Veranderingen aan de blogwoensdag kunnen

Ik moet dit toch ook kunnen??

Categorieen:Persoonlijk

Geen reacties

Plannen is niet mijn sterkste punt. Toch heb ik mezelf bepaalde eigenschappen kunnen aanleren, zoals opruimen en een ochtend- en avondroutine, waardoor ik dit nu vanzelf doe. Vroeger was ik heel erg chaotisch. In mijn huis was het altijd een rommel, ik was vaak mijn spullen kwijt. Plannen vind ik nog steeds moeilijk. Hierdoor doe ik vaak van alles op het laatste moment, zoals mijn zoon helpen met zijn spreekbeurt en bloggen. Sommige mensen schrijven elke dag een blog. Ik moet dit toch ook kunnen?

Ik moet dit toch ook kunnen??

Het lijkt me dat dit een eigenschap wordt, wanneer mensen elke dag een blog schrijven. Net zoals je elke dag gaat douchen of je tanden poetsen. En net als ik mezelf heb leren opruimen. Waarom kan ik mezelf dan niet aanwennen om elke dag een stukje te schrijven voor mijn blog of voor de andere website die ik beheer? Ik vind het heerlijk om te schrijven, dus ik snap niet zo goed, waarom ik het pas op het laatste moment doe. Gelukkig werkt het werken met deadlines voor mij erg goed, anders kwam er geen blog meer online.

Van de week las ik deze blog van Elja Daae over blogheimwee. Wat was het toch herkenbaar, ook al publiceer ik standaard 2 keer per week. Dit houd ik trouwens al ruim 2,5 jaar vol. Dit en dat mensen mijn blogs lezen, maken dat ik het vol houd om mij aan mijn deadline te houden.

Jezelf er toe zetten

Vandaag las ik een artikel op hersenletsel-uitleg.nl over moeite hebben met de executieve functies en welke gevolgen dat heeft voor iemand met NAH of CP. Ook weer iets wat heel erg herkenbaar is. Bij het bloggen moet ik mezelf echt er toe zetten om er mee te beginnen (taakinitiatie), niet dat ik het niet leuk vind, maar het is moeilijk om eraan te beginnen en dan ga ik het uitstellen, tot uitstellen niet meer gaat. Dit was ook een van de dingen, waar ik tegen aan liep tijdens mijn studie. Ik deed alles op het laatste moment. Ik doe echt mijn best om op tijd te beginnen, maar het lukt niet.

Mijn zoon moest een paar weken geleden een spreekbeurt houden. Het ging over stoomtreinen. Superleuk! Maar omdat hij ook moeite heeft met de executieve functies, niet eraan begint en ik ook moeite heb met plannen, begonnen we dus weer op het laatste moment. Omdat er te weinig tijd was tijdens het voorbereiden, ging de spreekbeurt minder goed. Gelukkig mag hij het over doen. En na navraag in de Geef me de 5 groep op Facebook, weet ik nu hoe ik mijn kind kan helpen met het voorbereiden van zijn spreekbeurt. En ik vraag mijn vriend of hij ons erbij wil helpen.

Bloggen en mediteren

Terug naar het bloggen, ik wil mezelf dus aanleren om elke dag te bloggen. Het geeft me een bepaalde rust, een leeg en een minder overprikkeld hoofd als ik wat heb geschreven. Net als mediteren, wat ik weer heb opgepakt. Nu probeer ik Headspace uit en dat bevalt erg goed. van de website en app alleen al, wordt ik rustig (heel wat beter dat bijvoorbeeld Twitter of Facebook). Wie weet schrijf ik er binnenkort een review over. Het lijkt me in ieder geval erg fijn als ik beiden dagelijks kan doen. Wat een rust zou dat geven!

Ik ga het eens proberen om eens elke dag een blog te schrijven. Elke dag publiceren hoeft niet, als ik maar schrijf. Alsof het een vaardigheid is, die getraind moet worden.

Hoe leer jij jezelf nieuwe vaardigheden aan?

Plaats een reactie