlijk ook bijvoorbeeld een andere taal, gebarentaal, fotografie, gitaar spelen enz.

Vrijwilligerswerk

Ga vrijwilligerswerk doen. Schrijf je in bij de lokale vrijwilligerscentrale of ga iets anders doen wat je leuk lijkt. Zo kun je misschien wel aan de slag bij de lokale radio opmroep, of als maatje, taalcoach aan de slag bij de kinderboerderij etc.

Reizen

Als het uitkomt, ga op reis, om tot jezelf te komen. Voor Jelle Derckx, was de reis naar Brazilië een keerpunt in zijn leven. Voor hem kwam het zo uit. Voor mij is dat niet haalbaar vanwege mijn gezin. Lees trouwens het boek van Jelle, erg inspirerend!

Neem de tijd om uit te zoeken wat je wil in het leven

Dit is geen proces van even doen en dan is het klaar. Nee, neem de tijd hiervoor, het is geen makkelijk proces. Neem de tijd om, als het nodig is, tot rust te komen en te ontdekken wat je nu eigenlijk wil en waar je goed in bent. Dat heb ik ook gedaan en hoewel ik er nog niet helemaal ben, maar kijk eens waar ik nu ben gekomen?

Dit artikel bevat een of meerdere affiliate links. Voor meer informatie, lees de disclaimer.

Plaats een reactie