School, studiefinanciering en Google

That’s life #13: Prutsen, studieschuld en naar school

Categorieen:Persoonlijk

2 reacties

Mijn zoon is een maand geleden begonnen met de middelbare school. Inmiddels zijn de lessen begonnen. Daarnaast ben ik aan het kijken naar mogelijkheden om geld te verdienen via mijn blog. Dit vanwege mijn studieschuld.

Hoe gaat het op de middelbare school?

Mijn zoon vindt het een leuke fijne school en wij ook, alleen is de overgang voor hem van de basisschool naar de middelbare school erg groot. Er is minder structuur aanwezig en leerlingen zijn zelf verantwoordelijk dat ze hun eigen spullen meenemen. Hierdoor gebeurt het dus dat mijn zoon regelmatig zijn spullen vergeet of vergat te eten en te drinken. Inmiddels gaat het beter met eten op school en hij vergeet zijn spullen nu niet omdat we daarvoor lijstjes hebben gemaakt. Alleen vergeet hij regelmatig zijn jas mee te nemen van school. Nu stuur ik hem een berichtje via WhatsApp om hem te herinneren dat hij zijn jas niet moet vergeten. Ondanks deze dingen gaat het wel goed op school.

Ik ben wel heel erg trots dat hij zelf alleen op de fiets naar school gaat. Helemaal omdat hij met de taxi naar de basisschool ging en dus nooit zoveel hoefde te fietsen. Hij is een paar keer gevallen (niet heel ernstig ofzo) en een keer kwam er een plastic tas tussen de spaken, maar verder gaat het fietsen best goed.

Het aflossen van mijn studieschuld

Nu ik bijna 2 jaar geleden ben gestopt met mijn studie, moet ik binnenkort beginnen met het aflossen van mijn flinke studieschuld. Omdat ik ben gestopt vanwege mijn handicap, heeft DUO mijn basisbeurs en aanvullende beurs kwijtgescholden. Maar er staat nog een flink bedrag open, wat ik wel moet terugbetalen. Omdat ik onder de terugbetalingsregels val van voor 2012, kan ik kiezen of ik het inkomen van mijn partner mee laat tellen. Dit ga ik niet doen omdat ik hem er niet mee wil belasten en vanwege slechte ervaringen in het verleden. Maar dan wordt de looptijd wel langer

Dit is iets wat me heel erg bezighoudt. Het is een groot bedrag en de regels rondom aflossen zijn erg ingewikkeld. En helemaal omdat ik een (oude) Wajong uitkering heb zegt DUO dat mijn draagkracht 0 euro is. Terwijl je in principe wel moet aflossen. Als je na de looptijd nog niet klaar bent met aflossen, wordt het resterende bedrag kwijtgescholden. Een studieschuld heeft trouwens wel gevolgen als je een huis wil kopen of een lening aan wil gaan. Omdat het dus wel financiële gevolgen kan hebben en je niet weet wat er in de toekomst gaat gebeuren, vind ik het niet prettig om 15 a 30 jaar met een studieschuld te zitten. Al is dat misschien wel in mijn geval voordeliger. Je ziet het: Het is een ingewikkeld verhaal.

Prutsen met Google Adsense

Omdat ik wil aflossen wat ik kan (denk ik, ik ben er nog niet over uit), ben ik aan het kijken of ik wat extra inkomsten kan genereren via mijn blog. Ik maak al gebruik van affiliate marketing. Maar dat levert helaas bijna niks op. Daarom wil ik gebruik maken van Google Adsense, het advertentienetwerk van Google. Daar zal ik ook niet rijk van worden, maar alle beetjes helpen. Het is prutsen, want het werkt nog niet helemaal, maar dat komt goed.

En ondertussen heb ik maar weinig energie. Misschien komt het wel door alles wat ik hier heb beschreven. Of misschien komt het wel door de CP in combinatie met de temperatuurwisseling? Nou ja het zal vast wel goed komen allemaal.

Bron uitgelichte afbeelding (bovenaan): Pixabay.

2 gedachten over “That’s life #13: Prutsen, studieschuld en naar school”

Plaats een reactie