Vrouw met een machteloos en boos gevoel

Machteloos en boos gevoel

Categorieen:Persoonlijk, Updates

4 reacties

Ik wilde graag meerdere kortere updates op mijn blog plaatsen, maar de laatste weken, ben ik daar niet aan toe gekomen omdat ik met een boos gevoel zat. Er is zoveel ellende in de wereld. Nog steeds is er oorlog in Oekraïne en afgelopen week was er een flinke aardbeving in Turkije en Syrië. Dat maakt me verdrietig. Het is zo oneerlijk allemaal en ik heb te doen met al die mensen en hun familie en vrienden. Mijn gedachten zijn bij de mensen die nu niks meer hebben en/of hun familie of vrienden zijn verloren.

Boos gevoel

En verder ben ik boos op het systeem in Nederland, heel anders dan het bovenstaande. Hoe er naar jou als persoon met een beperking wordt gekeken. Nog steeds is het heel moeilijk om een baan te vinden als je een handicap hebt, is het openbaar vervoer voor veel mensen niet goed toegankelijk, bepalen anderen voor je wat je wel en niet nodig hebt. En vind men het heel normaal dat je afhankelijk bent van anderen. Het draait allemaal om geld en ik voel me net een product.

Huishouden

Hoewel mijn ochtendroutine mij helpt om dingen in huis te doen, mijn vriend, zoon en schoonmoeder ook doen wat ze kunnen, wil ik toch kijken, waar het nog beter kan. (Misschien wel tegen beter weten in) Daarom wil ik daarvoor ergotherapie aanvragen. Daarnaast wil ik ook leren mijn vrije tijd in te plannen, dat vind ik heel moeilijk en ik word er moe van. Ook zie ik op tegen activiteiten omdat ik weet dat dat een hoop energie kost en ik de dagen gewoon geen energie heb. Dus vandaar ergotherapie.

Mijn gevoel verandert niks

Maar klaar nu met klagen, ik kan het verder niet goed verwoorden en mijn gevoel verandert toch niks. Het blijft allemaal hetzelfde en dat maakt machteloos. Inmiddels gaat het overigens een stuk beter. Afgelopen donderdag heb ik een flink stuk gefietst (in de kou brrr) en heb ik mijn boze gevoel los kunnen laten.

4 gedachten over “Machteloos en boos gevoel”

  1. Het leuke aan jou vind ik je streven naar verbetering en het mag een verandering zijn. Veel mensen vinden dit doodeng. Ben jij creatief? Ik bedoel niet dat je mooi piano speelt of schildert, ik bedoel ben jij creatief denkend? Naar mijn idee wel. M.i. zoek je daarom naar oplossingen. Ik herken dit wel. Mensen denken dat ik zo geordend ben, ben ik ook, maar ik probeer steeds iets nieuws uit. O.a. ook om vermoeidheid tegen te gaan. Ik vind het zo’n goed idee om een ergotherapeut te raadplegen. Ik ben benieuwd wat het je gaat brengen.

    Beantwoorden
  2. Dat afreageren (in jouw geval door het fietsen) is de beste manier om je boosheid en negatieve gevoelens kwijt te raken. Eerlijk gezegd, bij mij werkt het ook hoor want ja, soms heb ik ook echt mijn dagje niet en dan is een “work-out” op de fiets of een stevige natuurwandeling voor mij een goede remedie. Verder is het natuurlijk zo dat we aan veel dingen weinig kunnen doen, tenzij dan onze goede wil laten zien en proberen te steunen (zoals ook gebeurde met de immense inzamelacties voor Turkije).

    Beantwoorden

Plaats een reactie