Mijn zelfgemaakte knoflookboter

Ik maakte zelf knoflookboter!

Categorieen:Tips and tricks, Updates

2 reacties

Zondagavond aten we tomatensoep. Bij de soep eten we altijd stokbrood met kruiden- of knoflookboter, aoli of tapenade. Zelf smeer ik dat altijd op de stokboter. Zonder vind ik niet lekker. Stokbrood zonder beleg vind ik maar droog en dippen in de soep houd ik niet van. Alleen waren we voor vandaag helemaal vergeten om iets van knoflookboter mee te nemen. Dus toen bedacht ik me om te kijken of ik het niet zelf kon maken, als dat niet te veel tijd kostte. Ik zocht op Google naar een recept en ik vond een heel makkelijk recept voor knoflookboter, die zo klaar was en toevallig hadden we ook nog alles in huis!

Knoflookboter maken

Wat heb je nodig:

  • 100 gram roomboter
  • 3 tenen knoflook
  • Beetje peterselie (vers is beter, maar gedroogde kan ook)
  • 1 theelepel olijfolie
  • Grof zeezout

Hoe maakte ik het?

In het recept stond dat je de roomboter even moet laten staan, dat je de knoflook heel fijn moet snijden en vervolgens moet je alle ingrediënten door elkaar doen en met 2 vorken prakken. Dat is voor mij niet te doen, bovendien had ik geen tijd om te wachten tot de roomboter wat zachter was. Dus ik pakte het anders aan.

De knoflook schilde en pelde ik samen met mijn vriend, vervolgens deed ik de knoflook in de kleine kom van mijn keukenmachine, die het zo fijn mogelijk deed. roomboter sneed ik in kleinere blokjes en deed ik voor 30 seconden op 750 watt in de magnetron. Toen de boter zachter was (niet laten smelten) was, deed ik dit samen met gedroogde peterselie, het zout en de olijfolie bij de knoflook in de keukenmachine om te mengen, een paar minuten later was het klaar! Ik heb het in een klein bakje gedaan en op tafel gezet. Ik vond het erg lekker! Een paar dagen later hebben mijn vriend en mijn zoon hun hamburgers met de overgebleven boter gebakken, daarna was het op.

Je kunt het ook na dat je het hebt klaargemaakt in blokjes (ijsblokjesvorm) of plakjes verdelen en in de vriezer bewaren.

Normaal gaan dit soort spontane dingen me minder goed af, dus ik ben er best trots op dat ik dit zo snel voor elkaar heb gekregen.

2 gedachten over “Ik maakte zelf knoflookboter!”

Plaats een reactie